Monday, January 31, 2011

~Zizan Nin dan Pasangan berantakan?~

hai2...
lambat pulak fiz update hari ni kan..
sebab fiz penat sgt jaga mak ni...
bukan fiz merungut ea...
tapi kepenatan je...
tapi fiz gigihkan diri untuk u olsszz laaa..

dah2..
hari ni fiz nak cerita tentang zizan nin...bukan zizan raja lawak yaww???
katanya hari tu pergi ke mahkamah untuk mendapatkan nasihat kaunseling perkahwinan...
nak bercerai ke??..baru kahwin mac tahun lepas kan..
masih segar inai tu org kata kan...

kahwin pulak dengan pembaca berita tv9..
iaitu Fazilah Hani Harun...
harap2 tak ada apa2 ye??
yang gatal dgn zizan tu tak perlu nak doa bukan2..kih3








Hafiz: semua nak kahwin dgn 'public figure' kan??

Sunday, January 30, 2011

~Insya-Allah Maher Zain dalam Bahasa Melayu~

hah..!!
godeh punya godeh dekat you tube tadi..
yelaa dekat rumah ni kan ada wireless
kalau guna berukbeng alamat tak berkesempatan laa jawabnya..huhuhu

dah2..
cuba dengar lagu Maher Zain ni...
sangat menggugat keimanan..
BM dia sgt baik...
tapi sekali pandang macam mat bangla jual carpet yg nyanyi..kih3..
GURAU semata2 ya...
takut ada yang buat group dekat FB ban blog fiz pulak..
kih3...


~Generasi Juara AJL menghukum Ana Rafalli~

hai...!!
hari ni fiz dah balik rumah..
tak kadi nurse lagi dekat hospital...hehehehe
tapi masih jadi nurse dekat rumah...
tapi relaks dan selesa sikit laa...


dah2...
ni entry ringkas..
tentang AJL laa..
tak habis lagi penangan AJL ni tau...kih3..
tengok laa gambar di bawah ni,,
taraaaaaaa..
(tekan laa kuat sikit kalau nak tengok besar2..kih3)

amacam??
sentap tak??
komen Misha Omar paling pedas sekali...kih3



Hafiz: sedang bermeditasi =)


Saturday, January 29, 2011

~Kamal Adli enggan berkahwin??~


tergugat iman tak??kih3


okey2..
sambil jaga mak ni...
fiz curi masa nak update ni..
berangan jadi nurse lelaki yg bertauliah...
sampai ada nurse puji....kih3..
letup tak??..kih3...

dah2....
jangan nak gedik lagi..kih3..
kita cerita tentang aktor yg hot spot ni....
siapa yg tak cair kan???...
tapi Intan Ladyana juga yg dapat..hurmmm....
melepas u olssszzz....

dia kata bukan tak nak kahwin tapi...
bukan dlm 3 tahun ni..
sebab masing2 baru nak naik nama kan??
jadi nak lebarkan sayap dulu...
kasi kembang sikit sayap tu..kih3..

tapi yg lagi kelakar..
dyeorang bercinta dah nak dekat 2 tahun tapi Kamal belum jumpa lagi keluarga Intan..
apa laa Kamal ni...
nanti di sambar baru tahu..kih3








Hafiz: esok discharge.... =)

Friday, January 28, 2011

~Aznil Hj Nawawi Buat Konsert....???~


hah??
hafiz kembali lg dengan tabiat lama nya...
bukan bergosip2 semata2 je yaww..kih3
kali ni nak cerita laa kan Aznil atau pengacara lelaki no 1 Malaysia bakal buat konsert..!!
hebat tak??
cuba kira dia ada berapa lagu je??kih3..
tapi dia kata nanti dia akan nyanyi jugak lagu indie,,lagu artis wanita dan lagu arwah Sudirman..
dalam konsert tuh ada 5 segmen dan mugkin akan berduet dgn artis popular..
siapa dia??
kena laa tengok sendiri kan..
siap tempah kostum khas bg menarik persembahan...
letup tak??

nak beli tiket tak??
Tempahan boleh dibuat menerusi laman web www.ticket2U.biz atau hubungi di talian 019-6601195 dan 019 340 6832.
harga dari rm 15 sehingga rm 200...
murah kot??

lupa pulak nak cakap..
nama konsert tuh adalah
Konsert Hore-Hore
pada 12 Mac 2011..
di Taman Tasik Titiwangsa..

jom ramai serbu..!!





Hafiz: Aznil bakal berumur 50 tahun dan 3 orang anak.....anak laki dia hensem..!!..ops... =)

~Telenovela HPD Episod 2~

haluu...
malam ni entry malap fiz buat...
kih3....

sebab fiz on9 dekat Hospital ni tau tak??...!!
bukan marah cuma penegasan..kih3..
tak boleh nak guna wireless kat rumah tp tak pe....
sebab fiz jaga mak dekat hospital ni..
jadi mid sem break ni fiz dekat hospital je r...

tak menyesal pon...
mak kita cuma seorang.....
jd ni laa peluang kita jaga dia kan??
nanti kalau dia tak ada macam mana??

fiz masih batuk lagi ni..
tapi fiz cuba tahan batuk dalam bilik hospital ni sebab tak boleh jage orag sakit kalau batuk..
takut berjangkit...huhuhu..
terseksa u ollss....
kih3....

tapi sempat update entry lagi..kih3..
mak ada dekat atas katil tu...
semua dah tidur...
sebab dalam bilik ni ada akak dgn abah...
dapat bayangkan tak berapa ramai??kih3..ada sekali tu sampai 5 orang tidur dalam bilik ni...
tiap kali nurse masuk buat check up...semua keluar...kih3
tapi nasib swasta punya..jadi tak kena marah laa kalau nak berkampung..kih3..
lagipun bilik ni untuk seorang pesakit je..jd selesa laa sikit..
tapi bayaran dia...amek kau..!!
letup sangat..!!




gamabar dah di edit oleh Hafiz Jauhari...
kelakar kan??
mak time tu nak bagi penampar sebab amek gambar beliau..kih3





Hafiz: akan kembali bersama gosip terkini..kih3~

Thursday, January 27, 2011

~Roadtax Kiamat...!!!~



haluuuu..!!!
hari ni fiz nak update kejap ea??
da lama bersemut..kih3..
entry ringkas je...

cuba tengok roadtax atas tu??
gila gempak tak roadtax dia??
tempah laa dekat kerajaan...
letup kan...???



Hafiz: hari jumaat baik rumah di Johor...!!! =P

Saturday, January 22, 2011

~Peperangan Facebook, Twitter, Myspace dan drBook~




hai2...fiz baru balik dari jalan2 1 Melaka ni...penat nye teramat sangat..
macam2 tempat kiteorang pergi...
nak tahu tak??..
tunggu cuti raya cina nanti ea??
sebab boleh guna streamix nanti..kih3..

baiklah...
disebabkan fiz tak update semlam kan???
hari ni fiz update ringkas je...
jd tengoklah gambar di atas tu ea??..kih3
sipa laa yg rajin buat mcm ni..kah3

kesimpulannya,,Facebook tutup ke tak ni??kih3

Thursday, January 20, 2011

~Kreatifnya Banduan Kita~

ehem2....
penyakit dah beransur pulih ni...
tak sabar nak sembuh sebab nak mempedengarkan suara emas ni..kih3

ok laa..
semalam ada koko Debat jadi setiap orang kena bentang 1 isu laa kononnya kan??..aik??tak percaya ke fiz masuk debat?? ( keluar lagu Anita Sarawak...jangan pandang ku sebelah mata kerna aku seorang remaja...kah3...)
jd ada seorang budak...budak??..kih3..ceita tentang pesalah yg hukuman dia sikit sangat je...
lepas tu pensyarah fiz komen laa kan..
dah tu keluar pulak pengalaman dia tengok dalam History Channel...

cerita nya macam ni....
ehem2....
ni situasi penjara zaman dulu...bukan sekarang tau.....
bila waktu makan semua banduan ni cuma dapat air kosong dengan roti je setiap hari..
ni untuk beri kesedaran dekat diaorang laa kan...tak macam sekarang..banduan dapat makan makanan sedap2 sampai 6 kali sehari...duit rakyat habis bagi banduan makan je....nampak tak permainan nya sekarang??kah3....
kalau nak tunggu air sedap dan makanan sedap cuma hujung minggu je..
iaitu roti gula + milo...
banduan ni nak makan sedap2 jugak..tak da nye macam banduan sekarang dapat makan cake segala bagai kan...
jadi sebelum sampai ujung minggu tu...mereka ni kupul semua bizkut atau roti kosong tu nak dijadikan cake atau manisan...

nak tau macam mana??


mula2...
roti atau biskut yang dikumpul selama seminggu tu di hancurkan dalam bekas..
kemudian campur air milo tadi...
dah siap??
jemur bekas yg berisi bahan2 tadi di jeriji ( tingkap bilik penjara tu laa... )
jemur selama 2 atau 3 hari sampai dia keras...
ataupun secukup yg diingini laaa..
macam kek batik laa jugak...
benda ni biasanya dibuat ramai2 macam 2 atau 3 orang..
nanti jadi laa macam bizkut atau kek manis =)

nampak tak betapa kreatifnya banduan dulu dan betapa susahnya dalam penjara nak dapat makanan sedap ??
kalau sekarang?? siap bagi menu lagi nak pilih makanan apa tau..
sehingga ada kes orang mencuri semata2 nak masuk penjara sebab makanan dia terjamin...
pelik tak???









Hafiz: Selamat Mencuba di rumah =P

Wednesday, January 19, 2011

~Telenovela HPD~

EPISOD 1


hai....
hari ni bermula dengan suram sekali..huhu
sebab kelas awal pagi pukul 8 .3o dan bermaksud fiz kena bangun awal sejam untuk siap2..
biasa lepas solat subuh terus 'tumbang' balik dekat katil..kih3..

sekarang ni update entri dekat library sementara tunggu kelas pukul 1.30 ptg..
TAPI guna komputer library jd masa nk update ni fiz asyik tengok kanan & kiri je sebab tak selesa..kah3..
korunk paham tak teori yg fiz cakap ni??..kah3

dah2..hari ni fiz nak luahkan perasaan je...
kita rehat jap cerita tentang dunia orang lain..kih3
yang ni siapa tak nak baca pon tak apa...ni hanya rengekan seorang remaja manja yang baru cukup umur..auw..auw..kih3....

baiklah...ehem2..
malu laa nak cerita..kih3...
dah2..jangan nak gedikss...
hari ni pakai baju pink so nafsu gedik tu membuak2 pulak..kah3...

hurmmm...
baiklah....fiz ni kalau semua orang tengok ceria je kan??siapa yang kenal dekat luar laa..
yang kenal dekat blog je cuma nampak gambar je dan kalau dekat fb pon boleh tengok perubahan emosi fiz..kih3..
jadi add laa...fiz approve je...org nak kenal kan???...
fiz suka buat org ketawa dan happy dengan gelagat fiz..
macam2 fiz buat sampai2 kadang2 memalukan diri sendiri juga...fiz tak suka tengok org sekelling fiz sedih....
semua tanya,,kenapa fiz ni ceria je dan tak nampak sedih..fiz senyum je...
tapi dalam hati org yg tahu..even famili fiz sendiri pon tak tahu...
fiz akui fiz ni memang agak manja dgn semua org...gedik kan??kih3
tapi fiz seorang je tahu...org lain tak kan tahu dan tak kan faham...
fiz tak suka kongsi masalah fiz yg berat2 dengan sesiapa..yg ringan2 tu biasalah...semua kwan fiz kecoh..kah3...
jadi semua org kena ceria tau..!!!...
jgn sedih2....nak ketawa??ajak fiz berbual2..kah3...tapi belanja tiramisu + mocha ice blend sekali..!!!..semua tu feveret fiz tau...heheehehehe....jgn risau..walaupun fiz ni agak kepoh org nya tp fiz ni pendengar yg baik =)

ermmm...
kita tukar scene..kih3..
fiz ni bukan dtg dari keluarga yg senang jd nak sesuatu agak susah sikit.....tak tipu ni tau...kih3
untuk course masscomm ni fiz kena ad DSLR untuk buat keje..jd fiz mintak abg belikan...dan dia buat surprise hari tu dekat hospital dan dia belikan khas untuk fiz..sayang lebih laa..!!!!...tapi cuma beberapa org je yang tahu tentang ni......senyap2 tau jgn bagi tahu org lain fiz dah ada DSLR..!!!...kah3....seronok sangat..!!..tapi masalahnya...fiz tak berapa tahu sgt function dia kecuali ambil gambar je..kah3.......ada org nak tolong??...apa??baca buku panduan???...kalau paham sgt tak pa....bagai nak gila praktik macam dlm buku panduan tu..kih3.....hah..!!..untuk perasmian guna DSLR di khalayak ramai....fiz akan guna untuk keluar hari Sabtu ni dengan tyqa+bf dia, masliya dan fiz laa kan...bf tyqa tukang ambil gambar...nampak tak permainan fiz sekrang ni??kah3...kitaorang akan terjah 1 Melaka....nak join??jom laaaa.....kita jumpa ok??... =P

scene seterusnya... =)
tapi dalam kegembiraan ni fiz ada kesedihan...
pertama kali ke-2 fiz nak cerita tentang kesedihan...kih3...suspen tak??
hurmmm..hampir semua yg fiz nak dah dapat kecuali cita2 tu belum lagi laa...
apa yang fiz nak adalah orang lain buat surprise untuk fiz ketika hari lahir fiz...
fiz nak dengar org jerit kat fiz Happy Birthday Hafiz Jauhari..!!!!!!!...lepas tu fiz kena tiup lilin....fiz buat untuk org best sangat....kadang fiz nanges time buat dekat org lain..bukan sebab org tu punya birthday tp fiz nanges sebab seronok sangat kan bila ada org ingat hari lahir kita....fiz tak kesah org tak bagi hadiah pon...
fiz nak sangat org ramai-ramai nyanyikan lagu Happy Birthday dekat fiz.....tu je...
kan da na nanges ni kat library...hingus dah berjurai..kah3....
tapi semua HARAPAN je...sebab semua tak ingat hari jd fiz....kawan baik fiz ingat pon sebab FB je...
birthday fiz 24 Disember......sebab tu fiz tak suka bila sambut birthday bukan sebab umur fiz tp sebab tak ada orang pon nak nyanyi lagu Happy Birthday.......time tu cuti kan???....hurmmm..siapa yg ingat??
bila org kena baling tepung or telur ( kan sekarang trend buat benda ni..betul tak??...kih3)...fiz sedih je dalam hati..bukan sebab simpati kat org tu tp sedih kenapa fiz kena mcm tu kan....rasa di hargai secara kasar...kah3
fiz tak tahu bila impian fiz nak tercapai...tapi tak apa laa....
bukan ada orang nak baca blog fiz ni pon..hurmmmmmm

paling kelakar dalam sejarah sambut Hari Lahir kan...
fiz beli cupcake satu dan bawak sembunyi2 dalam bilik dan idupkan lilin putih yg besar tu..alaaa yg guna time rumah tak da elektrik tu..kih3....lepas tu fiz nyanyi sendiri lagu Happy Birthday sorang2..dah habis telan laa cupcake dalam bilik....kelakar kan??...cepat ketawa..!!..kah3...

untuk mengakhiri Episod 1 ni..
fiz nak nyanyi untuk diri fiz...
dengar baik2 tau...
ermmm..tak jadi laa..
suara tak sedap..kah3

ok laa nak pergi kelas ni...tata =P






Hafiz: Telenovela ni akan di update jika Tuan Blog bernafsu..kah3 =D

Tuesday, January 18, 2011

~Terkini: Contest !!!~


(ambil dekat google je..kih3)


hah..
fiz ada dekat library ni..
huhu..td buat group assignmnet kejap....
sekarang sempat laa update sikit...
laju pulak bereukband dekat library ni...kih3..

dah2..
jangan mengundang kemarahan orang...
berbalik pada tajuk kita ea???
CONTEST...!!!
siapa minat???
semua minta kan??lagi2 kalau dapat hadiah menarik....fiz pon cair...
tapi sekarang memang trend buat contest kan??
ada perasan tak??
tak kiralah blogger baru ker..blogger lama ker..semua berlumba2...
dgn niat yg 1 nak tambah trafik + tambah earning nuffnang + tambah follower...
betul tak??
jangan tipu..!!!
tipu dosa.......

tapi bersesuaian ke contest tuh???
main buat je kan...kih3
cuti raya cina nanti..pasti berlambak2 contest..
yelaa semua cuti kan??jadi sempat laa nak update tentang contest..
hurmmm....

best tak buat contest??
ada pengalaman buruk masa buat contest??
tu biasalaa kan..kata baru berjinak2 kan...
apa pun tahniah siapa yang buat contest tu ea???
=)









Hafiz: kalau fiz nak buat contest boleh tak??kih3 =P

Monday, January 17, 2011

~Aman Shah mengaku berkhalwat !!!~



batuk masih tak beransur ni..
apa macam??
hurmmmm....
tapi sempat jadi adhoc untuk event Persatuan Bahasa Melayu..
event apa??
Pertandingan Dikir Barat Antara Kolej Kediaman UiTM Melaka...
yang paling best kan,,tiada kategori untuk laki dan perempuan jadi campur je laa...
pemenangnya adalah:

1. Kolej Lekiu
2. Kolej Tun Teja
3. Kolej Tun Kudu

dah2..cukup untuk aktiviti fiz hari ni...
dah tau kan??
jadi tanpa memenatkan mulut...
kita beralih ke tajuk sebenornye...

hah??terkejut tak tajuk entri hari ni??
tapi mesti ada yang tak terkejut kan??
kenapa??tak kenal ea??
dia ni pelakon era 80 an dan penyanyi lagu Adikku Pandai Menari..
engat tak??
dan taraaa..:







Cerita nye macam ni...
disebabkan dia tak nak di penjara...dia mengaku laa yang dia berkhalwat dengan janda anak dua yg bernama Rohana Awang pada 26 November tahun lepas...kalau perasan masa tu time raya kan??..
tempat kena cekup khalwat bukan dalam kereta ke atau kat taman tp dekat rumah janda tu u ollsss di Presint 15, Putrajaya jam 12.15 malam

dia dah dijatuhkan hukuman denda 3 ribu dan penjara 3 bulan...tapi disebabkan tanggungjawab terhadap KELUARGA dia mintak kurang...ingat pulak dekat anak bini ek??hurmmm



Hafiz: esok tak ada kelas =)

Sunday, January 16, 2011

~Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011~



Selamat Pagi dan Selamat Hujung Minggu..!! =)
terasa berkobar2 unutk memulakan hari Ahad yang baru ni...
disebabkan punya semangat kan..macam banner kat atas ni...fiz joint satu contest gempak dari blog cek Faisal....
sebelum ni nak join tapi dah terlepas pulak...
setakat ni contest ni yang paling unik fiz pernah joint...
nak tau kenapa...
baca laaa bawah ni..
taraaaa,,,,,

KRITERIA BLOG TERCANTIK YANG DICARI:-

  1. Pastikan blog korang layak untuk menyertai aktiviti ini.
  2. Pastikan blog korang mempunyai design yang menarik,tertarik dan kau memang deboom.
  3. Pastikan susunan widget adalah menarik dan teratur.
  4. Pastikan mempunyai header yang tidak menyakitkan mata.(Jika mempunyai header)
  5. Pastikan blog korang tidak mempunyai ciri-ciri yang tercatat di entri ini:Apa Perkara Yang PALING Dibenci Ketika Blogwalking.

PERKARA YANG PERLU KORANG BUAT:-

  1. Buatkan satu entri mengenai aktiviti Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011 untuk mempelawa rakan korang vote blog korang.
  2. Letakkan Link entri berkenaan di bahagian komen.
  3. Jadi Follower blog 2DayBlogger.Com(Korang takkan menyesal follow blog ini.I swear)
  4. Tag 3 orang kawan blogger anda(Jika korang rajin je lah =)).-Tiada paksaan..hehe

fiz copy n paste ni je...
biar asli sikit...
baru laaaa cek faisal bangga sikit..kih3...

fiz nak tag sapa ek??
broadband tahap lembab ni...
ok2...
siapa2 yang nak joint boleh je ok??
kalau rajin..siapa yang masuk tu komen laa dekat bawah ni...
nak tengok jugak siapa yang berkobar2 macam fiz ni...
kih3....
=P



hah..!!..
cukup laa tu kot??
siapa yang berminat..boleh tekan SINI dengan semangat ok??


Hafiz: Mulakan hari dengan Senyum....tak perlu kata apa2 =)


Saturday, January 15, 2011

~Justin Bieber Jemput Kanak-Kanak Malang~



hai2...
fiz baru balik dari hospital td petang...
batuk masih tak baik...
nak makan ubat apa ni??
ada idea??hurmmmm...
lepas ni macam nak selesema pulak....
alahai......tapi tak pe...
kita tetap akan bercerita tentang gosip seperti biasa..kih3
tapi malam ni baik sikit....kenapa??

tau kan yang Justin Bieber nak datang buat konsert 21 April ni kat Malaysia??
hah...dia nak buat amal laa kononnyer...baik tak??
suka laa tu peminat havoc Justin BIBIR ni..kih3...ada syarat tau nak buat amal ni..pihak tune talk kata...siapa yang ada tiket VVIP supaya derma RM 1000 untuk menjemput 5 orang anak2 yang kurang bernasib baik..
nak tengok tak??..
caranya..
boleh pergi dekat http://www.airasiaredtix.com/ atau http://www.ticketpro.com/ atau pergi je
kaunter mereka yg ada seluruh negara ni...
harga tiket: ada yang RM 498, RM 358, RM 288, RM 188, RM 98...
cepat laa beli,,bukan senang tau Justin nak dtg Malaysia..kih3



















Hafiz: assingment tak bersentuh kalau balik rumah ni..kih3




Saya Pelajar UiTM

maaf laa ek..
baru terkedek2 nak buat entri ni..kih3..
kalau guna bereukband susah sikit tau..
dah laa kampus ala2 dalam hutan gitu..auw..auw...kih3..

dah..jangan nak merepek lagi...
sebab Cek Azman Roslan suruh ringkas lagi padat...huhuhu..
tapi tema apa pulak kali ni kan ??
Tema nya adalah tentang Pelajar Universiti Awam...
hah..!!..apa lagi??
nak join??
tekan laa sini

soalan pertama:

Siapa penggemar blog fiz ni pasti dah tau kan fiz blaja kat mana kan??..tp ada ke penggemar??kih3..silent reader pon boleh laa..kih3....fiz belajar dekat UiTM Lendu, Alor Gajah, Melaka.....agak dalam sikit..tapi kalau ikut highway..senang je....kalau kursus,,fiz ambil Komunikasi dan Pengajian Media....atau lebih dikenali sebagai masscomm....fiz rasa semua tau kan??,,kih3...kalau nak tau lebih lanjut..add dekat fb dan tanye2 je laa....fiz ni meriah orang nya..tiba2 je kan??...kih3...fiz masuk pada tahun atau pengambilam Julai - November 2010...masih setahun jagung lagi...jagung??..kih3.....bila nak tamat??....ermmm..sekarang baru Semester 2..jadi perjalanan tu masih jauh sikit....InsyaAllah dalam 2012 fiz tamat laa...lepas tu nak sambung degree dalam Broadcasting atau Public Relation...ok tak??? =)

Soalan kedua:

Pengalaman manis- banyak sebenarnya tau...antaranya adalah dapat kawan baik dari Negeri Sembilan dengan Perak....nak cerita macam mana kita orang kenal susah laa..panjang sgt...kih3...kitaorang 1 kelas.....lagi dapat tinggal dekat hostel yang dikenali sebagai Kolej JEBAT....memang manis gilaa...sebab kali pertama duduk hostel,,fiz ni dulu sekolah harian biasa je...lepas tu dekat sini dapat nickname...sgt cute bunyi nya....tapi malu laa nak bagi tau...kih3..
nak tau lagi pe kenangan manis??...tak cukup laa nanti page ni...lain kali boleh?? =P

Pengalaman pahit: setakat ni tak banyak laa..cuma yang pahit...bila auditon untuk pertandingan apa2..mesti kena ketawakan....sedih betul laa....hurmmm...MALU..!!!...kih3....

Soalan ketiga:

no bukan soalan sangat laa..kih3
masukkan gambar classmate....
taraaa...




hah..!!..ni semua gambar scan dari album...
kalau nk yang ori terus dari camera susah sikit...kih3
ni di ambil masa semester 1...
masa tu rambut fiz lain sikit...
tunggu kemunculan album sem 2 nanti..kih3






Hafiz: suara dah hilang sebab batuk..ubat batuk apa yang paling bagus ek?? =(

~Ally Iskandar Pimpin Tangan Wanita??~

jalan punya jalan...
baru separuh jalan....
dah jumpa tentang Ally Iskandar...
kenal tak??
alaa..yang jadi pengacara dekat tv3 tu??..
tak kenal jugak???..tengok gambar ni..taraaaaaaa...



kacak tak??cair di buatnya......hurmmmmm...

dah2..jangan tengok lama2....
nanti naik nafsu tu baru tau..kih3..
kalau nak admire buat kali terakhir pon tak apa sebab ALLY ISKANDAR SUDAH BERPUNYA..!!!
hah??gempak tak statement fiz??
berani lagi berbahaya tak???...haruslaaaa kan...kah3..

cerita nye macam ni..
ada sorang wartawan ni...masa tu tengan tunggu kedatangan Baim Wong ke hotel untuk buat pess conference kan...
tanapa di sedari dia ni ternamak kelibat si Ally ni masa nak naik lif sambil PIMPIN TANGAN dengan sorang wanita yang berciri2

- rambut panjang beralun didandan rapi

-lewat 20 an atau awal 30 an

- macam kerja eksekutif

tu laa ciri2 wanita yg wartawan tu nampak masa tu...
bukan main mesra lagi u ollsss...
dah macam pasangan kekasih....
tapi tak sempat nak ambil gambar sebab semua tengah fokus dengan Baim Wong kan???

hah??
nak percaya ke tak ni???




Hafiz: mungkin sepupu dia ker??kih3


Friday, January 14, 2011

~Baim Wong Mencari Awek..~

yuhuuu..
hari ni fiz balik rumah..
jd boleh laa update blog dengan senang dlm masa yang singkat je tapi..kih3
ada sebab2 tertntu fiz balik...



hah..
malam ni fiz nak cerita tentang Baim Wong..
kenal tak??
alaaa..yang berlakon dalam drama bersiri yang terbaru...
iaitu Kejora dan Bintang...
kat Astro Ria..
pihak astro yang bawak dia ke sini nak promosi katanya...



sambil tu selam minum air..
sebab dia nak cari awek kat Malaysia ni..
dia kata perempuan kat Malaysia ney sopan dan baik...
hah??anda semua ada peluang..!!!..kih3
yelaa dia kan dah putus dengan Marshanda pada tahun 2008 dan baru juga putus baru ni dengan Jeslin Wang akibat perbezaan agama....




Hafiz: batuk masih teruk..hurmmm...

Wednesday, January 12, 2011

~Tuan Blog Masuk Akhbar~

haluu..
penat ni cari tempat nak buat entri baru tau...
susah sgt..
berukband maxis ney sgt mendukacitakan...
pada pihak maxis,,jika tak buat sesuatu..sy akan terminate berukband ney..kah3,,,
hah..!!..
nak tau tak ni...
percaya laa fiz masuk surat khabar...
kenapa??ingat Hanis Zalikha dgn Irine Nadia Marcello je ke yang boleh??
lahar sgt kan??..kih3
bukan sebab Blog laa tp Charity Work di bawah Kelolaan Kolej Kediaman Jebat (UiTM Melaka) dgn JPJ Melaka laa...

kalau semua org cari dekat surat khabar Metro atau Utusan memang tak keluar laa kan..
cerita ni keluar dekat surat khabar Melaka Hari Ini je...dekat muka surat 28...
bukan surat khabar hari ni tau tp semalam punya..
tak sempat nak update..kih3..
kalau tak percaya kan tekan SINI ..
lepas tu cari laa di page 28...
ni fiz sertakan gambar yang tak ada dalam surat khabar semalam...




tapi sikit je..takut lama sgt loading kan....
taraaaaaa...








Hafiz: nak mengamuk ni..!!!!!!!!!!!!




















Tuesday, January 11, 2011

~Tiada Hadiah Hari Lahir untuk Siti Nurhaliza dari Datuk K~


ada berita gembira ni nak cakap..!!
satu nya fiz masuk surat khabar u olls..!!
keluar dalam Melaka Hari Ini...nak tau??...
esok laa ek..ni update guna laptop org lain..kih3

baiklah warga semua..
fiz nak cerita ni....
dengar tak tajuk entri fiz tu???
letup tak???

percayalah cakap fiz ni.....
kecewa tak Ct??
alasan Datuk K apa tak bagi Ct hadiah??
Datuk K SIBUK..!!!
tak logik kan alsan tu??
dah tak sayang bini ke??
ramai lagi yg nak berebut Ct tu..

tapi yg lagi kelakar tu..
Ct cakap...
kalau boleh dia nak komputer riba Macbook pro..
nah..!!..ambik kau..kah3...

mampu tak anda??...





Hafiz: hari ni dimalukan.. =(

~ Siti Nurhaliza dapat apa pada 11.1.2011??

hah..ni short entri...!!
sebelum berduyun orang wish..baik fiz wish dulu..kih3!!!

jap2...tahu tak tarikh atas tu??hari ni hari lahir Siti Nurhaliza laa..!!!
cuba bayangkan apa yang dia buat malam ni bersama Datuk K sempena bufday Siti???...jeng..jeng..jeng...kih3..
jangan melalut ok..!!
mestilah Siti dapat Kucupan mesra dari suami tercinta kan??..
suka pikir bukan2 tau..!!..kih3...




cepat2 wish..!!
macam bufday fiz pulak kan??kih3..

ermm..
Selamat Hari Keluar dari Rahim ibu tercinta selama 32 tahun =)
Semoga Berbahagia di samping suami yang tercinta...
Semoga Dapat Anak cepat...erk??..kih3
Semoga album yg keluar nanti best n boleh masuk AJL..kih3..
Semoga dapat rezeki limpah ruah....ermm..macam laa fiz dapat tumpang sekaki kan??kih3...
dan Semoga yang baik2 laa...kih3

hah??apa kes dengan tudung masa AJL hari ahad tu??kih3

Monday, January 10, 2011

~Tohmahan dan Komen AJL25...~

haluu..kembali bersua lagi...
fiz ni macam chipsmore kan??
kejap ada kejap tak ada....kih3
walaupun line internet tak ada tetap gigih fiz nak berkongsi cerita ni...

ni bukan nak cerita tentang pemenang AJL tu...
mesti semua dah tahu kan??
ada yang kata hambar..
ada yang kata ok..ada yang tak...
fiz sengaja tak nak update semalam seaba nanti entri fiz akan di telenggami oleh2 entri2 yang lain...
hah..!!!..tu nasihat untuk newbie ea...cari masa yang sesuai sikit ok??...

dah2..jangan nak melalut lalgi ok..
mari kita cerita tentang tohmahan yang dilemparkan kat AJL 25 ni....
antaranya..taraaa :

- Baju Yuna..memang superb abis..patutnya pihak AJL adakan kategori PAKAIAN TERBAIK..betul tak??..5 ribu pon boleh..kih3..tapi..katanya ada unsur baju sami moden dan ala2 sisik2 tu tak sesuai untuk dia..yelaa dia kan ikon fashion islam remaja perempuan

-Shahrir pulak...perasan tak dia dah tak pakai braces semalam??...semata2 demi AJL kot??..kih3....rasanya adegan bacaan puisi tu tak perlu kan???..hilang feel nak dengar lagu tu..yang lagi mengarut..pa motif tampar menampar tu???ke nak fiz yang tampar je??kah3..kalau perasan,,Shahir ada terlupa lirik...ntah pape je kan??...dah laa pakaian macam superhero dan sendat bahagian "bawah"...haruslaa sangat nak tayang kan??..tergoda nyah tau..auw..auw...

-Tema persembahan malam tu...banyak yang tema sangkar..macam Faizal tahir dengan Ana Rafalli kan???dan diaorang menang kan??..katanya "sangkar" tu ada unsur2 iluminati???betul ker??

-Tema persembahan(2)....adegan tembak menembak....macam Hafiz dengan band A.P.I..perlu ker???...bosan..!!

-Tema Persembahan (3)..perasan tak ada 3 orang kalau tak silap laa kan artis laki pakai baju warna yang sama iaitu Putih...tak ada sponsor ker???...jelik..!!!

-Pentas..patutla sampai 3 juta...besar sangat pentas nya..kalah perhimpunan agung UMNO u ollss...tema Tron Legacy lagi tau...tak sesuai sangat laa pentas besar2 ni Gbam...banyak kosong.....

-Adira..perasan tak bila dia nyanyi semalam...dia cuba buang slank sabah dia tu..kekok sangat ok..!!..

- Tomok...alahai cek abg..tak perlu gigih sangat nak tiru Adam Lembut tu ea...eh..silap..Adam Lambert..rambut totally hancus..!!..sempat lagi betulkn rambut bila nyanyi tapi susunan muzik ok...best jugak..

-Bunkface...amboi..bila nyanyi...macam tengah nazak...takut makcik2 kat rumah tu...terbelaik mata Sam tu..biasa2 sudah..!!...

-MUH & Black...perasan tak baju black dalm tu macam Peterpan..kih3..

-Konsert Interlud...Kak Pah..penampilam baru tau..!!..seram tengok muka dia..ori ke tu kak pah???...ziana zain pulak..letup sangat..mantap..!!....ni lagi pelik..walaupun fiz minat gila dengan Siti..tapi perlu ke Siti nyanyi siti sampai 3 lagu???...siti dah tak bertanding ke lepas ni??....boleh adil tak??...

-Pembukann AJL....ok je nak buat macam tu...tp jangan laa sampai dah nak abis 1 lagu diarong nyanyi...berpadalah sikit..apa laaa..

-Stacy..macam biasa dengan menari dia.....bosan pulak kan??...tapi Kimono moden dia sangat letup..!!..kelas kau maria...!!...kah3

-Hujan..sangat simple...tapi rambut tu macam nak iluminati sikit je??....

-Ana..tak perlu laa nak salin2 baju segala bagai...tapi baju merah dia nampak besar kan???..dan apa motif dia pakai baju hitam masa ambil award??selekeh..!!..

-Faizal Tahir....persembahan lagu Hanyut sangat sempurna..tapi bila dia naik semula dari tenggelam tu..ada agak lari sikit kan dia nyayi??....yang persembahan lagu Selamat Malam tu..sangat KG.com..tak perlu..!!!.....

-Skrip pengacara sangat merapu..!!...bosan..!!..siapa penulis skrip tu ea??...hurmmm....kalau perasan..dress Cheryl Samad macam tak siap je kan yang warna kuning tu??....budak baru belajar ke nak buat?....tak ada sponsor ea??.....yang dress purple dia pulak...singkat sangat..!!!...kalau peha tu putih macam kak Rozita Che Wan tu tak pa laaa.... =P



hah...tu baru sekilas pandang je ..belum semuanya....
hah??apa pendapat korunk pulak??...
cecita..cecita... =)






Hafiz: tak ada yang sempurna dalam dunia ni =)

Saturday, January 8, 2011

~Azwan Ali Jadi Komposer~

huih..!!
penat ni...dalam pukul 5.30 tadi baru balik dari buat kerja amal...huhuhu..cat rumah orang..
takkan nak gosip je kan???haruslaa ada keagamaan sikit..kih3..
nanti fiz update tentang charity amal tu ea??..sebab tengah kumpul gambar =)

baiklah..dalam kepenatan ni..
fiz nak kongsi sikit cerita tentang pengacara sensasi Malaya ni ha..
dengar tajuk entri je dah gentar kan??kih3...
ni sempena program realiti Azwan Ali tu laa...
tau tak apa dia??..taraaaa..
Satu - Satunya...
macam 1 Malaysia pulak kan??kih3..
program ni kata2 nya macam Akademi Fantasia sikit laa kan...

hah..!!
tang mana kan jadi komposer nya kan???
Kalau AF tajuk lagu nya Menuju Puncak kan??..tapi kalau Satu-Satunya ni...tajuk nya belum di bagi tau lagi apa..kih3..jd kena tunggu dulu laa kan...
ceritanya,,Hafiz Hamidun pun ada berkolaborasi sikit laa kan.....lepas buat lagu tema Filem Nur Kasih,,tolong Azwan Ali pulak ek??kih3...

tapi hafiz tu cuma susun muzik je..yang layak jadi komposer tentulah Azwan Ali sebab dia yang buat lirik dengan melodinya..lagu tema tu akan dinyanyikan oleh finalis Satu-Satunya...kita tengok,,Azwan Ali boleh kalahkan AF ker???






Hafiz: Azwan Ali dah jd komposer sambil tunggu buku Selamat Tinggal Dunia Pondan nya di rasmikan..nak sapu semua ke cek abg???

~Nora Danish punca Khairul Fahmi Che Mat tangguh tunang~




dah cerita tentang Siti kan???
kita beralih ke cerita keeper bola negara yang tengah "hot" sekarang ni...
ingat tak tentang Nora ber tweeter tentang keeper bola ni kan??
si keeper ni pon katanya gatal.....
tu dia....

TAPI dia nafikan..
nak tau ape dia cakap??
taraaaaa...

"Sebab saya tangguh tunang adalah kerana saya mahu fokus pada kerjaya dulu. Kebetulan pula saya ada banyak games. Mengikut perancangan, saya sepatutnya bertunang pada penghujung tahun lalu. Setakat ini, saya masih belum ada tarikh baru yang tetap lagi untuk bertunang. Malah, keluarga kami belum bincang lebih lanjut lagi.

"Hal tangguh tunang ini tiada kena mengena langsung dengan Nora Danish. Masa Nora meletakkan status itu pun, saya dah tak jadi tunang. Mungkin siapa yang jadi pengikut blog awek saya tahu cerita sebenar. Terus-terang, ia memang tidak berkaitan dengan Nora.

"Lagi pun, siapalah saya ni. Saya hanya orang biasa saja dan orang kampung. Saya pun tak setaraf nak bersama Nora yang dikenali ramai itu," kata Apex.

nada dia macam pasrah je kan??
tapi nada dia macam nak jugakkan??
betul tak??

untuk pengetahuan semua,,mereka ni blom jumpa face to face tau..
tu yang nafsu membuak2 kan..kah3
lepas tu dia cakap..

"Saya tak ada jumpa dia pun. Saya pun anggap dia hanya bergurau saja. Saya rasa mungkin orang lain ada berbuat seperti apa yang Nora buat. Mungkin Nora mendapat perhatian disebabkan dia seorang artis.

"Siapa saya nak jumpa dengan Nora? Kalau benarlah Nora nak jumpa dengan saya, saya tak tahu nak cakap apa. Tengoklah keadaan. Kalau saya sempat, Insya-Allah saya akan jumpa dengan dia. Sekarang ni, saya tak boleh nak cakap saya terima atau tidak untuk bersua dengan dia.

"Kalau betullah la dia ada datang tengok saya training atau pun main bola, takkan saya nak halau dia. Kita kena saling hormat menghormati. Apa pun, saya tak pernah sedikit pun terbayang perkara sebegini terjadi pada diri saya. Selama ini, saya hanya tahu main bola saja," jelasnya.

jadi..andaian semua di atas tangan anda semua..kih3


Hafiz: sekarang trend artis kahwin pemain bola sepak kan??..anda bila lagi??kih3..

Friday, January 7, 2011

~Tun Mahathir puji Siti Nurhaliza~

haluuu..
tadi nak cerita tentang artis dengan orang ke-3 kan??
tapi nak cerita tentang artis feveret fiz dulu ni haa...
siapa lagi kalau bukan Sitit Nurhaliza kan??

ni tentang Bual Bicara dia tu laa...
Siti jadi host..mampu??
macam kelakar je kan??

tapi diam2 Siti ni di puji tau..
TM pon macam tak percaya kemampuan diva kita ni ha..
bila rancangan dah habis..
TM pon berkata2...
nak tau kata apa???
taraaaaaaaaa...

"Ini pertama kali saya berjumpa dengan Siti, jika sebelum ini saya selalu dengar Siti menyanyi dan terasa ganjil pula bila saya ditemubual.

"Walaupun pertama kali menjadi pengacara, saya boleh katakan dia agak cekap dan mahir dalam persediaan menyediakan soalan. Dia juga lancar dalam berdialog, jadi saya rasa tenang ketika ditemu bual,"

"Bagi saya, program ini merupakan salah satu cara untuk saya sebarkan pengalaman dan pada masa yang sama saya dapat menceritakan apa yang patut diberitahu kepada umum.

"Pendapat-pendapat yang diberikan itu mungkin berguna kepada mereka,"jelas TM.

letup tak??kih3

hah..bila rancangan nyer kan??

- Astro Ria

-jam 9 malam

-bermula 12 Februari 2011

-selama 1 jam

-13 episod

apa lagi??tunggu laa depan tv ea??kih3



Hafiz: Siti nak jadi macam Oprah Winfrey???

~Top 10 Lagu Malaysia Paling Berpengaruh 2010 (RESULT)~

hah..!!
hauluu....
fiz dtg kembali lg...
hari tu fiz dah buat undian tentang lagu ni kan???

undian ni bukan andaian fiz ea walaupun tak ramai yang komen..
TAPI sebaliknya...disebabkan blog ni kan ramai student U..
pakai berukband lg kan??
jadi mereka semua undi di FB fiz saje...
penuh inbox ha...
dah 1 keje nak mengira semula..kih3

dikelapangan ni fiz publish result nye..
sebab malam ni kita nak gosip2 pula...kih3
nak tau tentang apa??
tentang kisah artis yang bercerai ni tak abes2 lagi dengan orang ke-3..
tunggu auw...

dan inilah resultnya..taraaaaaaa:

1. Kalau Berpacaran - Sohaimi Meor Hassan/Altimet/Ana Raffali

2. Hanyut- Faizal Tahir

3. Jahat - Stacy

4. Sofia Jane - Black

5. Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir AF8

6. Kekanda Adinda - Atilia/Monoluque

7. Ku Ada Kamu - Adira

8. Cinta Sempurna - Yuna

9. Noktah Cinta - Hafiz

10. Selamat Malam - Faizal Tahir


amacam??setuju tak??
bukan fiz yang yang pilih..tapi korunk semua kan??
fiz buat semua ni untuk menaikkan semangat untuk AJL 25 yg da nak dekat ni..kih3~
lagu bi??..nanti ea??......

Thursday, January 6, 2011

~Top 10 Lagu Malaysia Paling Berpengaruh 2010~

haluuuu.....
fiz dah cuti dua hari kan???
line maxis ney semakin menunjukkan kegedikannya ye..kah3...
fiz baru lepas balik dari ceramah td dalam pukul 11 lebih....
di sebabkan mengantuk ketika tadi...
kwn fiz ada tanya..apa Lagu paling best untuk 2010??
jadi sekarang ni..undian anda di tangan anda.....
senaraikan je lagu yang anda2 minat ni...
nanti fiz kumpulkan dan kita tengok ea???..jeng..jeng..jeng...
tapi jangan lupa letak nama artis pulak ea???..kih3....

jadi mulakan sekarang..!!!! =)








Hafiz: sibuk dengan skrip sketch bi untuk hari jumaat..kih3

Monday, January 3, 2011

~Faizal Tahir membuang Audi Mok??~




yuhuuuuuuu,,!!!..
cerita hangat kembali di pasaran ..
rindu pulak nak kongsi2 cerita hangat bersama anda kan??
nak dengar tak??

mesti ramai yang terkejut kan??
terutama peminat Faizal Tahir(FT) ni kan...
yelaa..FT pon meletup sebab audi mok kan???..macam lagu Selamat Malam,,Hanyut,,Becinta,,Superhero,, dan Adrenalin...semua lagu tu semua minat kan??sampai tercalon untuk AJL lagi..lagu kau mampu???

mereka ni bukan bergaduh ke apa...tapi si FT ni katanya nak cari haluan sendiri dan nak buat semuanya sendiri,,atau famousnya INDIEPENDENT...jadi untuk album akan datang semua lagu ciptaan FT n the gang je...lagu audi mok dah tak de...tapi bagus sangat ke c FT ni nak buat lagu sendiri kan????...









Hafiz: takut tak laku je lagu FT ni nanti..

~maaf..~

kenapa ni??
sebab dah berapa hari tak update blog kan??
entah apa yang berlaku..
hurmmm...
hari Ahad pendaftaran untuk sem 2..patutnya hari sabtu tapi fiz ada kat hospital kan...
bila malam pula kumpul2 & borak2.....gosip semestinya tapi bukan tentang artis macam blog fiz ni ha....
cerita tentang budak2 dekat U laa ni...punya laa dok cerita sampai pagi pon tak sedar...
hurmm...dah laa kes tak dapat masuk bilik...blik berkunci sebab rummate belum balik...dah laa rummate semua nya asasi..so,,faham2 je laa adikk oi..tapi diarong bez ok...

hari Isnin atau hari ni laa kan??
hah..hari pertama mula klass..
seperti biasa fiz menjadi bualan semasa..cewaahh..!!!..kah3...
ok..fiz gedikss.. =)
kelas hari ni:

BEL260= perkenalan dari lecturer Terengganu....ensem + cute + tegas + cool juga....ni kalau lecturer baca blog fiz ni ada yang kena flying kick..kah3..BEL ni subjek English ok??..

COM163=ni subjek Writing to Mass Media..macam reporter laa tu...kena buat macam dalam surat khabar...lecturer??super cool...seronok juga...tak tension sangat...

CMP281=subjek ni baru dibuat dalam sejarah masscomm bermula pada sem 2 kali ni..dah macam tikus mondok dibuat sebagai bahan kajian..kah3....subjek ni cukup2 mencabar jiwa dan raga....baru sem 2 dah kena buat small event..!!!....tak ker serabut tuh......dah boleh mula dari sekrang dah.....biasanya buat event ni sem 6 kan??tapi tuh berskala besar..tapi ni kecik2 jex....hurmmm...demi kejeayaan,,fiz akak try buat.... =)


tu jadual untuk hari ni...kih3

apa perkembangan blog fiz ni??
nak tau??..
fiz dah guna berukband untuk update segala bagai bahan...jadi lambat laa sikit ea??kih3
line berukband maxis kat sini agak mendukacitakan..kih3....

macam mana dengan BW??
fiz akan buat tapi guna komputer U...jadi cepat laa kan??
nanti fiz follow laa balik yang add fiz ni..jangan risau ok??..
follow je fiz punya dulu..kah3.... =)

contest apa cerita ek??
nak tahu juga sapa yang menang kan....
siapa2 ada info tu jangan laa lupa bagi tau pulak ea??...
fiz tak harap menang pon...
tapi kalau menang tu bonus..!!.. =P




Hafiz: akan post ceita hangat sebentar lagi...tunggu.!!..

Saturday, January 1, 2011

~Bloglist istimewa untuk Blogger Baru~

hah??..kan fiz dah cakap tadi petang yang fiz akan BW dan follow semula kan??
sedang jalan2 sambil makan buah epel...rupa2 nya kena tag..!!
fiz kena buat juga....
sebab dah kena tag kan??
lagipun memang fiz blogger baru sperti yang dicanang kat tajuk tu..kih3...
terasa terhatu sangat..
terima kasih cek wani wonek !!

baiklah tanpa membuang masa..
baca syarat2 nya di sini..
mudah je...
kata nak berjya kan??
tapi syarat yang UTAMA follower mesti bawah 300...
fiz punya masih layak lagi..kih3..

nak tau syarat lanjut??..tekan sini

fiz tag :

http://futbolcrazie.blogspot.com/

http://sarahabadan.blogspot.com/

http://era070789.blogspot.com/




Hafiz: maaf lambat sikit cek wani wonek..hehehehehehe

~VJ Indonesia Mirip Dengan Khairul Fahmi Che Mat(Keeper Malaysia)~

Assalamualaikum ,, Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia..!!!
pada entri 1 Januari 2011 ni fiz nak cerita tentang bola lagi..
walaupun ianya berlaku pada tahun lepas tapi masih di ingatan kan??kih3..
dah2 jangan melengahkan masa...
mesti berdebar2 kan??
fiz mempersembahkan..taraaaaaaaaaaaa...






amacam??sama kan??kan??
kalau nak tau lebih2 tentang muka mamat indonesia tu boleh laa cari di makcek google ye??..kih3



fiz cerita sikit je tentnag mamat ni ea??
Daniel ni terkenal dengan sebagai pengacara Indonesian Idol dan bekas pak we nye Agnes Monica.....
lain cari di makcek google...kih3..
sekarang ni dia dijadikan bahan senda dan ejekan rakyat Indonesia sebab muka dia yang sama tu....

dalam tweeter Daniel dia ada cakap :

"Hati-hati kiper malay,,tahun depan saya yang akan maju....KIPER ALAY..!!*sorotan mata sipit tajam"








Hafiz: jangan tersalah laser nanti sudah ea??..kih3

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...