Thursday, December 29, 2011

Pengguna Smartphone/Touch Screen Diancam Penyakit...!!!


Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni aku sibuk sikit...
disebabkan idea datang mencurah2 nak update blog..
setelah di undi oleh akal dengan bantuan hati.
akhirnya aku buat keputusan untuk pilih tajuk ni...hahaha..
macam tajuk nak berdebat pulak kan???

keratan akhbar ni aku ambil dekat New Straits Time (NST)...
tapi aku tak ingat bila punya tarikh...
tapi korang baca laa dulu...

hah??..nampak tak bahanya kalau korang guna touch screen??
tapi kan apa bezanya kalau guna keypad kan??
kalau guna keypad kena tekan/picit keypad tu kuat2 sikit..
kalau touch screen ni sentuh sikit je kan???

tu yang aku pelik dengan keratan akhbar ni
susah nak percaya...hurmmm
apa pendapat korang???



Tuesday, December 27, 2011

Lagu Baru Black Mentor 2011 - Natalia dan Geena ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari aku update lagi blog aku...
aku tengok aku punya keyword sejak dua menjak ni ramai sibuk cari perkembangan terbaru Black ...ramai betul nak tahu pasal Black kan???
mungkin ramai dah lupa yang Black pernah keluar album mini yang tajuk OBSESI...
banyak lagu dalam tu yang dah keluar dan korang dah tahu...
tapi ada lagu yang korang tak tahu dan tak berapa nak popular sangat....
aku rasa macam lagu zaman rock kapak dulu yang tajuk Natalia tu...
yang Geena pulak rock betul..kah3
tapi kalau di popularkan boleh pergi lagu Geena ni...
jom dengar lagu ni..



komen aku atas tu cuma pendapat peribadi je okey??
harap2 korang boleh lepas rindu dengan Black...
=)

Artis Terdesak ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
selalu kalau dekat rumah aku update malam ..
sebab line semestinya mantap, mutu, gaya , dan keunggulan...kah3
tapi setiap kali balik rumah aku dengan kakak aku akan berebut nak guna laptop..
sakit hati aku nak on9...
mood nak jiwang pon terganggu tahu tak???
nak mengamuk pon family sendiri...
sabar je laa aku...

tapi hari tu dalam perjalanan balik ke rumah...
aku mintak kakak aku belikan BB...bukan Bontot Besar ye??..kah3
tapi BlackBerry...aku sumpah teringin gila tuuut....kah3
pujuk punya pujuk dapat jugak akhirnya...
TAPI...ada TAPI tau...
aku akan dapat lagi dua tahun dari sekarang...!!!
aku ulang DUA TAHUN...!!!
lamanya wey....!!!
masa tu aku dah habis diploma kau tahu tak???...masa tu aku dah loser nak ada BB...kakak aku cakap senang ke nak cari duit...sentap aku dibuatnya...dia kalau boleh nak cari yang ori je...beg tangan dia yang mahal2 tu mampu pulak beli...geramnya aku...untuk adik dia belikan BB tak kan tak boleh..??? =(

dah laa birthday aku tak ada hadiah...tak ada hadiah okey...aku ulang TAK ADA HADIAH...!!!
hurmmm...tak ape laa...
dah nasib jadi anak orang sederhana macam ni laa..beruntung laa mereka yang jadi anak orang kaya....aku tak menyesal pon jadi anak orang sederhana tapi.......................................

tiba2 aku teringat dekat kawan2 aku...
aku ada cakap aku akan buat twitter kalau aku dah ada BB...
sebab sekrang ni ramai suruh aku buat twitter....
tapi tak akan dua tahun lagi baru aku nak buat twittter???

tiba2 aku rasa nak buat kerja kotor pulak nak beli BB..kah3
fon aku yang sekrang ni harap je fon baru tapi selalu hang...msg tak masuk..
mms tak boleh...macam2 lagi laa..
sumpah stress...

ada cara cepat nak dapat duit tak??? =)


Monday, December 26, 2011

Dia Kembali ...

Salam 1 auw ... auw... auw....
malam ni buat entri touching sikit laa..kah3
tak tahu nak tulis ape ni sebenarnya...

2 hari sebelum birthday aku agaknya dia dah active balik fb dia...
aku dengan sedap hati cakap dia active balik untuk wish birthday untuk aku..
bapak perasan gila kan???...kah3

lepas beberapa hari aku chat dgn dia dekat fb..
aku perasan dia dah berubah sikit...
dia pon ada elak nk msg aku dekat fon...
tak kisahlaa..
dia memang nak berubah sebelum dia hilang mendadak...

masa dia hilang mendadak aku dah confess dengan dia..
tapi buat tak layan je..
sakit hati jugak laa time tu...
tapi aku pon dah tak msg dia lagi...
better lupakan dia KOT???..kah3

sekarang biarlah aku bertepuk sebelah tangan...
biarlah aku minat dia dari jauh...
aku dah banyak kali patah hati...
patah hati kali ni adalah kelengkapan untuk teruskan bab yang baru...

lagi pun dia baru putus cinta bulan 4 dulu..
tak kan mungkin dia nak terima orang lain dalam masa terdekat kan??
cuba fikir logik...betul ke tidak??
tapi kalau dia dah minat orang lain biarlah...aku sedang lupakan dia dan anggap kawan je KOT???
entah laa wey...penat aku nak pikir...gila..!

tapi tadi tiba2 aku teringin nak stalker dia..
bapak psiko aku kan??..kah3
biarlah..ayah aku yang bayar internet ni..bukan korang...kah3
baru aku tahu dia ad blog...
dah lama tak update...
tak kisah laa...
tapi macam tak sangka dia ada blog...
dia ada kata2 untuk kekasih dia seblum ni...
cair aku baca....agak gila aku jugak ni...
dah2...

jadi quote malam ni..
tepuk sebelah tangan lebih baik...
aku takut untuk confess lagi SEKALI tapi ditolak...
apa??..loser?? YES, I'M LOSER...that is me =)

Blog Di Puji Admin Online Degree ...!!!

Salam 1 auw....auw...auw
hari ni tak tahu nak update apa..
kadi ada laaa sikit ni nak update..
korang kena baca walaupun tak berapa sudi nak mengeja..kah3


benda ni dah lama aku print screen tau...kah3
tapi korang perasan tak nama aku dalam shoutbox tu salah??kah3
aku pon pelik dengan Online Degree ni..
entri apa yang aku buat sampai bermanfaat untuk budak2 degree ni??
sabar je laa aku..kah3

tapi aku ucapkan terima kasih laa kalau ada yang bermanfaat dalam blog aku ni..kah3
aku pon tak sangka..
terharuu aku di buatnya..kah3

tapi kadang2 aku rasa macam tak betul pon ada..kah3
=)

Sunday, December 25, 2011

Selamat Hari Lahir Artis ...!!!


Salam 1 auw...auw...auw...
kepala tengah pening ni..tapi aku gagahkan diri untuk updatekan untuk korang..kena hargai laaa sikit ye??...nampak tak ayat sentap??..kah3
sepatutnya update semalam tapi semalam tak cukup masa....bangun tidur pukul 9 pagi lepas tu bersiram dan siap2 sampai pukul 10 lebih...lepas tu pergi on9 sekejap dan tertido...bangun tidur siap semula dan turun dekat tempat tv tengok cerita hindustan sampai 4 lebih...habis hindustan baru akak sampai nak ambil balik rumah...sampai rumah 10 lebih..angkat barang apa semua dah pukul 11..baru on9 10 min internet tiba2 tak boleh detect...nampak tak permainan dia tak aku update semalam??..jadi aku tidur je laa...apa kisah??..kah3

jadi hari ni berkesempatanla aku update...
semalam adalah hari lahir aku...
ye laa aku..
24/12/1992
tak percaya ke??..nak tengok muka birthday boy ke??..rindu lettew...kah3
cekitdot...


comel kan??...aku tahu..korang tak perlu puji pon aku dah tahu..kah3..bajet Aaron Aziz pulak..kah3
Selamat Hari Lahir yang ke - 19 Hafiz Jauhari...!!!
dan tinggal beberapa hari je lagi aku bawak tittle nombor belas belas..lepas ni dah puluh2...
macam tak sangka dah tahun depan dah 20...nampak macam tua je kan??..kah3

seperti biasa birthday aku memang tak meriah dan tak diingati orang...
tak ada surprise untuk aku...tak ada hadiah untuk aku...tak ada kek untuk aku...tak ada orang kisah dengan aku..tak ada orang nak ambil tahu...tak ada apa2 yang berlaku sempena untuk aku...yup..!..i'm LOSER... =)

penat dah nak menangis setiap tahun sebab birthday aku ni macam tak ada function...
cuma hari jumaat hari tu kawan2 aku nyanyi lagu Happy Birthday dalam kelas lepas presentation Journalism...lecturer pon wish aku tau...time tu memang nak nangis laa...memang aku tak sangka pulak diaorang buat slide tambahan untuk wish bufday aku...terima kasih korang...untuk 19 tahun aku hidup tu baru 1st time orang nyanyi ramai2 lagu birthday dekat aku...mana tak mahu nye aku nak menangis....tapi aku tahan je la...tu pengalaman termanis aku sambut birthday...

orang tiap tahun wish dah tak wish dekat aku...tu sedih..senangnya dah lupa..sedih...
aku rasa aku dah tak malu sebab bila birthday aku aku hebohkan dekat orang terutama family...
aku mintak kek aku mintak hadiah...tapi semua tak dapat...aku buang rasa malu semata2 nak dapatkan perhatian tapi semuanya hampeh...
mak dengan abah pon tak wish...hurmmm
tapi tahun ni dua orang yang aku tak sangka dalam sejarah hidup aku nak wish..iaitu abang ipul dan kak zai...terimakasih..walaupun tak ada hadiah untuk aku... =)

tapi kan..esok aku cadang aku nak g secret recipe beli one slice kek tiramisu untuk sambut birthday sendiri...nak tunggu orang buatkan tunggu Siti Nurhaliza bagi CD free dekat aku pon belum tentu lagi tau...
pasal hadiah??..aku dah beli hadiah untuk aku sendiri...
hadiah paling mahal untuk aku beli diri sendiri...rasa menyesal pon ada rasa macam tak percaya pon ada....aku beli guna PTPTN laa...aku ikat perut nak beli benda ni...mahal pulak tu..kah3...
tunggu barangnya sampai aku tunjuk dekat sini okey???

penat dah nak mengharap seseorang untuk menghargai diri ni..
aku rasa nak hilangkan ingatan aku yang 24/12 adalah birthday aku
aku tak nak ingat sampai bila2..
tapi macam tak boleh je...
dan tahun depan birthday aku hari isnin...
advance jugak aku check calendar kan??..kah3
nanti tak ada orang sambut lagi jugak ...
sebab mesti ramai balik rumah masing2 hari jumaat atau sabtu...
birthday aku???...macam biasa sambut sorang2...
=)

Friday, December 23, 2011

Siti Nurhaliza Jadi 4 Cover Majalah GLAM dari Inspirasi Madona Isu Januari 2012...!!!


Salam 1 auw ... auw... auw...
ni boleh jadi hadiah paling bermakna dalam hidup aku...
sebab apa???
sebab Siti Nurhaliza jadi 4 cover majalah GLAM isu Januari 2012..

pose maut Siti tu adalah hasil inspirasi Madonna... nak tengok tak??
cekitdot..


1. Inspirasi dari Material Girl...





2. Inspirasi dari RAIN...




3. Inspirasi dari karektor Minnie Mouse dalam potret Madona dari jurugambar Herb Ritts




4. Inspirasi dari video klip Nothing Really Matters...



dah nampak semua kan???
aku paling suka yang nombor 4 ni hah..nampak klasik dan cantik teramat..
untung Datuk K...hurmmm..

mesti ramai yang persoalkan Siti kenapa dah tak bertudung atau perangkan rambut kan??
jawapannya:


kata editor majalah GLAM iaitu Suzie, Siti dipakaikan rambut palsu SEPENUHNYA dan masih pakai serkup dekat belakang kepala...cuba tengok betul2 gambar yang nombor 1 dengan 4 tu...dan Siti jugak TIDAK perangkan rambut ye...kalau korang perasan gambar nombor 3 tu macam kekok sikit kan rambut Siti tu??...

jadi korang tak perlu nak kutuk Siti okey??? =)

aku rasa nak beli laa...
satu majalah rm 8.00..darab dengan 4 sama dengan rm 32.00..agak2 berba
loi tak???...kah3

eh2..aku nak kasi korang hadiah...
kalau korang nak tukar profile pic fb guna cover majalah Siti ni..
korang boleh ambik aku gabungkan 4 majalah ni..
ambiklah...percuma je...
selamat mencuba =)





























Muka Artis Masa Sekolah Tadika KEMAS...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
sbenarnya aku dah tak ada mood nak update blog hari ni...
hari yang aku paling tak suka adalah esok akan tiba....
esok mesti nak nanges2 dalam blog ni...
lelaki sensitip macam ni laa...kah3
bapak buruk gila esok kan??..kah3
kalau nak tahu apa, esok jemput datang blog...
yang stalker pon datang jemput... =)

baiklah...
macam nak mulakan perdebatan pulak..kah3

esok dah mula cuti sem...eh salah cuti mid sem untuk sem 4...
tapi dari semalam lagi ramai dah balik..bapak bosan wey dekat kolej lelaki ni...kah3
tak boleh nak gedik2 sebab dah ramai tak ada...
tapi tak apa..tunggu giliran aku balik esok..kau tunggu..! kah3 * gelak setan durjana yang di rejam...kih3*

jadi sebelum hari esok di revealkan..
tengok gambar aku masa sekolah tadika kemas....tahun berapa ek??
korang kira laa kalau aku lahir tahun 1992....aku ni lemah sikit bab mengira..kah3
ni secara khas tau...
tak dapek dekat mano2...
cakap nogori pulak den...kah3

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


comel tak aku masa tadika??
cepat cakap comel...!!!..nak kena sembelih ke hah??..kah3
tapi sekrang ni lagi comel...
=)



Thursday, December 22, 2011

Siti Nurhaliza Tipu...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni tak ada kelas...
bapak loser tak ada kelas hari khamis kan???
bagi laa hari jumaat ke isnin...
baru laa gempak sikit..
betul ke idok..??

tapi ada satu esaimen penting je lagi nak kena hanar esok pagi...
satu kuman pon tak sentuh lagi...
hurmmm....berikan laa aku semangat..kah3...
sambil cari semangat...jumpa laa gambar yang aku edit ni hah...
kah3..

hari tu pergi Jusco Melaka...
aku tak ingat dah buat apa masa tu...
artis..jadual penuh...kah3..jadi x ingat dah...
jumpa kak Siti dekat Watson...!!!..
bapak teruja gila aku,,!!
tengpk bawah ni...



hah..!!.nampak tak??
aku bergambar dengan Siti Nurhaliza tipu je.. =(
disebabkan tipu..boleh laaa bergambar sambil peluk2..hehehehe..
kalau dapat bergambar betul2 tak tidur malam aku...kah3...

Wednesday, December 21, 2011

Jangan Follow Blogger Penipu Ini...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni selesai satu masalah...
satu test untuk modern issue dah selesai...
perah kepala untuk kutuk editorial page pulak..kah3...

hari ni aku nak cakap sikit...
sebenarnya dah lama nak habaq mai kat hampa semua...
nampak tak aku cakap utara??..kah3..
nak ckap jawa tak pandai..harap je keturunan jawa...

sejak dua menjak ni..
ada beberapa blogger yang semakin gila akan follower...
gila talak pon ada..kah3..
semakin teruk blogger sekarang ni...
kau kalau nak follower banyakjadi artis je..
sekelip mata je dah penuh kau punya follower...

kalau dah terdesak sangat nak cari follower tu tak perlu nak menipu blogger lain...
fikir dosa sikit...
suka korang ea buat dosa...nak kena tarik ke telinga tu hah??? *sambil sinsing lengan maju...macam Wan Maimunah berlakon mak tiri..kah3*

kenapa aku cakap macam tu...
korang pergi ke setiap blog orang lain korang akan cakap "saya dah follow blog anda" atau sepupu sepapat dengannya...
tapi realiti nya korang tak add...
bapak keji wey hidup kau????..*korang gentar tak???...kah3*
kita pantang bila dengar orang dah add kita pon add dia balik...

korang sepatutnya tengok dulu dekat follower korang...betul ke tidak..
jangan main suka suki citanya add diaorang balik...
pantang datuk nenek moyang sedara sebelah ayah dan mak kalau orang tipu ni..

cuba laa cari follower yang halal...
jangan menipu ye???
eh..macam tazkirah pulak blog aku ni..kah3

Tuesday, December 20, 2011

Jadual Artis Penuh Sebelum Cuti Mid Semester...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
alhamdulillah semalam punya event berjalan lancar...
job pertama jadi emcee untuk sem ni...
respon pon baik je...
wah..boleh ganti aznil ni..kah3
ketua projek dan penasihat persatuan pon berpuas hati cuma dia kata microfon tu kena dekatkan sikit dan agak meleret ada satu part tu...buat pengajaran..hu3..next job emcee 14/1/2012...tapi tarikh tu tak sure lagi...ada sesiapa yang guna khidmat orang cikai ni boleh panggil ye...kah3
aktiviti tu akan di update nanti yaww...

hurmmm..aku tension hari ni..
dua kelas dah cancel..dan masa tu aku aku dah sampai kelas..macam nak sembelih je sekor2..kah3..
penat tau..dah laa jalan kaki...ish2..
kebaya pon aku dah boleh pakai tau..kah3

hari 3 kelas dan dua dah cancel..
harap2 kelas petang ni pon cancel sebelum aku sampai kelas..
wahai lecturer.bagi laa tahu awal2...hurmmm

rabu ni ada assesment buat karangan modern issue..aku pilih tajuk "Male Nurse Is Needed In 21st Century..."..okey tak??..ke korang ada idea..malam ni aku nak karang2 sikit...esok tak kelam kabut sangat...tapi kalau korang ada idea boleh bagi tahu aku..

rabu malam dan khamis setengah hari nak siapkan komen editorial page...
kena kutuk2 sikit...tu memang keje aku tapi ni lebih education sikit..kah3

hari khamis kena prepare untuk presentation Journalism...
hoho..kalah jadual Siti Nurhaliza tau..kah3..
ermmm...untuk next kelas...aku ingat nak tidur kejap...
bagi segar sikit idea petang ni..kah3

hidup sebagai student universiti ni memang bersepah sikit jadualnya..
aku nak PA..kah3

=)

se

Monday, December 19, 2011

Kata - Kata Semangat Dari Model =)

Salam 1 auw ... auw ... auw...
aku add dia dekat fb tau...
nama model ni Hafreez Adam Aizat ...
aku add sebab nampak dia punya gambar dekat Annas Easkey tu hah...
perfect..!ensem, gojes, pandai, semua laaa..
jangan kau fikir bukan2...
dia punya gmabar2 dekat fb semua letop..!
suka tengok...
tapi tak lebih dari tu ea..
teringin nak jadi macam dia..tapi dalam mimpi pon tak keluar jadi macam dia..bapak hina gila aku kan??..kah3

dah2 bukan tu aku nak cakap..
tapi ni salah satu caption dekat gambar dia
sumpah ni ayat yang sangat perfect untuk minggu ni...

"You know my name, not my story. You've heard what I've done but not I've been through. If you were in my shoes,you'd fall the first step"

hurmm...
aku nak satu dunia ni tahu..
kata2 ni sangat betul untuk hidup aku ...
jadi cakap lebih2 pasal sesorang yang kau tak tahu tentang hidup aku...
aku tahu apa yang aku buat...
=)

Tips Ketatkan Sekuriti Facebook...!!!



Salam 1 auw...auw...auw...
hari ni update satu lagi entri,,,
aku jumpa gambar ni dekat fb...
rasa terpanggil nak tolong korang...
kalau rasa yang nak selamat laa...hu3

cakap pasal fb ni...
berdebar nak tunggu fb tukar kepada timeline...
menyeramkan..kah3..
kadang2 tengok mcm cute..
nanti nampak laa status aku yang zaman sekolah menengah...kah3





bote: berdebar nak jadi emcee malam nanti...wish me good luck guys ! =)

Sunday, December 18, 2011

Belasungkawa Sebulan Pemergian...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
susana telah menyelubungi diri yang sedih...
nak menangis pon dah tak ada guna...
air mata darah tak kan mampu mengembalikan benda yang dah tak ada...

hari genap sebeulan fon sony ericsson aku hilang kena curi...
aku buat entri ni air mata dah bergenang je...
maafkan aku fon sebab aku cuai jaga kau...
maafkan aku fon kalau aku bukan tuan yang baik...
maafkan aku fon sebab aku selalu marah2 dan baling2 kau sesuka hati aku..
aku akan ingat segala kenangan manis kita selama 4 tahun...
lama tu tau...

sekarang aku ada pengganti kau...
aku bukan tak suka dengan pengganti kau ni..
tapi macam mneyusahkan aku je..nak MMS tak boleh,,nak tukar sms alert tak boleh,,nak terima MMS tak boleh..macam2 hal laa..aku nak tukar laa fon ni..
tapi duit tak de pulak..macam hal2 sekarang ni..
hurmmm..

aku masih tak dapat kenyataan yang fon aku dah hilang..
sebab kena curi dengan budak kampung yang tak ada otak...
fon yang dah buruk macam tu pon nak curi...

malam tadi aku mengis ingat kau fon..
kalau kau orang dah lama kau terharu agaknya aku buat entri ni untuk kau...
tapi kau cuma benda...
benda yang tak bernyawa...
tapi kau benda yang memberi aku nyawa untuk melalui hari2 bersama kau fon...
kau nafas aku...tapi bila kau hilang...nafas aku pernah terhenti...

fon semoga kau abadi bersama tuan baru kau...
aku tetap merindui kau sampai bila2 fon...
aku harapkan kau pulang...
walaupun tu tak kan mungkin...
tak akan pernah berlaku...

=(

Saturday, December 17, 2011

Kereta Selam Malaysia Pertama Di Dunia ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
dan selamat pagi kota ilmu Lendu dan kawasan yang sewaktu dengannya...
hari minggu selalu jadi igauan yang ngeri buat aku...
nak buat apa tok isi masa kosong ni??
study??..tu bukan hafiz jauhari laaa..kah3
nak tengok movie??...tak kan nak buat benda tu satu hari je??
dengan broadband dah nak sampai limit lagi...
tinggal berapa hari je lagi nak cuti mid sem...
ada 1 esaimen besar nak kena hantar...
tunggu aku buat nnati..kah3

nak buat entri pasal Ariff Alfian yang kahwin gay dekat luar negara tu tapi dah kecoh satu malaya...kah3
kalau nak kahwin tu tak payah laa nak pakai baju melayu siap bertanjak segala bagai..buat malu je..tapi katanya dah kristian...
kalau dah gay sangat tak perlu nak kahwin segala...bercinta sudah...
tapi kalau batang tu gatal sangat nak kahwin..kahwin senyap2..tak perlu nak havoc segala bagai...otak pandai..tapi hampeh..!..aku pon bukan baik sangat...banyak buruk nya..tapi saja nak hangatkan situasi..kah3

jadi sebelum tu aku nak tunjuk 1 gambar ni..
kapal selam di dunia..
malaysia pon ada..
bapak hina gila gambar ni wey...!
kah3


Friday, December 16, 2011

Anwar Ibrahim di Make Up...!!!

Salam 1 auw ... auw... auw..
hari ni buat aku mengamuk...
nasib iman masih melekat di dada...
blog buat hal..tempat tulis entri ni mengade..
facebook buat hal kata nak tukar timeline automatik 22 disember ni...
broadband cepat sangat sampai limit...memang aku sumpah seranah maxis broadband ni dalam hati....dah tak ada kata maaf bagi mu...aku cuba bersambar dah hampir 4 sem dengan kau tahu tak??
ada je yang buat aku marah sejak dua menjak ni...hurmmmm...

tapi nasib kurang sikit bila tengok muka Anwar Ibrahim ni...kah3..
tapi jahat tau siapa yang buat macam ni..
kalau tak suka pon agak2 laa..

tapi kelakar jugak...
hiburan je..
tapi bukan aku yang buat gambar ni okey??...aku jumpa dekat fb je...hu3
maaf ye penyokong pembangkang... =)

Thursday, December 15, 2011

Review Novel: Cinta Pandang Ke - 2 | Laila Kamilia


Salam 1 auw...auw...auw...
ni entri kedua untuk hari ni...
hebat tak???..suka tak korang??..suka laa tu..aku faham korang malu nak cakap kan??..kan??..kan??...kah3

dah lama tak update pasal novel kan..
aku baca novel ni kalau ada masa free dan tak sibuk...
tapi sejak jadi artis ni sibuk sikit..kah3...

dah2..novel kali ni aku beli sendiri tau...ingat aku tak malu ke nak pinjam orang punya je??..kah3
tapi nak buat macam mana...jadi kena laa keluarkan duit sikit...
kalau mak aku tahu perhabis duit beli novel habis kena pancung...kah3..
maaf ye mak??..hu3


novel kali ini adalah novel Cinta Pandang Ke - 2 arahan Laila Kamilia...macam buat filem pulak kan??..kah3..
novel ni buat dua kali cetakan..maksudnya ramai jugak yang baca ni...
novel ni di publish oleh Alaf 21...
nasib novel ni tak ada salah ejaan...sejak dua menjak rajin novel salah ejaan je..kah3...

dari sinopsis kita dah tahu jalan cerita nya..
dah dapat teka hujung ceritanya...tapi yang bezanya adalah jalan ceritanya..
lain sikit dari yang lain...boleh laa tahan banyak watak dalam novel ni...
nama2 watak adalah kawan2 penulis sendiri...
nama aku tak ada pulak..kah3

tapi yang kurang best adalah bila masa peleraian dia tu..
macam nak cepat sangat habis..
kurang umphh ! dah sikit...
ada jugak part2 dalam cerita ni yang boleh potong..hu3
rasa macam tak perlu je..

novel ni lama jugak aku baca...
dalam 4 hari kot..
sebab banyak kerja nak buat kan...

novel ni pon tak ada babak yang sedih sangat pon..
sebab tu aku beli..penat wey kalau beli yang sedih2 ni...penat menangis...aku ni dah laa sensitip tahap dewa..kah3...baca novel pon boleh menangis...sebab tu aku suka baca novel sorang2...kalau air mata mengalir tu tak nampak sangat..kah3

tapi novel ni easy going...
macam novel remaja sikit...
tak berat sangat..
boleh faham jalan cerita...tak serabut sangat...
tapi aku suka hero dalam ni sebab penulis bayangkan ada lesung pipit..
eh..macam aku je tu??..kah3
terharuuuuuuu...kah3

novel ni pon tak berapa nak sweet...
kalau ada part sweet aku akan cakap 'aaaaa..sweetnye..!'...
senang cakap novel ni just nice..

2 tahun lebih penulis buat novel ni tau..
kalau aku buat mungkin 200 tahun baru siap...kah3
tahniah kak ! =)

ni blog penulis:

Ciri Lelaki Pilihan Perempuan...| Lelaki Ini Patut Dapat Anugerah ...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
semalam tak sempat nak update blog sebab kepenatan keluar dengan Atiqah, Farihah, dan Farihin (Comel)...mula - mula rancang nak tengok wayang je...tup tap keluar pergi karaoke...baru hari tu karok 2 jam...hari ni 2 jam lagi...dah boleh buat konsert aku tahu tak??..aku sanggup jadi penyanyi latar Siti Nurhaliza..kah3...
sampai sekarang aku dah macam Ella sudah...serak2 gedik..kah3 * sambil kibas2 rambut macam Ella..kih3*

jadi hari nak update satu gambar ni...
gambar ni tunjukkan perbualan seorang pakwe dengan makwe..
bapak sweet gila...
kalau aku yang jadi perempuan tu pun nak kahwin terus deng

an dia...
jom cekitdot..


dah baca??
kau faham tak gambar ni speaking London??
kalau tak faham, Google tranlsate je laaa...macam tak biasa pulak..kah3







Tuesday, December 13, 2011

Mizz Nina Singgah di Blog Hafiz Jauhari ...!!!


Selamat 1 auw...auw...auw..
hari ni langsungnya satu hari baru..
amboi2..ayat macam nak kahwin pulak kan..kah3
gatal sangat no..

tapi bagun2 tetiba teringat dekat semua bekas cinta hati..
WAH..!!..ada berapa juta bekas cinta hati??..kah3
dah2 makin merepek kalau aku update blog2 pagi bebuta ni..kah3
jadi nak update tentang apa???

setelah bersarapan dengan Uncle Bob, sebiji Epal dan air kosong baru dapat idea nak update..
kali ni seorang artis Malaysia yang dah bertaraf antarabangsa jugak ni telah singgah di blog aku..
macam tak percaya..
apakah yang dah berlaku??
nak kata aku ada buat entri khas untuk Mizz Nina tak ada jugak???
kah3..

tapi mungkin blog aku antara yang terpilih..
hebat tak???

korang ada ke??
Mizz Nina wey..!!...tapi apa yang dia baca dekat blog ni tak tahu laa..kah3

tak percaya jugak???
jom cekitdot


hah..!..nampak tak dalam kotak warna merah tu??
kan aku dah cakap..tak percaya..
tapi sejak bila Mizz Nina dah buat perniagaan baru ni??..kah3
kenapa tak digembar gemburkan di media...
cewahh..!!

hari tu aku ada tekan link nama tu..
tapi aku lupa apa yang ada..kah3
sebab benda ni dah lama..
bukan laa lama sangat tapi boleh tahan lama laa..

untuk pengetahuan korang...
kalau korang nak berniaga pon atau apa2 pon laa..
dan jika menggunakan nama seseorang tanpa persetujuan atau pengetahuan tuan punya badan anda boleh dikenakan saman okey??
jadi berhati - hati ye??

nasihat ni dibawakan oleh artis underground:
Hafiz Jauhari ...kih3
=)









Sunday, December 11, 2011

Cucu Mendoakan Datuknya Mati...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
dan selamat petang dunia...
dan salam kebosanan 1 Malaysia..kah3

aku tahu mesti ramai yang bosan kan hari ni??
aku pon diantara mangsa yang teripilih..kah3
hari ni update blog awal sikit..
kononnya malam ni nak study ekonomi sekejap..
macam tak percaya kan??

kalau mak aku tahu...dia pon ketawa guling2...kah3
tapi kadang2 kita kena cuba untuk berubah walaupun ianya agak mustahil..
buat slow2 =)

eh..bukan tu yang aku nak update...
sebenarnya nak update lama tapi hari ni baru dapat ilham..hu3
ni adalah gambar2 dari status seorang minah yang tak tahan dengan perangai Datuk dia yang dah uzur...
cekitdot...


kau dah baca??
kejam kan??
tapi kalau dah tak suka sangat tak perlu laa kau nak heboh satu dunia..
nak kitaorang tolong doakan sekali ke datuk kau mati??..dodol nya laa budak seorang ni..

pendam sorang2 sudah..
kalau dah tak boleh pendam..
kaku nyanyi lagu Pendam dari Shahri AF tu ha...sempat promote lagi..kah3

tadi pagi pon ada orang print screen status seorang ni cakap famyly dia sial...
amboi2....daring betul...
tak perlu mencarut tentang keluarga di laman sesawang ye adik2??
kami tak nak tahu pon..
dan fikir dulu kesan sebelum bertindak.. =)




Saturday, December 10, 2011

Hidup Artis Kacau Bilau...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
selamat malam kepenatan semua....
huargghhh!!!!!!!!..
rasa macam nak jerit je...biar satu dunia tahu kepenatan aku..
biar satu dunia tahu emosi aku...
biar satu dunia tahu buruk nya aku...
biat satu dunia tahu hodoh nya hidup aku...

WAH..!!..dah macam sajak pulak kan?kah3..
macam2 keluar kalau otak dah penat...
jadual sibuk..ceh..!..kah3

hari ni demi mengelak kebosanan melampau...pergi ke Jusco Bandaraya Melaka...
pergi lima orang...Aku, Masliya(Driver), Aisyah (Co-Driver), Isza, Nurin (jumpa di tempat kejadian..kah3) ...ni namanya Girls Day Out..erk???
siapa yang pergi tapi tak tegur aku tu memang sombong...
memang nak kena sambar petir..kah3...

sampai2 je terus beli tiket filem Ombak Rindu ..
yang tengok filem ni cuma aku dengan Masliya je...ngidam kitaorang nak tengok...semua kecoh dekat fb kan...teruja laa...
tapi tak ada laa best sangat..tak ada berair mata sangat...rasa macam filem komentik komedi je..
satu panggung gelak kau..tapi not bad...next filem yang aku nak tengok dekat wayang adalah filem Papa I Love You...!
Lisa Surihani berlakon...ramai yang cakap sama macam filem Sekali Lagi..ada aku kisah??..kah3

eh2..tapi tadi kan..tak sempat nak tunggu Maya Karin datang buat promosi filem tu dekat Jusco tu hah...sedih..nak tengok dia depan2...dah tak dapat nak bergambar2 dan sign autograph dengan Maya Karin...Maya Karin sangat cantik bertudung dalam filem tu...tapi walaupun aku artis,,kitaorang payah nak jumpa..kah3

lepas tengok wayang..terus panaskan tekak dengan karoks time..
suara aku memang tak sedap..
tapi nak setaraf Shila Amzah dengan Siti Nurhaliza tu aku boleh laa...kah3..

lepas tu pergi membeli belah...
tak adalah membeli belah mana pon...banyak beli makanan je...
nak balik UiTM singgah sekejap dekat Pasar Malam Alor Gajah..
beli roti john, pizza (buat sarapan...harap2 tahan ;asak sampai esok pagi..kah3),air teh bunga ape ke jadah ntah nama bunga tu..kah3, keropok lekor, epal untuk diet seharian...itu sajo...

lepas mandi manda..
rasa nak demam...
padan muka kau..!
=)

Friday, December 9, 2011

Blog Artis Kena Kutuk...!!!

salam 1 auw....auw...auw....
selamat petang Malaysia dan Dunia yang sewaktu dengan nya..
hati hari ni berbunga riang sikit bagai kanak2 makan gula2 kapas...kih3
macam budak2 kan??
maluuuu...
okey..masa gedik2 dah habis...

lagi pun bertambah best nya..
blog ni macam dah okey..

sebab gambar dah boleh upload....hehehehehe
harap tak berulang lagi....
kali ni gambar yang nak didedahkan adalah....
jeng..jeng..jeng...tengok kanan dan kiri korang dulu...
agak lucah gambar bawah ni..kah3

cekitdot..


kau nampak tak yang dalam kotak merah tu??
reti baca tak??..
tak apa..aku ulang.."siyess blog ni paling gampang pernah aku jumpa..sorry to say :D"
nampak tak??
jelas kan??
rasa seronok weyh ada orang kutuk blog kau...sumpah gembira...sebab apa??..sebab ada jugak orang yang prihatin dengan blog kau....ada jugak orang nak godeh blog kau....ada jugak orang nak tengok entri merepek korang,,,ada jugak orang nak stalker blog korang....kita kena bangga,,,*gaya Datuk Shahrizat masa perhimpunan agung UMNO..kih3*

mula2 tu macam terkejut jugak baca benda ni..
tapi apa kisah?..bila dah jadi artis ni....ada je orang yang tak suka kita...kih3
macam jawapan Siti Nurhaliza pulak...kah3

tapi kelakarnya dah kutuk blog orang boleh pulak letak smiley orang gembira...kah3
dan bertambah kelakar kalau orang Indonesia sebut 'GAMPANG' tu maksudnya 'MUDAH'...
apa yang paling MUDAH kau nak dapat dalam blog aku ni??..kah3

dan sesiapa yang nak kutuk blog aku ni cakap laa jantina laki ke perempuan..
boleh buat survey....tapi tak kan laa perempuan nak cakap 'gampang' dekat blog aku ni??
aku ada rampas suami orang ke??..kah3

tapi terima kasih diucapkan banyak2...
nak bagi hadiah tapi dia letak GUEST je....
macam mana??








Thursday, December 8, 2011

Rasa MELAMBUNG di puji...!!!

Salam 1 auw...auw...auw...
aku makin nak mengamuk sekarang ni..
aku nak upload bergambar dengan siti pon tak boleh...
gambar tak keluar...
kau nak aku smackdown ke blog ni...
haishh...menguji kesabaran seorang insan yang berjiwa sensitif ni tahu tak??
lantak kau laa blog..!
*nampak ganas tak??..plastik tak??..kah3*

hari ni dapat keluar dari kepompong bilik JBT 2104
keluar cari bahan untuk esaimen tadi kejap..
cari bahan dekat POPULAR...
kena interview syarikat publication nanti..

tu tak kisah laa..
selepas pergi survey dekat POPULAR dan cuci mata cari jantan di setiap kedai...
menyepahkan baju yang siap dilipat di setiap kedai baju...kau PADINI ke..F.O.S ke...ada aku kisah ??...kah3
setelah belek baju di setiap kedai dan menyusahkan orang lain..
pergi ke beli barang2 seharian pulak..

si Atiqah pergi bahagia losyen..aku dengan A'ah pon ikut je laa...cara orang tak da duit..ikut belakang bontot orang tak ada duit je laa...kah3
baru berdiri satu minit dah jurujual datang...
nasib peramah...aku menyampah jurujual yang menyibuk macam ingat kita nak curi barang dekat situ..
semiskin aku pon...tak ada nya nak curi segala bagai tau...
kalau tak mampu buat cara tak mampu...aku guna tester je tau??..kah3

lepas tu akak tu bagi aku try losyen Eschanter ke jadah laa nama dia...kah3
dia yang picitkan....
jari dia bersentuhan dekat tangan aku....mengikut Islam haram...mengikut suasana dan situasi aku tak tahu hukum dunia dia apa..kah3
lepas tu dia cakap "eh,lembutnya tangan dia..."
kau tengok??...tangan aku lembut tau...
dulu selalu pakai losyen jugak...tapi bila dah habis malas nak beli..
lagipon tangan aku ni jarang amat sangat buat kerja2 lelaki ..korang faham2 je laa..
tak kan aku nak terangkan jugak kan??

patut laa ramai suka nak pegang tangan aku tak kira laki dan peremmpuan..*blushing*
tapi memang ramai yang puji...
rasa berbunga jugak...
bunga cempaka ada teratai ada...kah3

rasa macam tak berbaloi update entri cuma nak cakap tangan aku lembut je kan??kah3



note:aku beli pencil box, biskut beras cap jusco, ayam chicken chop cap jusco, surat khabar, cool blog,pen satu dan buku tulis 70 sen satu (untuk catit survey..kah3)..tu je kot??...miskin -__-'


Wednesday, December 7, 2011

Konsert Maya Pertama Yuna Dengan Hotlink...!!!

Salam 1 auw..auw...auw...auw..
aku geram betul dengan kejadian semalam...
dah upload gambar dekat blog tapi tak muncul pon..
ni blog punya masalah ke beruk yang buat masalah??..
rasa nak baling je beruk ni dekat dinding..kah3
lepas tu mintak Yuna ganti...kah3
okey..tak lawak pon...

kita cerita betul2 okey..
Yuna nak buat consert dengan kerjasama Yuna tapi konsertnya secara Maya atau London nya Virtual..jadi bila Yuna menyanyi tu dia tak ada penonton...
dia pon nyanyi sorang2 je depan kamera...
jadi kita pon boleh laa pakai boxer je depan laptop sambil makan jajan ke kan??..kah3
boleh baring2 lagi..
bagus jugak buat konsert macam ni..
tak takut kena hujan..kah3

konsert ni pada 14 disember 2011...tapi konsert ni khas untuk 10 000 orang je tau..korang kena daftar dulu...live streaming pada pukul 8..
penonton yang dah tempah boleh tengok dari pukul 7 petang awal sampai 7.59 petang..siap sedia depan laptop laa jawabnya..kih3

Yuna kata banyak kejutan..
dan banyak pembaharuan konsert maya ni..

aku nak tengok sangat tapi dengan beruk yang nyawa2 ikan di darat ni takut tersekat2 pulak..
sakit hati je nanti pulak...kah3
ke nak tengok dekat library??..hehehehe

jadi kepada sesiapa yang nak boleh pergi ke www.nowyoucan.my/yuna
atau pergi ke page Hotlink dekat fb ye??
=)


p/s: rasanya free kot??...sebab aku pon dah daftar...hehehehe..tapi tak sebut ape pon??..tak tolak kredit fon pon??..aku malas nak cari mana dia punya terms and refulation..kah3
cuba korang komen??...kah3


Tuesday, December 6, 2011

Blog Buat HAL..!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
baru je nak update blog...
tapi dah buat perangai..
memang nak kena betul...

kau sihat ke tak blog ni hah??
dah laa mood aku tak baik..
orang yang penting buat aku sebelum ni dah block aku dari fb dia..
kau ni blog menambah aku sedih betul laa..
kepada dia kalau baca blog ni..
terima kasih sebab block orang dari fb tanpa khabar berita...
terima kasih memberi sedikit kebahagiaan dalam beberapa minggu....
wah..!!..sumpah nak menangis..
rasa diri ni macam hina sangat...
jijik...

hurmm..
eh2 lupa pulak...blog buat hal sebab aku dah upload gambar tapi dia tak keluar pon..
ingat lagi dia cakap..letak laa gambar sikit tiap kali buat entri...hurmmm..
rasa nak out dari blog ni..
hurmmm..






p/s: jangan mudah jatuh hati di awal perkenalan =(

Monday, December 5, 2011

Artis Cuba Sedarkan Diri Sendiri...!!!

Salam 1 auw...auw..auw
hari ni aku update satu lagi status...
eh salah..kah3
update blog artis sorang ni..hu3
hari ni habis untuk satu kelas...

tadi adalah subjek yang aku nak menangis setiap kali nak melangkah ke kelas...
tak tipu okey...
aku ingat subjek last aku menangis adalah Additonal Math masa form 4 dengan form 5...
tu sumpah memang tak boleh nak bawak...nasib lulus..
lulus tu E laa...kah3
jeles tak??

jadi tadi adalah subjek EKONOMI atau ECO120...
aku rasa aku macam tak boleh bawak...
tapi aku gagahkan diri...
tiap kali aku pening pasal benda alah ekonomi ni time tu laa rasa nak nanges..tapi dalam hati je..kah3
baru minggu ke tiga tau...
tak tahu macam mana aku nak teruskan hidup sampai hujung sem ni...

tapi aku gagahkan diri...
tiap saat aku pikir mak dengan abah...
bertambah laa sedih..kih3
tiap kali aku fikir yang aku nak buat mak dengan abah bangga...
aku bertambah kuat sikit sebab kawan baik aku Atiqah Rahim hebat masa sekolah menengah dulu...dan aku rasa nak buktikan aku pon boleh buat..
aku tak nak pointer aku jatuh...
hurmmmm...

harap2 dapat bawak EKONOMI ni hah..
=(






note: lecturer ekonomi aku sama tempat dengan aku..tumpang balik boleh tak madam??hehehehe

Sunday, December 4, 2011

Review Novel: Tuan Rumah Pembantu Rumah | Orkid Edyliyne


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni dan semalam terisi sikit masa yang bosan dengan satu aktiviti yang aku suka semasa berada di Universiti...apa lagi kalau bukan baca novel...dah lama tak review pasal novel kan??..kah3
jadi hari ni aku persembahkan novel yang terhangat di pasaran...
iaitu novel TUAN RUMAH PEMBANTU RUMAH...
seperti biasa novel ni bukan aku beli..aku pinjam dengan mak ayam Aisyah Samad...kih3
mak ayam novel je pon...
bukan Lorong Haji Taib punya...kah3

Novel ni di karya oleh Orkid Edyliyne yang di publish oleh Fajar Pakeer...
jarang baca novel dari syarikat ni..hu3
sebab mak ayam tak ada bagi pinjam buku ni..hu3
buku ni dah cetakan ke 6 untuk tahun 2011
punya laa laris manis kan...

ni laa cover novel tu..



nak komen dari mana ek..
okey..
dari segi kulit novel tahniah buat Kicap sebab nampak menarik simple dan kena tema Korea ni..sebab apa??...fiz patut cakap novel ni adalah untuk para peminat Korea...hu3..penulis mungkin nak buat kelainan...memang sangat berlainan...sebab menampilkan tema Korea yang mendapat perhatian dunia sekarang..dan rasanya penulis ni memang minat sangat Korea...dan novel ni tak buat kita menangis langsung...sedih pon 1% je..jadi kalau nak layan gila2 sikit...novel ni boleh baca...

novel ni jugak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan korea...kah3..sebab ada beberapa perkataan simple korea yang kita boleh belajar...tapi ada yang tak kena adalah time marah2 pon boleh selit perkataan korea...aku yang baca pon tak boleh nak feel marah..kah3...biasanya kalau marah guna BM atau English je kan...ni memang baru punya laa..penulis pulak minat gila dengan group korea DBSK agaknya..semua pasal korea...patutlaa novel ni laris...strategi betul..kah3...

ada beberapa perkataan yang salah eja...tapi okey laa novel pon tak perfect kan??..novel ni fokus sikit baca sebab kalau tak kita akan hilang arah yang menyebabkan kita kena bukak semula page sebelum ni...novel ni aku baca 1 hari setengah je...lama jugak tu?..

banyak jugak pengetahuan bahasa dalam novel ni...hu3..nak tahu bahasa ap

a je??..baca lah novel ni..senang cakap cukup sempurna untuk sebuah novel yang tak menangis ni....TAHNIAH kepada penulis...nak komen pon sampai tak tahu...kih3...tapi sebelum tu aku tunjukkan muka hero dalam novel ni...sebab penulis cakap muka hero macam Xian Jun Su dari kumpulan DBSK...


ni laa dia..
umur hero 34 tahun..tapi Xian Jun Su ni macam muka budak2 sekolah menengah je..kah3
tak hensem pulak tu..
comel pon tak banyak...
yang penting tak layak laa..
cari laa macam muka Siwoon daro group SUJU tu..
mesti cair punya..kah3

eh2...aku bukan peminat KOREA..bye..!
=P

terjahla ke blog penulis dengan ngintai ke SINI =)






Saturday, December 3, 2011

Lelaki Rebutan Perempuan Malaysia ...!!!


Salam 1 auw...auw..auw..
semalam tak update bolg sebab tak tahu nak update apa benda...
kosong je kotak fikiran ni hah..
rasa macam blur je tiba2..
on9 je laa malam tadi..
jadi tadi jumpa satu gambar ni dekat fb...
jom tengok..


hah betul ke??
aku minat justin bieber ..hehehe
aku minat justin bieber ni lepas tengok filem dia yang Never Say Never tu hah..
benda ni terjadi dengan sorang classmate aku..
tapi aku tak suka rambut justin bieber yang baru ni...
nak style rambut dia yang lama =(

eh2..
tapi gambar atas tu betul ke??
perempuan zaman sekarang ni cepat sangat ubah taste...kah3
=P

Thursday, December 1, 2011

Artis Kampung...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni tak ada mood sebenarnya nak update blog ni hah...
tapi siapa yang addicted dengan blog tu dia tahu laa rasanya kalau tak update blog walaupun sehari..
gila wey,,,
gila talak pon ado...kah3

tapi hari ni aku nak cerita sikit..
sekarang ni kan dah zaman teknologi kan...semua dah canggih segala bagai...
semua berebut nak smart fon macam Black Berry n iPhone..
nak iPad segala bagai...
ramai yang dah ada sekarang ni...
kalau tak masuk Universiti belum tentu aku dapat laptop..
kalau tak ambil course masscomm ni belum tentu aku dapat kamera DSLR...
kalau tak buat esaimen yang berlambak ni belum tentu aku dapat Broadband...
kalau fon aku yang lama tu hilang belum tentu aku aku dapat fon touch screen (Sony YENDO)

nampak tak??
boleh buat sajak bertajuk KALAU..kah3
aku teringin sangat nak guna iPhone atau BB...
hurmm..entahlaa..
bukan aku tak bersyukur dengan apa yang ada tapi naluri seorang manusia nak lebih dari apa yang dia ada...dan naluri iri hati dengan kepunyaan orang lain...

bukan tu je..
aku nak beli pakaian sendiri...tak kisah laa..seluar dalam pon nak yang berjenama sikit..
ni beli yang selonggok tu hah..kah3..nampak tak sedih??..kah3
sumpah aku cemburu dengan anak orang kaya...
mintak macam2 dapat...jeles..!

tapi tiap kali aku nak beli sesuatu aku teringat dekat mak bapak aku dekat rumah..
yang dah tua krepot tu hah...erk??..macam anak derhaka tak??kah3..gurau je tau mak dengan abah...hu3
sebab apa??..aku bukan miskin tapi keluarga sederhana..
bohong laa miskin kan??..
tapi masa aku beli sesuatu tu aku terpikir dengan duit mak bapak aku..
apa yang aku beli dah laa guna duit hutang...maksud aku PTPTN..kah3
kadang2 guna duit abah..
jadi tersentap sikit nak beli barang ke..
tapi setakat ni aku tak sedih sangat kalau duit tu habis atau luak..sebab aku beli untuk diri sendiri dan kebanyakannya adalah makanan..kih3..
sebab tu laa tak beli apa2 yang melampaui batas..kah3..kalau beli BB ke iPhone nak bayar bulan2 macam mana??..kau ingat kenyit mata dapat lepas ke??
tapi agak2 taukey maxis ada anak dara lagi tak??...mana tahu boleh lekat jodoh?..
*strategi tak payah bayar bil apa2..kih3*

bila tengok kecanggihan semua depan mata..aku cuma mampu telan air liur je...
dalam hati cuma cakap 'tak pe..nanti dah kerja kau beli laa dengan duit kau sendiri pis'
tapi masa tu dah tua...tak seronok laa zaman tu..patutnya zaman remaja ni kan??..tapi nak buat macam mana...nasib badan...

huargghh..!!
tiba2 makin kuat hati nak gadget2 terkini..kih3

tapi tak apa..
aku bersyukur je dengan apa yang ada,,,

"mak abah, jangan tinggalkan adik dulu ea??...keputusan UPSR, PMR, SPM adik tak elok dan kecewekan mak abah kan??...adik nak tebus dengan kejayaan diploma adik nanti...adik dah banyak guna duit abah dengan mak...mak abah dah banyak doakan adik...adik mintak maaf kalau ada guris hati dan perasaan mak abah....adik mintak maaf kalau mintak duit lebih dan mintak macam2..hu3...insyaallah adik akan usaha kuat sikit dan adik akan bagi mak abah selempang pink masa konvokesyen nanti....masa tu adik nak tengok mak abah menangis sebab kejayaan adik...tebus airmata keputusan yang dulu....mak abah tunggu adik tau... =) "

fuhh..!!..1st time aku buat entri sampai2 menangis segala bagai ni..kah3
penat tau cover air mata depan roommate ni..kah3


Wednesday, November 30, 2011

Neelofa Bercinta Dengan Nazmi Faiz (Pemain Bola Sepak) dan Ceburi Bidang Nyanyian...!!!

Salam 1 auw...auw...auw
hari ni nak cerita tentang benda lain sebenarnya tapi lain pulak jadi..kah3
tapi tak pe laa.
cerita ni tentnag Neelofa..
siapa suka Neelofa angkat tangan??..tutup sikit bulu ketiak masing2 tu ye??..kah3
aku tak berapa minat dia ni sebenarnya..
aku minat dia dari segi pakaian dia..
sebab setakat ni tak ada lagi pakaian dia yang sedih..!..kah3
kawan sekelas aku pulak minat si Neelofa ni hah..
sibuk tunggu update Twitter si Neelofa ni hah..
untunglaa kau Neelofa..

tu bukan tunjang perdebatan 211 jam tanpa henti kita pada hari ni..kah3
tadi godeh laa satu portal hiburan ni hah...
aku ni dah laa tak minat bola..Neelofa pon tak minat..
tapi disebabkan nak carik trafik punya pasal..aku gagahkan update jugak..
nampak aku sedang jahat??..kah3

dekat facebook katanya Neelofa ni keluar dengan si Nazmi tapi tak tahu bila dan dimana..
dan katanya si Nazmi ni memang buah hati Neelofa..
budak si Nazmi ni dah laa baru 17 tahun..SPM pon tak ambil lagi..
Neelofa ni pulak masih study dekat kolej..
tapi macam janggal kan??
kalau bercinta pon macam tak kan kekal lama je??
opppsss..!..tangan terlepas nak menaip...hahahaha *gelak jahat Joker dalam Batman*
hurmm..
suka hati kau laa dek nen oi..
tapi ingat sikit..
masing2 baru nak naik..
tak perlu sangat laa bercinta ni...
fokus dulu dekat karier masing2 dulu...
eh..tapi ape cer sekarang Rita Rudaini dengan suami dia sekrang ek??

dan yang terbaru pulak..
Neelofa ni akan menyanyikan lagu tema filem Taiko..
dia kata lagipun dia pernah belajar vokal dulu..
dan kata dia tak akan serius dalam bidang nyanyian ni..
sekadar mencuba =)


Tuesday, November 29, 2011

Selamat Menetas Faris Fikri ...!!!


ermmmm..
nak mula macam mana ek..
ermmm....
okey..
ermmm...
still tengah fikir...kah3..
ermmmm...
kita straight to the point je laa..kah3
entri ni khas buat my new best fren...
=)
kembang laa hidung kau faris..kah3..

ermmm..
tak tahu nak cakap ape ni...
nak ingat sejarah sikit macam mana boleh jadi new best fren ni..
kalau tak silap aku sebab fafa kot??
atau sebab kau komen status aku dulu ek??...
aku rasa pon kau tak ingat..kah3
tak kisah laa..kah3
tapi still best fren di fb.....tak bersua muka lagi...

tapi baru tahu birthday dia hari ni sebab dia call banyak kali tak angkat..sebab busy sikit...hu3
mula2 ingatkan misscall je..rupanya call betul2..
for the 1st time cakap dengan dia ..kah3
weird kan??..ada aku kisah??..kah3
ada laa dekat 1 jam lebih..
naik kebas telinga ni jugak...
tapi demi kau faris..aku gagahkan jugak..kah3

okey2..
Selamat Keluar Dari Rahim Ibu, Faris Fikri ...!!!
semoga kau terus sihat ..
semoga kau terus dilimpahi dengan kegembiraan..
sebenarnya aku pun tak tahu nak cakap apa..
sebab mengejut tahu hari ni birthday kau..hu3
tapi apa aku harapkan kau sentiasa di bawah lindungan-Nya..
dan persahabatan kita terus kekal..
dan 1 masa nanti kita lepak2 okey??
=)

ni laa dia Faris Fikri !!!


muka ni curi dekat fb dia je..
kah3

=)

Nasi Lemak Najwa Latiff...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
hari ni bermula nya kelas setelah 3 hari cuti...
hari sabtu hari tu bersamaan dengan 26 / 11
abang kahwin...
wah..!!.hiruk pikuk rumah tu dibuatnya...
ramai yang datang ingatkan aku yang kahwin..
amboi2..
mentang2 aku ni gelap semacam je dengan abang aku...disamakan pulak..kah3
tapi terharu ye bila orang kampung cakap aku ni makin kurus...
nampak tak bertapa gemuknya aku dulu.....??..kah3
dan orang kata aku ni makin tinggi..

sibuk tanya apa rahsia nya...
okey..rahsia nya makan ayam banyak dan kurangkan makan sayur..kah3
eh...betul tau..tu laa rahsia aku...
nak ikut silakan...
kalau kau kena penyakit jangan cari aku pulak...kah3

jadi pada hari tu aku mengenakan 2 persalinan..
macam aku pulak yang kahwin kan...kah3
sebab sumpah doe aku tak tahu nak pakai baju apa..
baju pertama tu pakai jeans hitam ketat cap PUMA ciplak....mampu kau
mengaku depan seleruh dunia??..kah3
tshirt ketat dalam dan baju kemeja ala2 jeans satu...
kakak aku tak suka....
aku tukar pulak..
baju tak ikut musim namanya...kah3
sebab kemeja ala2 jeans tu aku tukar dengan baju musim sejuk..
jangan kau carut sudah gambar aku bawah ni....aku memang dashion disaster..kah3


amacam??
atas ni baju persalinan ke dua..
ramai yang bagi feedback..kalau perasan tshirt ketat tu aku tarik keluar..
keluarga aku ada yang cakap..okey laa..
abang aku kata fesyen apa laa aku pakai ni...
ni namanya mix n match....kalau aku tak pakai tshirt ketat aku tu...kalau aku tonggek sikit nampak laa lurah dendam mak ngah..kah3
baju biru tu plak...
sebenarnya baju mak aku..dia yang bagi...
baju tu sebelum aku lahir lagi..
dalam 20 atau 21 tahun lepas..

motif aku posing macam tu maksodnya bontot aku untuk VIP saja..kah3
lucah ni ye adik2...jangan meniru posing Tyra Banks ni hah..kah3
pada pendapat korang okey tak??

tu tak kesahla..
jadi hari ni telah aku agihkan beberapa telur pindang dan bahulu gulung untuk santapan rakan terdekat di uitm ni hah..
semua jakun tak pernah makan telur pindang dengan bahulu gulung tu...kah3
lagi2 yang belah utara...kau orang utara??..sila sentap..!..kah3

yang kisah Nasi Lemak Najwa Latiff pulak adalah..
malam tadi kepenatan ada orang orang jual nasi lemak dekat level aku dekat kolej ni hah..
terkejut beruk + ketawa guling2 dekat katil ni hah...
strategi baik punya jual nasi lemak guna nama Najwa Latiff..kah3
korang jangan pikir nasi lemak berapa ringgit punya Najwa Latiff tu pulak..kah3
lucah..!
entri aku tiba2 jadi lucah..!
=P







Monday, November 28, 2011

Thursday, November 24, 2011

MACAROON Haram...!!!


Salam 1 auw...auw...auw..
dah lama tak update blog usang ni kan...
padahal baru satu hari..kah3
semalam kawan2 seperjuangan di lorong gelap datang berjimba dalam bilik...apa lagi kalau tak sibuk cerita tentang perkembangan artis semasa...
cewah.!
nampak tak wartawan tak siap wannabe??...kah3

jadi masa nak update blog tu terkentut sikit laa..kah3
malam tadi ingat nak cerita tentang Yuna pulang balik trofi...tapi mesti satu

malaysia dah buat..
tak ada idea langsung
tapi tadi godeh2 gambar dalam laptop ni hah..!
jumpa gambar zaman Geisha dekat Jepun ni hah..!..kah3

apa lagi kalau bukan Macaroon....!!!!!!!!..
reti baca ke idok??...sebut sikit makan western je dah tak tahu...
tak update laa u ollss ni kan..kah3
nah..!..tengok gambar dulu...


kenal tak??
kalau tak nampak zoom je blog ni..kih3
dah nama nya pon zaman Jepun punya gambar kan..
jadi dah lama laaa aku makan benda ni...
ni dulu beli dekat ISETAN KLCC ...
kau hado???.....berlagak sikit laa..kah3
masa tu ada promotion lol..!
perempuan berhimpit2 nak beli ni..
tarik rambut sana sini..
aksi tomoi pon ada...
tapi bila aku cakap 'Excuse Me' + Senyum je dah dapat turn beli...kah3
okey merapu je...nak kasi panjang sikit entri....kah3

yelaa..tengok harga dekat resit atas tu..
pada aku yang keluarga sederhana dengan status adik angkat Siti Nurhaliza ni je mahal laa jugak...
tapi disebabkan dulu ni 1st time nak merasa....
bayar je laa..
banyak songeh pulak....guna duit PTPTN pulak....maafkan saya keraajaan..ni untuk perut saya jugak....maafkan aku Najib..hehehehehe !

masa beli satu set ni ada 6 biji...
dah tak ingat apa je perasanya
tapi kalau tak silap ada mocha, chocalate, manggo, DURIAN dan apa ntah lagi..

tapi bila dah rasa semua...
memang GILA..
sebab apa...MANISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS .....!!!
satu biji tu rasa macam makan 3 sudu besar gula...
memang tak tahan..
tapi nasib mocha tu lurang sikit manis...
dah macam ulat kena panggang dah masa aku nak habiskan semua tu...
pada yang kencing manis tu..
segigit pon dah cukup...

taubat dah nak makan MACAROON...!
tapi aku dah makan..
kau dah??
belum??
senyap..! =P

*halal je macaroon ni...tapi kalau kau beli dengan duit haram atau tempat haram atau bahan masak macaroon tu haram....jadi HARAM laa macarroon tu...ngeh3...! *




Tuesday, November 22, 2011

Maafkan Hafiz Jauhari, Nufffang...!!!

Salam 1 auw...auw...auw..
hari sudah hari ke dua kelas bermula...
setakat ni semua berjalan lancar...
tak ada gosip2 yang menarik lagi...kah3

okey2..
mood nak update blog belum pulih sepenuhnya,,,
tapi dengan semangat sekental susu F&N tetap aku gigihkan update blog retiss ni hah..kah3

baiklah..
sepatutnya hari ni adalah Nuffnang Preview Screening Puss in Boots tu hah..
dan aku dapat tiket tu...yahooo...!!! * sambil gaya Nora Danish dalam Puteri..kih3*
tapi tiket tu tayangannya malam ni....
pengesahan kedatangan anak angkat Siti Nurhaliza...iaitu aku..kah3 dah pon dibuat sebelum jadual kelas keluar..

jadi yang lalat nya...eh salah..yang ralat nya....punya laa malas nak padam kan??...ni sala satunya cara nak panjangkan entri kau yang macam siput sedut tak habis mengawan tu ...kah3
yang ralat nya....aku tak dapat pergi hari ni..
sebab kelas sampai pukul 8...
pukul berapa nya nak sampai 1 Utama tu kalau gerak pukul 8??
kelas esok pulak mula pukul 10.30 pagi..

maafkan aku Nuffnang ...maafkan aku menyusahkan kau bagi tiket tu dekat aku tu..
maafkan aku...
tapi jangan pulak kau menyesal Nuffnang nak bagi tiket free lagi..kih3

tapi yang lebih sedih lagi adalah aku ingatkan nak pergi dengan kawan aku sorang ni..
laki tau..kah3
hari tu bufday dia..
aku ingat nak bagi dia hadiah tengok wayang laa ni..
tapi nak buat macam mana kan..
nasib aku tak bagi tahu hal ni dekat dia tau..

dia adalah satu2 nya kawan laki tempst aku mengadu,,,
alah macam cerita Dilema Wanita tu..kah3
tapi tak kesampaian pulak..
tapi jangan risau..
aku buat hadiah spare part sudah untuk dia..
hehehehe

apa2 pon Selamat hari Lahir Anuarol Rizawani a.k.a Kewepek Ubi..
=)

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...