Sunday, December 26, 2010

~Contest Aku Dan Kaca Mata~



nampak tak banner kat atas ni??
bukan tanya ensem ke tak...kih3
tapi fiz lagi ensem kan??...
ok..dah melalut ni..

fiz nak join contest ni tapi dalam2 banyak contest yang memerlukan gambar seseorang..
gambar fiz untuk contest ni sangat laa..
maluu laa nak cakap..
tengok laa ek??
harap2 menang laaa ni...

tapi apa??ada syarat tau..

1. kena jadi follower cek shafiq
2. memerlukan gambar yang memakai cermin mata ye??
3.tinggalkan entri dekat komen cek shafiq dan letak banner di sidebar ukey??
4. dan tag 2 orang.

maklumat lanjut boleh klik sini ok??

dan untuk contest ni fiz taruhkan....taraaaaaa...




tengok tuh..siap ada effect cahaya matahari lagi tau??kih3
gambar ni di ambil sempena English Week dekat UiTM Melaka beberapa bulan lepas
dan fiz berlakon dalam sketsa...memegang watak Dr. Saadom..
Dr yang gedik..jadi lahirlah gambar tersebut...kih3..
katanya dapat nombor 2 untuk Best Actor cuma beza 1 markah dekat bahagian grammar..
sayang kan??

tapi fokus dekat bahagian kaca mata tu je..kih3
amacam cek shafiq??fiz boleh menang tak??hehehehehehe


fiz tag:

http://mantegakacang.blogspot.com/

http://ettylukeman.blogspot.com/


Hafiz: sudah selesai untuk cek shafiq..yeah..!!~

~Feel Free To Fly: Barangan Body Shop Untuk Di Menangi~



untuk contest ni fiz letak...taraaaaa....




PEHA BESAR TERBANG



Mari sertai FEEL FREE TO FLY CONTEST dan menangi hadiah menarik lagi tertarik (sebab wangi ) :


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00

fiz tag:

http://kynalovetta.blogspot.com/

http://myraayreenmurshemellow.blogspot.com/

http://worldanduniverse.blogspot.com/


~JOM JOIN CONTEST Tiqaa Wonderland!~

kita teruskan dengan contest yang sterusnya..
sekarang ni kita pergi ke Tiqaa Wonderland..!!~
seronok tau kalau singgah ke sini...
sebab apa??
sebab dapat join contest laa..kih3...
betul tak cek tiqaa??

dalam contest ni ada dua kategori...
- Gambar Candid Saya
- Senyuman Kegembiraan

anda boleh pilih satu atau dua2 yaww..dan fiz pilih dua2...sebab..tuah ayam nampak di kaki,,tuah manusia??..

jom kita mulakan...tapi..kalau nak tau syarat2nya yang mudah,,boleh klik sini
relax je syarat2 cek tiqaa ni..

ok..untuk Gambar Candid Saya..fiz sumbatkan...taraaaaa..;


nampak tak candid nya??
mesti anda dan cek tiqaa tak nampak kan??
untuk pengetahun cek tiqaa....ni kali pertama fiz makan kentang yang dogoreng macam potato chips tu....sangat berdebar ea....ntah apa rasa laa kan...
sebab tu kejam mata dan fiz pesan jangan ambil gambar.....dia kata ok..memang tak pandang camera laa...
tup tap...da ad kat fb...sabar je laa..huhuhu


dan untuk Senyuman Kegembiraan pula..fiz sumbat ni..taraaaaaaaa..:


hah..!!..masa ni jamuan kelas untuk sem 1 hari tu..
dekat pantai Pengkalan Balak,Melaka...
memang gembira sangat masa ni tau...
makan ramai..
paling sedap sotong goreng tepung..kih3


amacam cek tiqaa...boleh menang tak ni??
kih3..harap2 laa ye...huhuhu

fiz tag:

http://ceritasyarafina.blogspot.com/

http://www.bumi2bulat.blogspot.com/



Hafiz: tengah senyum ni untuk cek tiqaa ..kih3





~Contest: Di Mana Sahabat Baik Anda?~



kita serang contest cek humaira...
sedap nama dia..
serius..!!!

contest nya adalah Di Mana Sahabat Anda??
tiba sayup je...
disebabkan fiz sekarang study dekat UiTM Melaka...
fiz masukkan gambar mereka...
banyak gambar lain..
tapi ni special sikit..
nak tau kenapa??????


.
.
.
.
.
.
.
.

tapi sebelum tuh sesiapa yang nak join boleh klik sini
dah nak tamat tau..!!!
syarat2 dia totally unik..!!
terjah laa...

.
.
.
.
.
.
.

cek humaira,,
fiz tak kesah menang atau tak...
sebab pershabatan tak dapat dinilai dari pelbagai segi walaupun dengan hadiah....
tapi kalau menang nanti fiz nak kongsi duit tu dengan kawan fiz ni...
barulaa seronok...
sebab ni kenangan kitaorang betul tak??
huhuhuhu
.
.
.
.
.
.
.
dan gambarnya adalah...taraaaaaaa



baiklah,,untuk pengetahuan semua dan cek humaira,,kiteorang ni pelajar semester 1 di UiTM Melaka dalam kos Komunikasi dan Pengajian Media....kiteorang ni satu kelas tau..!!..DMC1K....kiteorang kenal sangat unik sebab masing2 mengutuk antara satu sama lain..kah3...kitaorang panggil kutukan 3 segi....kenapa??...tapi sebelum tu...fiz nak kenalkan diaorang dulu...yang pakai selendang tu namanya Atiqah ,, yang pakai tudung hitam tuh namanya Masliya..dan yang tengah2 tu Hafiz...ensem tak??jangan tipu??kah3......Hafiz dari Johor,,Masliya dari N.Sembilan dan Atiqah dari Perak....dapat bayangkan tak macam mana??kih3...jauh kan??..dan berbeza.......kita cakap balik kutukan 3 segi ok???..cerita nya sebab.. masa sesi suai kenal dulu tiqah kutuk fiz dan mas pula kutuk fiz dan fiz pulak kutuk pula c tiqah ni....hah??dapat bayangkan tak??...huhuhuhu...dari situlah bermula sesi sahabat ni...

kenangan yang paling best adalah kitaorang dapat Anugerah Dekan atau Dean List untuk sem 1 ni...kitaorang study sama dan buat macam2 sama2 gax...tapi yang elok2 laa..kih3............gambar ni fiz ambil masa bulan puasa sebab inilah kali pertama kitaorang bula puasa sama2...tanpa keluarga masing2 d sisi...sedih gila...dan bukan tu ja..kitaorang pernah nanges sama2...!!..kah3...dodol sangat ye masa tu..kih3..tapi kitorang pon pernah gaduh juga...biasa laa..baru kenal dalam 6 bulan kan??..kih3

untuk mengukuhkan contest ni...dengar laa lagu ni ea??



khas untuk semua sahabat termasuk cek humaira =)



Hafiz: rindu pulak dengan budak2 ni sebab sekarang ni cuti sem..naik bulan 1 nanti... =P

~Your Url Story Contest~



hah??besar tak cek merazati??
cuba teka kenapa??
sebab nak menag ni tau...
kih3..
tak menang pon tak pe..
janji fiz suka joint...
kenapa lagi??
sebab fiz nak terangkan sangat kenapa fiz pilih url ni...
berkobar2 ni...taraaaaaa...

sebelum tu kena dengar syarat2 nya..:

-buat 1 entry dan letak banner macam fiz buat tuh...lagi besar lagi bagus agaknya..kih3
-cerita tentang url anda tu..kalau ada domain sendiri pon cerita laa...
-tag 2 orang untuk join..
-tinggalkan entri dalam komen cek merazati..
-dan paling gempak pemenang dibahagi kepada LELAKI dan PEREMPUAN.....fiz ada peluang tak cek merazati??kih3...

ok2..
kenapa fiz pilih url http://hafizpunyadrama.blogspot.com??

kali pertama orang baca atau dengar mesti gelak kan??yelaa..ni blog laki ke perempuan??sebab perempuan je yang minat drama2 ni kan??....tapi kita lihat balik..sekarang perempuan nak mendominasi lelaki..dan laki mendominasi lelaki..macam sekarang ni...laki merupakan tukang masak terkenal??..jururawat laki??...hah..!!..bukti tu kan??...DRAMA bukan hanya simbol bagi wanita..!!...tapi universal....

DRAMA dalam url fiz juga ingin mengelak kebosanan url orang lain...maksod fiz...DRAMA = STORY...betul tak??...setiap orang ada STORY dia dan sama laa dengan fiz yang ada DRAMA sendiri cuma mungkin olahan dan pandangan yang berbeza....kan berbeza dengan perkataan STORY tu..kata nak jadi rakyat yang mampu berfikiran di luar kotak masing2.. dan salah satu aspek psiko untuk semua orang bahawa blog ni kepunyaan siapa dan ada apa damlam blog tersebut....betul tak cek mezawati???

manakala PUNYA...menunujukkan kepunyaan seseorang...atau hak milik ...atau hak cipta ...

dan HAFIZ pula...adalah berasal dari perkataan arab yang bermaksud HAFAZ.....dan itu adalah nama tuan punya blog ni...fiz lebih suka guna nama sendiri untuk letak dalam url kerana kita ada identiti sendiri...dan kenapa kita perlu letak nama bukan2???..nama adalah doa...ingat tuh..!!

setalah di gabungkan jadilah http://hafizpunyadrama.blogspot.com

amacam cek merazati???boleh menang tak???hehehehe
teringin sangat ni..kih3.,,
ok..maap fiz gedik..kah3..


fiz tag:

http://sekeping-cinta.blogspot.com/

http://mynameismryna.blogspot.com/


Hafiz: faham tak tentang url fiz ni??kih3...


~Contest: Siapa Awang Hafiz?~



setelah berehat sebentar bersama kenduri kahwin...
kita teruskan dengan contest...
dah macam marathon contest kan??kih3

okey..
kembali kepada contest...
sekarang kita join contest Siapa Awang Hafiz..
tengok??nama pon sama kan??mana tau ada lauck kan cek awang??kih3..
disebabkan contest ni mencabar..
kena baca semua sntry...tapi mungkin ada yang terlepas pandang kot??..hehehehehe
tapi entry yang best..tentang cek aawang kuruskan badan...letup..!!

dah melalut ni....
kita terus ke syarat2 ea??

i) Buatkan satu entri dgn tajuk "Contest: Siapa Awang Hafiz?"
ii) Paste gambar kat atas ni dalam entri tersebut dan link ke entri cek awang.
iii) X perlu follow blog cek awang tapi kalau follow jugak, lagi bagus!
iv) Jawab soalan2 berikut:

1. Apakah warna kegemaran Awang Hafiz
a) Hijau
b) Biru
c) Merah

Jawapan: fiz pilih B

2. Apakah sukan kegemaran Awang Hafiz
a) Mendaki gunung
b) Bola sepak
c) Squash

Jawapan: fiz pilih A

3. Apakah makanan kegemaran Awang Hafiz
a) Lemang
b) Roti Jala
c) Ayam Penyet

Jawapan: fiz pilih C

4. Apakah minuman kegemaran Awang Hafiz
a) Milo Ais
b) Susu
c) Air mineral

Jawapan: fiz pilih A

fiz nak bagi sebab tapi cek awang tak suro pon kan??

v) dan syarat yang akhir adalh postkan link entri anda di bahagian comment entri cek awang.

nak tau tentang hadiah??..tekan sini..
nak tau maklumat lanjut??tekan banner...(macam laa ada beza??kih3)


Hafiz: contest yang unik iaitu tak perlu tag orang lain..!!kih3

~siapa ada contest??~




hah..!!
disebabkan semangat hari ni berkobar2 nak joint contest....
ada lelongan di c ni...
sesiapa yang ada contest atau anda nak bagi tau tentang sebarang contest..
boleh laa bg tau d c ni yaww....
tapi yang fiz mampu nak joint laa ea??kih3

~contest aksi freestyle epalgreen.blogspot.com~


ni contest seterusnya yang fiz join...
semangat pula nak join..
kalau menang lagi bagus kan cek mahira??kih3

untuk contest ni pon ada syarat..apa dia??

-semua boleh joint tak kira jantina dan umur..bangsa??..boleh rasanya kan cek mahira??kih3
-kena copy banner kat atas ni
-masukkan gambar menarik kita bersama orang yang tersayang macam kawan2 dan ahli keluarga...
-lengkapkan slogan mengikut citarasa anda...panjang patah perkataan??cek mahira tak bagi tau pula...buat karangan pon tak pe kot??kih3

gambar ini menarik kerana..........

-sila tinggalkan url di tempat komen yang disediakan ok??
-sila ikut syarat atau penyertaan anda tidak sah..!!!...ni yang paling seram syarat cek mahira..kih3..

fiz tag:

http://akal-emosi.blogspot.com/

http://babyfiyrepublic.blogspot.com/

http://since-8-july.blogspot.com/

http://royalarsenalfc.blogspot.com/


dan fiz melontar gambar...taraaa..




gambar ini menarik kerana ini kali pertama fiz dengan kawan2 mewancara seorang penulis atau bekas peguam (di tengah2 antara dua orang perempuan tu)..ini untuk memenuhi assingment subjek COM161..dan untuk result subjek ni fiz dapat A- ....ini tugas yang paling mencabar kerana fiz dan kawan2 merupakan pelajar semester 1 dalam course Pengajian Komunikasi dan Pengajian Media......betapa susahnya nak menguruskan jadual pertemuan....dari Melaka ke Seremban....ditambah kali pertama menemuramah segala bagai kan....akhirnya berjaya..pengalaman freestyle yang menarik untuk cek mahira..kih3


hah??amacam cek mahira??boleh menang tak??kih3
harap2 laa ek..kih3



Hafiz: maklumat lanjut boleh klik pada banner atau sini

~Candid itu cun laa..!~



hari minggu ni fiz nak join contest banyak2...kalau boleh laa..kih3..
fiz tak kesah menang ke tak..
yang penting join...
ada seorang senior ni cakap kita kena join contest supaya menambah kenalan n bla..bla..bla...
macam2 laa dia cakap....
so....cek dilla...fiz join ni....kih3


baiklah..kita fokus pada entry ok??
dengarnya ni 1st time cek dilla buat contest..bagus laa..seronok..kih3..
sebelum nak joint..kena ada syarat nya tau??

apa dia??

-terbuka kepada semua jantina
-kena copy banner yang kat atas ni,,link kan ke blog dilla then buat entry tajuk "candid itu cun laa..!"
-kali ni tiada paksaan untuk menjadi follower..kih3
-jangan lupa letak url dekat tempat komen cek dilla
-tag 3 org atau lebih
-buat caption tau....sikit pon tak pe..
-tarikh tutup 10 januari tau..!!

fiz mencampak gambar ni...taraaaa




hah??cek dilla..amacam boleh menag tak??kih3
masa ni suruh kawan tangkap gambar....pose punya laa lama tpi rupa2 nya dia rakam..lepas tu kelam kabut dia tukar mood dan jadi laa gambar ni....fiz tnagah cover ketawa ni..kih3..
Tarikh: 18 Disember 2010
Masa: 6.00 petang
Tempat: Mc Donald Kota Tinggi Johor
Siapa yang ikut??: Shahira salimin(dalam gambar) dan Siti zulaiha (ambil gambar)


ok..dah kan cek dilla??kih3..

fiz tag:

http://coretanakukahini.blogspot.com/

http://saxoni.blogspot.com/

http://epalgreen.blogspot.com/



Hafiz: nak join juga??tekan sini tau tekan banner tu... =)


PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...