Thursday, December 16, 2010

~cuba bina ayat??~

Untuk mengelakkan kesedihan berpanjangan..
kita bina ayat nak??




caranya nya senang je...
ikot je arahan yang di bagi...
kalau teringin nak share...
tulis laa kat komen??
mana tau lawak ker kan??kih3



Hafiz: I took a crap on a robot because i'm sexy..!!!..kah3...anda punya??~

~give up 1..~

beberapa hari ni fiz akan cerita tentang
GIVE UP atau dlm Bahasa Melayu nya PUTUS ASA..!!!~
bosan pula cerita tentang tips2 atau fakta kan??..
kadang2 kena relaks juga dengan cerita personal ni..
ukey..fiz merepek...

Give Up 1 pada hari ni adalah Berhenti Berharap..
apa yang berhenti berharap??
berhenti berharap untuk terpilih jd Top 5 dalam Blog Pilihan Malaysia...
tarikh tutup esok pada pukul 7 pagi..
tiba2 sedar dari mimpi sampai ke langit,,,langit ke-7 kot??kih3
sebab mimpi tuh sampai nak jadi macam blog ni ha...
gila tak??kah3
yelaa..dia kan menang untuk Blog Pilihan Malaysia juga bahagian Blog Personal Wanita baru2 ni..
sgt jelous..!!
dia ni coursemate dekat u..
kenal2 gitu je laa..
memang baik pon....ada bunyi macam bodek ker??kih3

tiba2 teringat pula niat masa mula2 buka blog ni..
yelaa..buat blog ni bukan nak cari publisiti tapi nak kepuasan je..
masalah bertimbun macam Gunung Kinabalu tuh..hiperbola sikit..kih3
tapi ni dah nak terpesong..kih3...
jangan risau...
niat masih jadi tunjang dalam kewujudan blog ni ha...





Hafiz: rasa nak jerit..!!..kah3...

~9 Jenis Anak Syaiton..!!!~

Hari nk cerita tentang Agama pula..
tapi secara ringan..sebb sebelum ni da cerita tentang hiburan kan??
nak cerita tentang personal..tak ada apa yg nak di cerita kan sebab cuti sem nii duduk rumah ja..kih3...

bila tengok tajuk ari ni..terus teringat tentang cerita lama yang ada dialog:

Pelakon:....bla..bla..bla..bla....syaitOn la bodoh..!!!!~

hah??
ingat tak??
cerita apa tu??
teka laaa..kih3...

jom kita tengok anak2 syaitan ea???

Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan:

1. Zalituun :

- Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan

membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin :

- Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan :

- Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga

terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf :

- Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko, kelab

malam & tempat yang ada minuman keras).

5. Murrah :

- Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam

dalam keseronokan dan glamour.

6. Masuud :

- Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari

kata-kata mulut.

7. Daasim : (BERILAH SALAM SEBELUM MASUK KE RUMAH...)

- Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar

berlaku keruntuhan rumahtangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri

hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).

8. Walahaan :

- Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat

kita yang lain.

9. Lakhuus :

- Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari. Dan ada tambahan satu lagi..............

*10. Isetan.{ syaitan paling popular tika nih }

Sebuah pasaraya yg terkemuka di seluruh duniawi terdapat di sekitar Lembah klang, singapore, Beijing &.....

Kebaikan: Memberi potongan harga pada Karnival jualan

Keburukan: Melalaikan manusia bershopping sehingga lupa waktu sembahyang dan lupa yang lakinya dah tunggu

kat kereta. sampai tertidor...sabar ye para suami2.......heheheheheeeeee..


macam ni ke rupa syaitan ek??





Hafiz: Anak Syaiton yang ke berapa selalu menemani anda???kih3




PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...