Sunday, December 12, 2010

~kempen BLOG PILIHAN MALAYSIA bersama BEN ASHAARI~



petang2 ni bagus untuk senam kan??
yang perasan "comel lagi gebu" tuh boleh laa,,yee laa Malaysia kan menerima anugerah iaitu antara Negara Tergemuk di Asia dan Dunia...hah??
jadi fiz pon senam juga laa...
tapi jari jemari je dulu..kih3..

pusing sana sini jumpa laa Blog Senior yang update 24 je kejenya iaitu Blog Ben Ashaari...
kenal tak???
rugi betul kalau tak kenal...

Baiklah,,untuk pengetahuan semua fiz terpilih dalam Blog Pilihan Malaysia 2010...muka tak percaya ni..kih3..
jadi blog cek abg ni tolong kempenkan kita semua laa..
beratus tu yang masuk...
bayangkan blog fiz yang hangit lagi hangus pon masuk ni ha???..tengah merendah diri ni..kih3..
jadi kena laa jawab soalan yg d beri..

jemput tengok ya??

1.Kenapa Anda Sertai Contest ini Blog Pilihan Malaysia??

Kenapa dan Mengapa??banyak sebab tapi sebab utama adalah fiz ingin menunjukkan bahawa pelajar atau individu dari luarbandar atau lebih spesifik nya FELDA boleh berdiri sama tinggi duduk sama rendah dan kenapa kita perlu membezakan??...Selain itu.mahu berkongsi setiap pandangan dalam segala perspektif kerana untuk pengetahuam kita..pemikiran individu luar bandar dan bandar adalah berbeza...dan yang paling penting adalah melatih fiz untuk mengeluarkan idea-idea yang terkini atau segar untuk membuat entri yang baru dari situ dapat membantu fiz dalam pelajaran fiz sekarang ini..


2. Mengapa sayak layak di undi??

Fiz memang tidak layak di undi jika syaratnya fiz perlu mempunyai blog yang cantik,template yang berbeza dari semua orang,muka yang kacak dan sebagainya tetapi fiz layak di undi sebab SEMANGAT fiz untuk membangunkan diri fiz sendiri dan cuba mengubah pemikiran kolot individu yang cetek.Selain itu,,fiz akan mempertingkatkan lagi kandungan blog fiz dari semasa ke semasa kerana fiz perlu belajar untuk melihat blog ni berjaya....ingin melihat perubahan besar??...tunggu pada 24 DISEMBER 2010.. =)

kalau nak undi??

cari di kumpulan 4 di nombor 122
cari di kumpulan 4 di nombor 122
cari di kumpulan 4 di nombor 122

3. Ceritakan Serba sedikit tentang latar belakang blog anda??

Latar belakang??macam buat pengenalan diri pula..tuan punya badan tak nak tau ker??,,kih3...blog ni diilhamkan dari letusan teknologi masa kini...semua cerita tentang blog ni..dari utara sampai laa ke selatan.....

Tarikh : 6 Ogos 2010
Hari : Jumaat
Masa : 5.48 petang
Tempat : Perpustakaan UiTM Lendu Alor Gajah Melaka
Entri : tekan dekat sini

masa buat entri pertama ni,,pemikiran belum matang sangat..belum cukup umur 18 lagi kan??kih3..
blog ni dilahirkan bukan demi publisiti tapi demi kecintaan terhadap bidang penulisan..
mengggabungkan pelabagai rentak emosi......




Hafiz: hah???nk undi tak??? kih3......

~Luna Maya buat hal lagi??~

kenapa artis pujaan Indonesia ni buat hal??
sudah2 laaa...
jangan d ulang perkara yang sudah lepas..
bina semula empayar anda..
lupakan kisah silam..
masih ramai yang menyokong anda...




nak tahu cerita apa??
klik laa gambar tersebut..!!






AMARAN KERAS: Lemah jantung di larang lihat...kerana aksi yang terlalu tuut..!!

~kebahagiaan dalam kesyukuran~

kenapa ni??
sedih ke??
ada masalah??
tak kongsi??


nak kongsi laa ni dengan anda semua..
sebelum tuh jangan cakap fiz ni berlagak pula ye??
fiz ikhlas ni nk ckp....

ukey2....semua macam layu je??kih3..
kita semangat sikit..!!!
ayuh2...ronggengkan montot anda dan muncongkan bibir anda...kih3
maaf..fiz gedikss..kih3~

1 Malaysia da pung pang pung bagai kompang di palu..
nak tau kenapa??
result UiTm sudah keluar..!!!!~
tapi semalam laa....lambat sikit masuk ebtry..kih3
nak balas bw yg sedang menigkat ni ha.....fiz BACA SEMUA BLOG yg DI BLOGWALKINGKAN ukey....bukn just follow tak tentu hala...
kembali kepada pokok durian kita ya??
bersengkang mata sampai pukul 3 pagi tuggu result kluar dekt emel..tp??hampeh !!!
todor je laaa..bgon unutk solat subuh baru tengok..
teka pukul brapa result ketuk ointu emel???5.45 pgi tau??
fiz bangon pukul 6.30...tuh pon di kejot bagai nk runtuh rumah ni ha..kih3..
dengan jantung dup dap dup dap d tambah pula mata yang ngantuk sgt..gigih juga nk tengok..
dan apa yang terjadi?????????...rasa nk pengsan masa tuh....sungguh tak percaya..!!

teka apa???
fiz berjaya..!!!!!!
macam nak menangis d pagi jumaat...
titisan air mata mencurah-curah....ukey,,fiz bohong,,tak mencurah pon..deras je..kih3




mesti tanya..
brapa pointer??
DL tk??..DL tu adalah Dean List atau Anugerah Dekan untuk siswa/siswi yang dapat pointer 3.5 ke atas...
fiz nk jawab ke tak ea???
fiz cuma cakap boleh laaa..

nk rahsia???kekalkan hubungan dengan Pencipta + Sahabat + Pensyarah...slapstik sangat kan??
tapi tu laa yg fis buat tau..
rahsia yg paling penting...bila buat assignment yg d beri tuh,,buat dengan bersungguh-sungguh..jangan fikir mudah je...buat orang lain puas hati dengan kerja kita +.cari kawan yang betul2..jangan mudah tergoda dengan persekitaran....bajet bagus pulak budak kg.com ni..kih3

lepas da tau result tuh bersyukur laa ye???



mcm ni la muka fiz mase kecil2 dulu..kih3





sem depan kena buat lagi baik sebb pesaing semkin sengit..!!


Hafiz: Pelajar UiTM MELAKA dalam kos KOMUNIKASI DAN PENGAJIAN MEDIA(masscomm)..bakal memasuki sem 2 pada tahun depan..kih3~


PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...