Wednesday, December 8, 2010

~sudah tersenarai..!!!~

hurmm...tiba-tiba senag hati pula malam ni bila apa yang di cari dan di nanti akhirnya termakbul jua....cewaahh!!..kih3
nak tau pe??
ni bukan tentang lagu-lagu yang layak masuk akhir Anugerah Juara Lagu 25 tu....
tapi tentang perkara yang hangat di bahaskan masyarakat blog...ada ker??kih3
ni tentang BlogLarian la..kih3
setelah ber hari2 menanti akhirnya.....
masuk juga ke senarai blog larian tau..
nombor berapa??

sila lihat di senarai 67

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
di ulang 67

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tak tau lagi???kan da ckp 67??
hehehehe...
jangan marah..saja nak bergembira bersama anda semua
jom la tengok sana..
boleh tengok jiran-jiran tuan blog ni ha..
gigih promosi ni ha..kih3


ni adalah sebahagian gambaran ye:





tekan gambar tu kuat2..push..!!...push..!!!!






Hafiz: sedang dengar SECRET by ONE REPUBLIC

~BLOGLIST 2011..SELAMAT DATANG TAHUN BARU~

pung pang pung pang kat blog masing2 tentang aktiviti blog senior yg meletop letop macam dekat Gunung Berapi Merapi tuh......semua kelam ribut buat entri nak masok bloglist beliau....jom la join??....untuk pengetahuan cek Ben Ashaari mahupun segala umat manusia d muka bumi ni..ni kali pertama join aktiviti cek Ben Ashaari tuh.....rasa mcm tak da peluang je walaupun berbuih-buih mulut org kata 'Tuah Ayam Nampak Di Kaki..Tuah Manusia Siapa Yang Tahu??"...kan da kluar peribahasa ni...kih3.....bukan malas tapi rasa macam tak da tuah je..kih3.............tapi kali ni entah la......tiba2 hati teringin je nak buat.macam lagu Shima tu...kalau tak silap..Teringat kan??..eh Teringin kan??..kih3...maaf ye kak Shima..kih3.......ukey2..da memalut da ni.......

cek Ben Ashaari sebenarnye nk bubar dia punya bloglist dan nk buat bloglist baru........mari kita buat langkah2 nya....

letakkan header beliau mcm ni....jeng..jeng..jeng..


.

kemudian pastekan link anda semua ke entri beliau....(cube tekan sekuat hati dekat header tuh kalau tak faham) dan mestilah update selalu ye blog anda.....



peringatan: jangan la nak mengamuk atau marah ya kalau tak dapat tersenarai dalam bloglist tuh....fikir positif yang mugkin blog kita mungkin mempunyai keistimewaan pada mata orang lain mugkin???....cewaaah..!!....ayat macam da pasrah jex kan??kih3....



Hafiz : kata-kata di atas bukan mengambil kesempatan atas tuan punya aktiviti yaww..

~seksi badannya,,seksi bibirnya seperti kamu..!!~

hah??apa yang seksi atau seksa nya pada petang yg permai ni???
selalu petang2 macam ni hujan kat johor ni,..
tapi matahari memberi sinaran pula..kih3..
korunk semua perasan tak kita ada cakap:

bila panas: "asyik panas je..cuba la bagi hujan..kan sejuk sikit...."
bila hujan: "kenapa hujan je ni...semua tak boleh buat..matahari cepatlah keluar..!!"

ada korunk semua cakap macam tu???lebih kurang je la kan???hahahaha..
tak baik ye cakap macam tu(kadang2 tuan blog ni pon ad cakap juge...kih3)...

ukey2..bukan tu nak cakap tapi cuba lihat gambar bwah ni ha:




bila nampak je gambar ni terus teringat dengan lagu Mulan Jameela,,Makhluk Tuhan Paling Da Bomb....eh..Paling Seksi....kan??
cuba tengok mak cik ni..kalah diva Anita Sarawak tau..mampu???
kelakar pon ada sebab macam tak da gigi je..kih3
maap ya makcik..


tapi d sebalik tuh..cuba tengok dari sisi lain..
tengok raut wajah makcik tu..
penuh dengan 1001 cerita ...
mana tau ada terselit kesedihan di situ kan??






Hafiz: renung-renungkan dan selamat beramal..kih3

~kali pertama..~

nak tau apa yg kali pertama??
lor...tapi tak penting penting sangat abgi anda pon....
tapi berharga bagi tuan blog ni ha..
rasa terharu pon ada..
nak ambil tisu jap..kih3
ni tentang dapat award la....
1st award ever..!!
pheewiit..!!
semua mesti tak jeles kan??
semua award da banyak kumpul dalam almari....

dan award nye adalah:


Award: Norgadis Followers Award..!!!

sebab kemenangan: mem"follow" 2 blog beliau..kih3 + lontaran vokal tuan blog yang memukau..kih3

Penyampai anugerah : Cek Siti Wan Kembang + Justin Bibir Sheksi


thanks ye cek Norgadis atas kesudian memberi award yg membahagiakan ini..kih3~






Hafiz:follow blog orang lain dengan niat tulus dan ikhlas tanpa ada udang di sebalik mee goreng mamak basah pedas sikit..kih3

~Sekolah Harapan jadi rebutan perempuan??~

ehem2...nak cerita tentang sekolah ni...sekarang ni macam2 sekolah d wujudkan untuk kesesuaian pelajar dan minat pelajar....tapi anda tahukah tentang kewujudan Sekolah Harapan yang berada di Melaka??...buat masa ni sekolah tersebut sedang sibuk mengambil pelajar baru seramai 40 orang dan ada lagi pelajar yang sedang membuat permohonan masuk....baru sahaja memulakan operasinya selama 6 bulan....nampaknya sekolah ini mendapat sambutan hangat....adakah anda ingin menyertainya???..sebelum itu,,kepada yang tak tau,,sekolah harapan tu adalah untuk

  • pelajar yang hamil luar nikah dan tiada tempat perlindungan sehingga waktu melahirkan dan di situ di beri penjagaan yang sempurna untuk "ibu muda" tersebut untuk mengelakkan gejala pembuangan bayi yang semakin berleluasa.

Sekolah ni di ilhamkan sendiri oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam untuk membantu mereka ini...jika pelajar tersbut da melahirkan anak tersebut,,mereka boleh pulang di pangkuan keluarga..jika tidak ingin di bawa pulang,,bayi tersebut boleh d tinggalkan di situ sahaja...mudah kan??





apakah sekolah ini dapat bantu masalah pembuangan bayi??
adakah sekolah ini membantu melahirkan ramai lagi "ibu muda"??
adkah anda berstuju??
adakah anda ingin menyertai sekolah tersebut??



Hafiz:tepuk perut,,tanya selera...

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...