Tuesday, November 30, 2010

~LAPAN adat dalam bercinta~

tiba-tiba teringin nak buat entry
saya tak kisah orang nak baca ke tak
tapi harap-harap ada la ye...
enrty kali ni nak cerita tentand adat...bukan adat pepatih atau adat temenggung
tapi adat dalam bercinta...
mood jiwang pula petang yang hujan ni..kih3
pernah bercinta???
baru nak berjinak-jinak dalam bercinta??
jom serang survey ini...kih3

berkongsi dalam bi nya "sharing is caring"..kih3
dalam dunia percintaan ni,,orang yang di lamun cinta akan berkongsi semuanya tidak kira waktu senang malah waktu genting juga.Jadi jangan peliklah kalau kalau ini satu perkongsian dalam bercinta tapi DLIARANG keras dalam "perkongsian tubuh badan" ya??..budak zaman sekarang ni mudah terjebak dalm kongsi2 mcm ni..kih3..

Setiap saat perlu di laporkan
betul tak??pasangan kita kalau boleh nak tahu je apa yg kita buat sampai tido pon tanya pakai apa??kih3...kalau pasangan yang berjauhan mcam sorang d Kedah dan sorang d Johor...mesti la nak tahu buat apa kan??

kehadiran orang ketiga
c
uak tak dengar???memang la tapi ni la dugaan dalam percintaan dan membuatkan kita lebih matang untuk mengekalkan hubungan cinta kita ni...
masalah mencari keserasian
dibesarkan dalam alam berbeza mesti la susah untuk mencari keserasian,jadi adatlah kalau bertelagah dalam mencari keserasian .

halangan dan dugaan
dalam dunia cintan cintun ni kalau tak ada cabaran bukan bercinta nmanya kan.Jadi janagan takut pada cabaran kerana itulah adat dlm bercinta.

perasaan BOSAN
kalau lama sgt bercinta bosan kan???kalau da kahwin nanti macam mana ek??kih3...itulah seabanya kita memerlukan variasi dalam bercinta...fikir kreatif ukey??

berselisih faham
sedangkan lidah kena gigit,,sedangkan makan durian sebabkan mulut busuk,inikan pula pasangan bercinta.Dengan cara bergaduh ini la kita dapat mengenal lebih rapat dan dalam anatara satu sama lain =D

cemburu
cemburu tanda sayang...dari dulu kita da dengar kan??jadi bukan sesuatu yang luar biasalah apabila dalam bercinta wujudnya perasaan cemburu tapi jangan cemburu buta...nanti kalau terhantuk dinding macam mana??kih3 =P







Hafiz: cinta??apa itu cinta???


Monday, November 29, 2010

~BAHAYA ni...!!!..tolong ingatkan kamu..!!!~

ni tentang social network la..
apa lagi kalau bukan muka buku a.k.a Facebook..
jangan serakah sangat ye nak baca entry ni..kih3
tarik nafas ber meter-meter ye..
jgn smpai terhumbus angin ikot "pintu belakang" sudah ye..kih3

ni tentang aplikasi dlm FB tu ye..
iaitu tagging...
semua org suka msokkn gambar dahulu kala zaman sebelum wujudnya segala tamadun kan??
nk mengimbau zaman2 lanun dulu..kih3
dawai2 ingatan pon da karat kan??
tak cuba minom susu Anmun Gold??...katanya bgos untuk ingatan kan??hehehe
baiklah..
kadang2 kita pernah tak terpikir yang gambar tu akan memalukan atau mengaibkan mereka??

antara BAHAYAnya adlah:

men-TERGOLEK-kan maruah seseorang.
kenapa??
setiap org ada perubahan tidak kira baik atau tidak
dari pelbagai aspek termasuk lah SAIZ..
cuba gambr yang di tag tu zaman kegemilangan 'berisi' dia??..tak ke malu org tu dengan kawan2 baru dia kalau nampak gambar tersebut??....sebelum nat tag tu tanya tuan punya tanah dulu ya???boleh ea??


terdedah segala AIB orang.
kalu da aib,,mesti la berkaitan dengan perbuatan kan??..sebagai contohnya,,dulu seksi meksi + terdedah segala lurah dendam yang menikam jiwa umat lelaki yang imannya senipis kain organza dan di "upload"kan...Mungkin sekarang da berubah ke hulu jalan semula..yela,,da berumur kan..Tetapi dengan adanya gambar tu boleh menggugat rahsianya dahulu..jadi sebelum upload tu lihat serubahan terkini orang tu de ya??

komen yang meMALUkan.
seronok nya gambar kita di komen kan??termasuk la yg merepek lagi kerepek rangup yang penuh rencah kan...mugkin komen tersebut menyinggung perasaan dia waluapun anda berniat gurau senda tapi semua org mempunyai tafsiran sendri kan??
FYI,,ada yang turun naik lif pergi mahkamah atas saman malu tau..!!
kawan ker,,jiran ker,, kalau org tu tersinggung...dengan mudahnya dia akan mencampak kata-kata "see u in court..!!.."..tak ker haru biru- biru laut???...
jadi..hati-hatilah ...





klik untuk lihat gambar secara gemuk ukey??kih3





Hafiz: sedang on9..kih3

~yay...!!!..dapat tag..!!...~

ni bukan tag orang tapi tag orang lain yang tag empunya blog yang tak semegah apa2 ni.
sedang merendah diri ni...kih3
malu pulak...
ye la..1st tima kena tag ni tau..
terharu sangat..
thanks kepada amalina atau c dodol...kih3

ukey,,kembali kepada pokok kelapa kita ye..
gigih nak buat ni..ye la..newbie katakn..kih3

petua yang perlu di buat:
1.put your music library in shuffle mood
2.for each question press the next button to get your answer
3. you must write the answer to the question, no matter how silly it sound



If someone says 'is this ok?' you say ?
Deeper Conersation-Yuna
-mcm seksi pulak..kih3-

How would you describe yourself ?
Bitter Heart-Zee Avi
-ye ke pahit??nk rasa ke??-

What do you like in a guy / girl ?
Sofia Jane-Black
-sy nak mcm dia..mampu??-

How do you feel today ?
Blah Blah Blah-Kesha
-mcm mna tau ni??kih3-

What is your life's purpose ?
This is me-Demi Lovato & Jonas Brothers
-inilah sy ok??-

What's your motto ?
Pelita-A.P.I
-dalamilah lirik tu ya??-

What do your friend think of you ?
Mainan Jiwa-Rini AF
-sy tak pernah mempermainkan hati org lain =) -

What do you think of your parents ?
Betapa Aku Mencintaimu-Vagetoz
-luv u mak dengan abah..muahh..!!.=D -

What do you think about very often ?
Cinta-Melly Goeslow & Kriss Dayanti
-mungkin??-

What is 2 + 2 ?
Bilang Saja-Agnes Monica
-cakap je apa jwnpnye..huhuhu-

What do you think about your bestfriend(s) ?
Matahariku-Agnes Monica
-jd kawan sy erat2 ea??-

What do you think of the person you like ?
Teruskanlah-Agnes Monica
-terus mc mne ek??-

What is your life story ?
Godai Aku-Agnes Monica
-diriku selalu ingin di manja...kih3-

What do you want to be when you grow up ?
Jadikan Aku Yang Ke-2-Astrid
-tak rela di madukan..!!!-

What do you think of when you see the person you like ?
Ular Berbisa-HELLO band
-sakit tau kena gigit...hehe-

What will you dance at your wedding ?
Suara Ku Berharap-Hijau Daun
-jom joget lambak..!!~

What will they play in your funeral ?
Kasih Yang Tak Di Anggap-KERTAS
-motif??-

What is your biggest fear ?
Kepompong-Sindestosca
-takut kepompong labah-labah je nanti..kih3-

What is your biggest secret ?
Saat Kau Jauh(SKJ)-ST 12
-macam tau2 jex??kih3-

What will you post this as ?
Ke Mana Kau Pergi-Mahathir Feat Mas Idayu
-baca apa yg da post ni..jgn nak lari ea..!!... =P -

macam byk lagu indonesia kan??
no komen la..kih3..
kena tag tak??
amalina pon tak bagi tau kan kena tag semula untuk siapa2...jadi...
Kita Enjoy..!!

tapi sy nak juga tag cik c3gh4p ni.. =P



Hafiz: kelam ribut sikit buat post ni...sorry so much..kih3

~cara BERSENAM artis kita..mampu??~

yay...!!!..pagi yang baru sudah mula menyinari kembali lagi..!!
hari yang baru bermula tubuh badan yang mantop jgan jadi mcam lagu yg dpt no 1 kat Billboard tu..lagu "Like a G6"....mksod nyer GEMPAL,GEBU,GENDUT,GEDEMPOL,GEMOK,..lagi 1 pew ek??..pkir la sindiri...kih3...
kau kutok orang Hafiz??kau ungat kau kuros sgt???...ukey..baeklah...
tapi enrty ni tak de kena mengena pon dengn mukadimah kat atas ni..kih3..
saje nk wat gempak cket
jadi tak gempak nye???
tak jadi??ada Siti Nurhaliza kesah??kih3...
ukey sy gediksss..

kembali pda pokok klape perbicaraan kita yang masih hangat2 taik lembu korban..kih3..
pagi ney......terutama org bandar susa sgt nk bersenam kan??
org kampung pon sma..janagan nk ngutok org lain pula ye...
telah ad pertemuan yang d kaji oleh Prof Madya. Dato' Hafiz jauhari dari Fakulti Sains Kulinari
menjumpai cara senaman yang boleh d lakukan di rumah sahaja..
MUDAH kan???
jadi...tunggu apa lagi??
sambung la baca....

bahan-bahan nya:
  • cube lihat video nyanyian STACY.....hah??...menari la ekot mcm dia...kih3..kalu perasan,,dia akan pkai baju berlapis2 mcm bju sejok tu??...bukn la Malaysia ni sejuk sangat pon kan??...tetapi,,ada udang di sebalik mee banndung cik gayah montok kat depan tu,,yang STACY nak memanskan tubuh dia supaya peluh boleh leluar dengan banjir nya...ha...tak yah susa2 nk g mandi sauna ke berjemur ker....kalau perasan juga baju dia semua ketat2 kan??...ha..tu sebb nak dpatkan bentuk badan yg MELETUP..ayat macam tajuk lagu dia pulak kan??..kih3....dia buat mcm tu nk mengelakkan pemakaian KORSET...tau tak apa benda tu???...cari la kat Diva Google seblah ni...huhu....


  • then kita lihat pula video JACLYN VICTOR,,..hah..kita bersenam VOKAL pula sekarang...kalau tak ada video,lagu pon boleh sajo....cuba ikot suara dia......cuba la perlahan-lahan kan...masa nak masak ker???..tapi jangan la sampai terpancut semua air liur tu dalam periuk luk tu..nanti terlebih masin pula..kih3....atau pun masa nk tidokan anak...hah..ni cara yang bgos....tapi takot2 anak mati kejong pula lepas tu..kih3.......lagi 1 teknik dia masa memekak tu mulot dia terbuka luas tnapa sempadan...tu cara senaman mulut juga..kih3





  • kita beralih arah ker ZIANA ZAIN....bukan nak cerita tentang vokal dia tapi kalau nak mempraktikkan pon boleh juge berdasarkan cara2 JAC tu......kita nak senam KENING pula....ingat kening tak perlu senam ker???...cuba la buat macam kak ZIANA tu......kalau tak boleh nak buat,,gune penyangkot baju dan tarik kening tu ke atas perlahan lahan ye...kih3..


  • kening , vokal, badan suda..kita pergi ke BIBIR pula.....mesti rmai yang suka ni....ye la..semua nak bibir macam Angelina Jolie kan??..tapi kita versikan melayu..bibir ANITA SARAWAK..hah..!!..petua nya...muncungkan bibir anda tanpa had..kalu boleh sangkut penyangkut baju atau "Hanger" tu..dalam proses berjaya la tu......ataupun cara lagi mudah...senang...murah...adalah..................................................ambil CILI tumbok dan sapu di bibir selama 10 mint dan bilas sekali SAHAJA.....jadi la bibir yang mungil macam Kak Nita......da bibir kita ke KAKI....masih KakNita lagi ya mentor kita..cube lihat masa dia buat persembahan gaya dia jalan..penuh dengan gaya berahi tu.....pada suri rumah atau mr.mama..boleh lakukan pada pasangan anda..dan pada kanak-kanak bwah 18 taun tu,,simpan niat dulu ye..kih3..

  • ini bahagian yang sulit sikit untuk di uar-uarkan di dada-dada blog ye...jangan banned sy pula tau....ni nak kongsikan bersama je...cube lihat video INUL DARATISTA...atau melayunye MAS IDAYU....yang lagu dangdut la...jangan buka lagu balada dia pula.....mesti da faham nak cerita tentang apa kan??mestilah tentang punggung nye.....sapa nak dapat punggung yang mengghairahkan tu boleh la menari dangdut...kih3....tak perlu lagi nak suntik2 botox ni...bahaya.......apa lagi??gelek la....."amboi2 ewah...amboi2 ewah..."


  • apa lagi yg belum buat ea??.hah...KEPALA kan??....kepala ni lebih sinonim dengan lagu irama etnik kreatif la....anugerah ini jatoh kepada Ratu segala Queen NORANIZA IDRIS........cube kita survey semua lagu dia mesti dia menyanyi sambil memutar belit leher dia....eh,,tak de lar..kih3....dia gerakkan ke kiri dan kanan......da senam kepala mestilh senam MATA sekali kan...masa dia gelengkan kepala dia tu tengok mata tu??berputar 360 darjah mengikiut pusat bumi lagi tau.....

itu lah dia senaman 1 MALAYSIA 1 BADAN...kih3
ukey.....penat menaip...
tapi demi melahirkan masyarakat yang sihat ..
ku sanggup menaip ber ela-ela..
kih3...

jadi...apa tunggu lagi????
selamat sakit-sakit badan....





Hafiz:segala kecederaan tidak akan di tanggung sama sekali...

Sunday, November 28, 2010

~tempat BLOGWALKING yang baru d kesan..!!.hehehe~

jalan punye jalan...
sambil lihat kanan dan kiri..ye la...da tengah malam ni...
tak elok anak teruna jalan sorang2..nanti kena ngurat macam mna???kih3..

sebagai new blogger kena la rajen jalan2 an??
nk cari pengalaman katakan lar...
tup tap tuap8gabong skali..kih3..
jumpa lar blog walking nu ha....

cube la skodeng2....mana la tau an???



nampak tak???
kalau tak nmpak klik sini ukey??
tu url nyex..

blog walking neyy lebih kurang sama jex mcam yang lain
boleh ping enrty
boleh discuss
nk tau lebih lanjut??
godeh2 la sendri ea??
tuan punye tanah pajak neyy pon blom abez wat rondaan maksiat kat situ...kih3..

jom serang..!!!

~nak tau tentang ice-cream tak???~



1. kring..kring..kring..!!!...ice-cream,,ice-cream*bunyi slank bangla sikit...bunyi macam ni biasanya ada kat kampung...siapa yg duduk kampung mesti perasan benda ni....

2. "paddle pop..paddle pop..super duper yummy..!!!...tapi sekarang di sebabkan daya imaginasi yang tggi dari kanak2..da tukar laen da lagu ni..bunyinya mcm ni..."paddle pop..paddle pop bontot kau meletop..!!"..hah??tak ker hebat tu??kah3....

3 ni version ke-3 pulak....."mat kool,,mat kool kawan ku..mari kita...............bla..bla..bla"..selebihnya dri lagu tu tak ingat la pulak...panjang sangat..ye r...da tua katakan..kih??....sebenarnya cukop umur pon belom lagi..hehehehe.

hah??macam mana??teringat tak zaman hingus meleleh ni???bunyi je semua lagu ni,,kelam ribut cari duit kat mana..nak panngil sanak saudara tak kira tua krepot,,prasan tua dan semestinya kanak2 ribena ni.....da dapat es krem tu melonjak segala bagai....ada tu sampai jatoh es krem tu di sebabkan nafsu serakah budak ni nak mkan es krem..kih3...kan da kena terajang dengan mak bapak...kih3..eh,,tak de la sampai kena terajang,,paling kuman cubit je...hehehehe..

suda2..!!...cukop2 nak ingat kisah yang tak bertama
dun tu.....post ni bukan nak cerita tentang kisah lagu es krem ni tapi...tapi..tapi...tentang FAKTA atau AUTA tentang es krem di muka bumi nan permai ini..kih3

Jom..jom baca:

FAKTA ke???:
  • Es krem adlah sumber yang BAIK PUNYA untuk KALSIUM....menurot buku kimia tingkatan 5 agaknyer la..kih3....kalsium ni bagos untuk penambahan tulang anda....tulang yang da repot akibat redox reaction .. budak kimia ni tau la..kih3 bgos untuk meremajakan tulang....eleh..suka la tu??? =P
  • secara orang ramai *seerti nya umum,,es krem yang kurang mahal atau senang cakap eskrem murah yang tak da brand tu hah,,kurang LEMAK....jadi bila putus cinta atau putus tali perkawinan..hehehe,,bukan doakan tau....atau putus tali pusat boleh la makan es krem murah ni banyak banyak....tak risau GENDUT atau GEMPAL..kih3
  • kerajaan juga telah tetapkan setiap es krem berlabel hanya mempunyai 10 persen krim,susu.margerin gemok *dalam bi nya fat butter...jadi,,tak perlu la anda megukur lemak eskrem tu lagi ye.....dan tak perlu pinjam kalkulato kat kaunter nk kira lemak lemak yang ado....kih3..
  • es krem susu mempunyai 6 persen lemak dan 50 persen udara,,,udara???tak paham??tuan blog pon tak paham..kih3..
  • kalau es krem buah pula mengandung 200 kalori...tak ke banyak tu???..ye la,,di tambah lagi segala bahan yang ado kan....
  • yogurt rendah lemak yang sejuk MUNGKIN rendah denaga lemak TETAPI biasanya tinggi dengan gula berbanding dengan es krem....ha??dengar tu???makan la yogurt tu banyak2..padan muka..!!!..kih3
  • jika cuma ada gula kon tanpa es krem cuma 60 kalori dan coklat kon waffle ada 200 kalori...patut la bila da mkan waffle tu da kenyang ek??..lain la orang lain..kih3...





AUTA la sangat:

  • es krem rendah dengan dengan protein....hah??salah ea adik-adik....
  • es krem rendah lemak kurang kalori...salah???mksodnya walaupun rendah lemak tapi tggi denagn kalori...dengar tu??
  • separoh cawan yogurt sejuk bebas lemak + perisa tambahan memgandung lagi 100 kalori...auta belaka....nanti kalau banyak kalori tak boleh jadi macam AMY MASTURA..kih3





bila da tau tentang es krem ni jangan la melantak banyak sgt ye..kih3



note: sedang mencari cara2 buat es krem sendiri..kih3

Saturday, November 27, 2010

~dengAr sineyy..!!~

dengar sineyyy....suro bace je an..
jgn nk bnyak ckp..!!
baca post neyy sekrg..
jgn bnyak singeh...eh...songeh...kih3
ganas tak??
saje je...
nk suro dengar luahan perasaan neyy..
dengar ea??
ukey....gedikkk!!..

jalan terus ke isi2 utama*dlm bi nyee straight to the point
nk crita sal sambal...
knapa nk crita sal sambal neyy???
sbb sy tak suka sambal..!!!
tp..tp..tp..tp sambal apew???...tak semua tak suka...
sambal nya adlah SAMBAL BELACAN..!!!...hah??ter'shock' tak??
mezti ada org ckp mengade nyee budak neyyy,,saje je nk cari kontroversi an...
eeee...mana ada.....!!....tak baik auw ckp mcm tu....
ukey..sy gedikkss lagi..!!

knapa tak suka SAMBAL BELACAN??
bukn org melayu ker??
tak suka pedas ker??
budak bndar ker??
baru lahir ke dunia ker??....eh..ada kena mengena ker persoaln ney??..kih3..
hah...sblom sume persoaln neyy d ungkap....
nk tanye...semua tau ke tak smbal blacan neyy????
tak tau???
berbuih mulot neyy membebel tp tak tau??
ukey....smbal belacan tu adlah lada merah atao lada cili yng ditumbuk atau lebih manis d panggil giling....tau tak??..tak tau g cari d kamuss seerti bm ye??...pas tu d tmbh gula + garam secukop rasa....dan mesti la bhan utama nya BELACAN...dlam bi SHRIMP PASTE....ha..kn da kuar speaking london neyy.....tdk d lupe juga perahan air limau bagi membangkitkan nafsu serakah nak mkan......nyummmmm..nyuummm..!!!...sedap kan???...sbol tu hidang lar d bekas yg tertutop sebb LALAT suka agt hinggap ye...takot die menambah perisa je..kih3...

dan knapa sy x suka??
ntah r...sambak tu memg tak boleh d telan.....bila d telan,,sy akan membuat aksi gedikksss nak muntah atau menggoyangkan badan seperti kumpuln ONE NATION EMCEES tu.....mcm dlm lagu RAJA GELAK........eh,,silap,,RAJA GELEK..huhuhu...
jangan risau kerna sy masih menyanjung makann melayu neyy walaupun tak mkan..kih3

kesimpulannya,,adakah anda anda anda di luar sna suka akan SAMBAL BELACAN???kih3




Thursday, November 25, 2010

~"sAyA nAk bersArA....."~

tak nak lagi jadi bahan umpatan...
cukop lar ape yang da ada neyy..
idop saya da cukop bhgie..
semua yg ada neyy da cukop tok membahagiakn sy..
tak ada kagi cerita sumbangseh yg mengatakn sy menutop periuk belanga dyeorg..





skrol bwh cket














lagi cket..















cket je lagi..














TARAAAAAA....!!....tu lar kata2 SITI NURHALIZA...
tu aq wat kesimpulan jex...lebih kurang mcm tu lar....
dye da tak nak msok Anugerah Bintang Popular Berita Harian bermula tahun 2010sehingga bila2 lar...
neyy sume angkara ckp2 blkang yg x sedr dri...kih3..
jelez ngan kemenangan Siti selama neyy..
pdahal org tetap undi juge kat c Siti tu??
tak ker pelik tu??

tak pew lar Siti...
semua orang memg da tau yg u tu da cukop DIVA...
da lebih2 award tu...kih3
semua tetap skong u..
idop Siti..!!..kih3









note: sy bolehh gnti kak Siti kita..kih3



~tEring!n......!!!~

tajok jex da letop...
mcm lagu Shima lax..kih3
saje jex...
ukey...
kite jlan teros ke isi-isi penting ye...

dan sebenanya..(mcm gaya Yuna cket auw..kih3)
nk kamera DSLR ..sbb gmbr dye besh..!!
sume da ad an....even nk guna tok sem 3 lama ag....
cemburu sgt org lain msok gmbr kat blog gune DSLR...

haku???teka guna apa???
guna fon lor...
fon apa???
Sony Ericsson...
model apa??
W660i jex...

kah3...wat suspen tak???
berdebr tak??

korunk mampu guna fon jenis tu???



note: sedang mengumpul wang..ceitt..kah3

Wednesday, November 24, 2010

Tuesday, November 23, 2010

~mEncaPub...!!!~

dlu junior dan skrang msok part 2,,
masing2 sebok nk jadi senior kat setiap page tok menyambot kedatngan intake yg baru ni..
adkah nk popular???
adkah nk penohkan frenlist kat fb??
adkah nk prasan org hormat dye??
adkah saje mengisi masa lpang??
adkah memg nawaitu nk membantu??
adakah mempunyai udang d sblik mee bandung??
adkah nk cari2 ank ikan??
anak lembooo pown boley..kih3.....

buleh je nk membantu tp tak perlu r nk MENCAPUB sgt kat setiap page dan semua post dri dye je???
mungkin ad org x kesah dan ad juge yg kesah....
kw tak kesah???
org kesah sbb nk jage nma baek kw...
tak perlu nk cari publisti murahan sgt....

p/s: jgn kecik hati ye kpd yg membace,,hanya memgambil komen rintihan dr org lain yg x mmpu nk luahkn prasaan...mcm ADU RAKYAT lax......kih3~

~Sijil Perang Mulot~

siapa yg nk berperang ni??
jangan maen2...perang mulot pon dpt sijil tau...kw tak nak??
sume pasti melalui nye...nk tak nak kena la buat jugak ha..
Sijil Perang Mulot adalah Sijil Pelajaran Malaysia lor...
knape jd mcm tu??
sebabnye mse nk bace buku tu tak ke terkomat kamet mulot kw nk membace ngan menghafal??
ha...dr situ r dtg nyer idea ni ha..kah3..

bermula dr hari ini 23 November 2010,,
sy merasmikan Sijil Perang Mulot di lancarkan (kebaboooom,,,,kebabooom..!!!)
kw ada???

terkedek2 mcm itik nk kena goreng sume nk baca buku nnti hasilnya ni r yg brlaku...



ni r jd nye kalo study last minute.....

tak kesah ler last minute ker first minute ker yg penting sume wat btol2 ye.....
buat demi masa hdapan korunk sume...
yeah...!!!
cayok2...!!~


~aNugeRah JERIT..!!!~


nmpk tak gambar sblah ni??
da muak dgr brita ni??
best??
tak best??
bosan???
pengacara yg mrepek??
pengacara yg tak layak??
terkezut Zizan Raja Lawak menang??
Yuna menang banyak??
Siti Nurhaliza kecik hati tak menang??
teknikal yg ntah pape??
20,000 yg memekak??


tu semua orang da tawu lor....
ni ha ceq nk habaq...
ampa nmpk tak pentas mereka tu???
rekaan pentas tu??
bentuk pentas tu??
ha....pentas tu sejibik lebih kurang macam 1st music award program DAHSYAT..
DAHSYAT ni bukn bencana ke apa..
nma program tu r....
lebih kurang mcam MUZIK MUZIK je....
tp award dye lebih kurang macam ANUGERAH INDUSTRI MUZIK (AIM) kita tu ha...
program DAHSYAT ni dari negara seberang ha..
pe lagi kalu bukn INDONESIA..
tapi....nasib org 8Tv ni pandai ubah cket..kalo tak???
pham2 jex r...kih3...




ni ha rancangan nye...
godeh2 sendri ye.... =P

~eH??da abEz??~

apa yg da abez???
drama??
drama msih akan di teruskan ye..kih3
drama kehidupan ye..bukan drama kat tv tu...

nk ckp aq sebagai pelajar part 1 UiTM Melaka da tamat...!!
terase sekejap sangat masa berlalu..
pelbagai CTKD da di lalui..
sedap jex an ayat aq??kih3..
di sini bermulanya aq mengenal dunia luar..
ye r...aq bukan budak asrama...
pndai mkan je so,,asrama kat rumah je r...kih3...
dan paling best ialah PERTALIAN or RELATIONSHIP yg aq dpt belajar kat sini =)
dan pegangan aq smapi skrang adlah "Jangan Kejutan Budaya"!!!
tu yg ckgu aq pesan....
berdesing lagi ni ha kat tlinge...kih3



dan da x de lagi panggilan junior
tp bunyi junior mcm cute jex kan??kih3
dan srkrang boleh la jdi senior jadi-jadian...kih3
=P


~rAya lAgi KaN???~


belum terlambat rasanye nk ucap hari raye an???hehehe
gambar di atas telah menerangkan bhwa ape yg ingin dilontarkan....huhuhu
pic ni di amek mse nk pegi solat sunat hari raye 2010
tapi.....baju lma...baju hari raye aidilfitri form 3..
jangan terkrjot lax ye..kih3....
nampak tak yg aq da kuros???
ker baju tu yg da kembang???........biarlah...baju lax yg slah...

untuk raye ni,,ape yg korunk sume da korban??
lembu??kambing???ayam??
jiran aq korban cicak....ad ker mcm tu??...kalo kurang kasih syang memg mcm tu ye...
tp sejak bila aym jdi binatang korban ni??? (sedang buka buku agama jap)..kih3

tahun ney aq korban msa dan tenaga jex.....
tenaga memask hari-hari dan utuk masa lax,,dihabiskan dok rumah...biase r..
membadak jex...kih3

ape yg korunk korban lax???

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...