Saturday, August 14, 2010

~frEsh!e ClaSsmAte..~


~2010/2011~
~Semester 1~
~DMC 1K~

~waw...1st impression msok klas ney biasa2 je..tak bnyk yg bleh d ekspresikan mcm klas lain sbb byk perbezaan dr plbagai aspek....kelas ni pon mempunyai mslh yg tak dpt d sangkal sperti namanya iatu 1K a.k.a 1Kontroversi iaitu selalu d ank tirikan oleh kelas laen or senior cuma kerana klas terakhir.....nk ckp ni..ad kami kesah????...kami bersatu pon da kira bgos & tiada puak yg terlalu besr mcm kels lain....kelas kami terok???kelas and lagi terok...jgn nk buat spekulasi murahan yg tiada modal...wah...ad klaz statement aq..kih3.......klaz ni d bimbing oleh seorg nakhoda iatu Akmal Redzwan & d bntu oleh Nur Farihah.....serta d serikan lg dengan seorg bendahari yg lagi cekap menguruskan perbelnjaan kelas iaitu Mohd Hafiz Jauhari Bin Ihsan..org yg d benci dlm klaz adlh aq sebb suka kutip duit klaz tak kira d mana anda jua berada n tak kira masa...kih3...MT yg lain dlm proses......proses ker???kih3... dlm cdgn..MT Sahsiah Rupa Diri..kah3~

~musuh dlm selimut,,gunting dlm lipatan atau org yg aq tak suka pon ado...tu biasa r...nk buat mcm mana..sampai satu tahap kalau aq tak suka,,aq buka r 'plastik' ni...masing2 baru mengenal hati budi....kenal mengenal ni bukan susah...hu3....kalau ad org yg x suka aq pon tu hak dia....kita tak boleh nk pakse org suka kita...tp kita boleh buat org suka kita....kalau kwn baik??..pon ado...setakat ni adlh Masliya Yahya & Atiqah Rahim....laki???dlm pencarian..kih3...tp sahabat yg lain pon adlh shbt yg baik...jgn slh phm ye...hu3..~

note:
  • nk dpt DL bersama2... =)

Thursday, August 12, 2010

~t!t!k...t!t!k.....t!t!!k...~



~salam....~
~sebenarnya lupa nk tergkn kehidupan d u ni..hu3..1st nk masok u ney..tak tdo mlm d buatnya..mcm2 prasaan d landa..ye r..sblom ni kalo ke mana2 mesti ad Zakaria bin Ismail yg menemani diri ini...sume kwn2 yg 1 kelas asd yg dpt sama tempt..aq???..terkontang kanting sorg2 kat sini tau...hurmmm....bwk beg pon mcm nk lari dr rumah n tak nk balek jex..hu3..rasa terharu sangat bila mak,abah,pak aji,mak endon,k.mimah,abg yus n tentera bergajah anta skli..hu3..sbb aq tau yg result SPM aq x sbaek adik brdik yg laen n mencapai sasaran mak ngan abah...mse tu dyeorg tgok aq mcm tak kesah je kan dgn result aq ni..tp dlm bilik...hnya tuhan jex yg tao...hu3..........biarlah tu mnjadi sejarah...sejarah mungkin berulang n mungkin tidak...cuma Mohd Hafiz Jauhari b. Ihsan yg mampu jwb.....~

~skrg aq da bermastautin kat Uitm ni..atas dorongan famili dgn ckgu2 yg telah mengajar aq selama ni...sume ckgu pandg rendah kat aq n hanya budak2 yg pandai n terpilih menjdi target dyeorg...ckgu pown engat kat pljar tu jex...cemburu tau..mula2 tu down juga tp buat benda tu sbgai dorongan tok bangkit smula...hu3...aq tawu mana yg aq mampu n mna yg aq x mmpu...n skrang ni lah yg aq mampu...tp aq tetap bngga ngan ckgu2 aq sebb x memilih pljar semasa mengajar...berbkti utk anak bngsa...Happy Teachers Day..!!!..pada aq,,hari2 adlah hari guru sebb mereka mengajar hari2 bukan cuma pd tggal 16 Mei je dyeorg ajar kita..btol x??? ~

~kat u ni aq ambil jurusan Mass Communication a.k.a Komunikasi & Media....di Melaka..sblom ni aq cemburu n merungut nk prgi Melka sbb aq cume sekli jex prgi Melaka..tu pon sekejap jex...skrg ni ambik kau...dudok r kat Melaka ni 3 taon insyaallah...hu3....~


note:
  • next post akn bercerita tentang ahli kelas yg bkl menjdi famili baru kat sini.
  • post pda kali ni TIADA NIAT sebesar zarah sekli pon nk menyinggung sesiapa..ni cuma pendapat seorg insan yg hina......

Wednesday, August 11, 2010

~TekAk kEr!ng...pEroT bErbUnyi~


~"Selamat Menyambut Ketibaan Bulan Ramadhan Al-Mubarak"..!!!~
...masih sempat buat ucapan puasa kan???kih3...

~pejam celik pejam celik da sampai bulan puasa kan???...masa cepat berlalu tanpa di sedari...huhuhu...puasa ney sgt berbeza dengan sebelumnya iaitu berpuasa di tempat orang...perbezaan yg sgt jelas ketaranya..puasa d universiti..sgt kekok d buatnye..nasib sebelum mula puasa wajib ney da berlatih dulu puasa sunat...kau mampu ker???kih3..tersgt mecabar jiwa & raga terhadap godaan syaitan yg menyelubungi diri...kih3~

~bukan saje pertama kali puasa berjauhan dgn famili tp pertama kali solat trwih kat U ney...sejok perot mak aq ney kalau dengr...hu3...ley dpt duit raye lebih ker???kih3...kalau kat kg. dlu imam akn buat penoh tp kat sini cume 8 raka'at jex & selepas 4 raka'at akn d sulami dgn ceramah selma 10 min...plik kan???...tp yg penting buat..kau buat ker???~

note:
  • berbuka puasa seorang diri di dlm bilik d smping menjamu slera nasi goreng pataya + popia sambal + air katira
  • merindui murtabak abg Salim...kih3

Friday, August 6, 2010

~sElAmat DatAng kE eRa bAru Haf!z...~

Rangkap satu,

Kata mula pendahuluanku,

Salam mula cara kita,

Sejahtera semua...


~secara rasminya di umumkan bahawa hafiz telah membuat blog beliau untuk tatapan umum...di dedikasikan kepada sahabat yang mempengaruhi n memaksa untuk mengikuti perkembangan dunia teknologi mklumat semasa...di dalam ini segala coretan hidup seorang putera darul takzim n informasi yang berguna demi melahirkan individu kelas pertama sahaja akan di paparkan...........masa untuk poyo da abis..kah3...sblom terluper...atas tu lirik lagu Faizal Tahir yg bertajok Adrenalin...saje nk kasi gempak n meletopzzz ckit...kih3~


~maap r ye kalo ad yg cacat d mata,,tersingung d hati,,terguris d jiwa,,terkoyak d mulot d atas post2 yg akan di lemparkan d blog ini pada masa akan dtg..ada aq kesah????~


~maap juge kpda SESIAPA SAHAJA YANG MEMARTABATKAN BAHASA MELAYU atau BAHASA INGGERIS atas kesalahan tatabahasa,,ejaan mengikowt sesedp aty sy,, campuran antra bm & bi serta penggunaan ayat SMS..~


~blog ney hanya sebgai percubaan saje yex....trikh lanjut akn d umumkan...wah,,gempak ayat aku ni...kih3~


~mklumat lnjot buley hubungi PA sy yex,,,kw ada ker???..kah3~

~mcm r ad org nk bca blog kau ni apis oi...kah3...~

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...