Friday, December 31, 2010

~Beli Buku DIari Baru..!!~

hah??
kita dah selamat memasuki tahun baru..!!~
seronok tak adik2??..kih3...
hurmm fiz pon malas nak cerita panjang2 ni...
tapi apa yang fiz harap......fiz jadi orang yang lebih baik dari sebelum ni...
amcam skema tak??kih3
2011 ni macam2 perangkaan perlu dilakukan..
pelbagai derita telah melanda..kah3
pelbagai riang ria telah di sulami...
cuma tinggal menguruskannya...cewaahhh..!!





di kesempitan ini juga..kih3..
fiz minta maaf di atas segala ketelanjuran kata nmhupun tingkah laku atau pun typing error..kih3


Selamat Berblogging 2011..!!!

Hafiz; berkobar2 nak masuk kelas semula..kih3

~Blogger Indonesia mahu berdamai atau mengusutkan keadaan?? ~

sebagai entri terkahir pada tahun 2010 ni..
fiz nak kan kedamaian dan kemakmuran sejagat jadi bacalah surat bawah ni...
kih3....
tapi anda korunk semua bacalah ea??
ada betul ada salah...
tapi fiz rasa ada kesilapan dari penulisan ni.....
dan pandangan dia agak tersasar....
pandangan anda??

Keep Our Nation Peace Forever

Selamat Malaysia, yang untuk pertama kalinya menjadi juara Piala AFF. Dan untuk Mohd Safee yang menjadi top scorer.
Dan untuk Indonesia, kegagalan di final untuk yang keempat kalinya bukanlah akhir timnas sepakbola kita. Masih ada banyak waktu untuk memperbaiki diri. Untuk Firman Utina, gelar MVP memang pantas untukmu walaupun di final kemarin gagal mencetak gol dari titik putih..

Malaysia, negara tetangga yang terlalu sering bermusuhan dengan Indonesia. Padahal kita serumpun, agama mayoritas pun sama. Tapi mengapa permusuhan diantara kita tak pernah usai?!
Tapi kali ini, kami rakyat Indonesia berterima kasih pada Malaysia yang telah memberi pelajaran berharga untuk Indonesia.

Dan kami harap rakyat Malaysia mengingat kesuksesan menjadi juara ini karena Indonesia bermain fair play. Ingat, jika Indonesia tak bermain fair play saat melawan Thailand dengan cara Indonesia mengalah, apakah Malaysia akan juara?! Tak akan..
Tapi kami, Timnas Indonesia bermain fair play demi sportifitas dan nama baik Indonesia.
Kami juga tak membalas laser kalian, tak mengganggu Timnas Malaysia di Jakarta. Semua kami lakukan demi perdamaian antara negara kita.

Jadi, kami rakyat Indonesia berharap rakyat Malaysia tak menghina Indonesia. Terutama melalui forum internet.
Karena kami telah menerima kekalahan ini, dan kami telah dewasa. Kami tak akan menyerang jika tak diserang.
Sekali lagi, jangan hina kami terutama tentang sepakbola kemarin. Karena jika kami tak bermain fair play, kalian tak akan jadi juara.

Sejujurnya, kami rakyat Indonesia bangga dengan timnas sepakbola kami. Karena kami mulai disegani kembali setelah lama tertidur.
Malaysia memang juara Piala AFF 2010, dan membawa pulang pialanya. Tapi bagi kami, rakyat Indonesia akan menganggap timnas kami sebagai juara. Juara sejati yang bermain indah, fair play, dan yang terpenting kembali menjadikan rakyat Indonesia mencintai Timnas Indonesia.

Kami adalah juara tanpa mahkota. Tapi kami bangga pada pemain timnas yang selalu berjuang hingga detik akhir pertandingan. Walaupun skor 2-1 tak cukup menjadikan kami juara, tapi itu cukup untuk membuktikan bahwa kami sangat sulit ditaklukan di stadion kami, Stadion Utama Gelora Bung Karno yang selalu dipenuhi lautan merah saat timnas kami berjuang menaklukkan lawan.

Jadi hargai fair play kami dengan tidak menghina kami di forum. Kami percaya rakyat Malaysia cinta perdamaian.

Dan para pemain mudah pada SEA Games 2011 esok akan membuktikan siapa yang terbaik, Harimau Malaya kebanggan Malaysia atau Garuda Khatulistiwa milik Indonesia. Kita tunggu saja.. ^_^

Oh ya, jika di Piala Dunia kemarin ada PAUL, kami punya GUDEL si octopus dan ATIK si gajah yang kemarin meramal INDONESIA MENANG. Ingat, INDONESIA MENANG bukan INDONESIA JUARA.
Jadi ramalan kedua hewan itu BENAR!


MERAH DARAHKU!
PUTIH TULANGKU!

MERAH ITU BERANI!
PUTIH ITU SUCI!

KAMI CINTA INDONESIA, KAMI CINTA SANG BENDERA KAMI. BENDERA PUSAKA MERAH PUTIH!

Perdamaian ada jika saling mengalah! Dan tak ada yang memulai menghina! So, keep our nation peace forever!



p/s: jangan rosakkan hubungan negara serumpun dengan hanya BOLA SEPAK..!!



Hafiz: Selamat Tahun Baru 2011 Untuk Semua..!! =)

~Safee Sali dilamar??~

Sebelum memulakan bicara pada hari ni...
fiz mintak maaf sebab tak post entri semalam..
sibuk sikit..kih3..
nakbalik U laa katekan ...esok dah daftar...
tapi disebabkan fiz ada di Hospital Pakar Puteri Johor sekarang ni...fiz post 1 entri..kalau sempat malam ni fiz sambung ok??

kita kembali pada tajuk entri..huhuhu
hah??
betu ke tidak ni??
Safee Sali di lamar??


bukan di lamar untuk kahwin tapi...
dilamar untuk serta dengan kelab pasukan...
bukan calang2 tau tapi kelab antarabangsa..
Khairul Fahmi Che Mat pon terpilih..
tapi betul ker mereka ni layak???
cuba tengok akhbar metro ni??...taraaaaaa.....

hah??percaya tak??kah3...


kelakar tak??kih3..
mana laa tahu nanti jadi kenyataan kan????huhuhu




Hafiz: pada sesiapa yang follow atau BW di blog fiz ni..nanti malam fiz balas balik ok??.. =)


Wednesday, December 29, 2010

~Artis di Stadium Gelora Bung Karno~


siapakah antara artis atau selebriti Indonesia yang tengok perlawanan bola sekejap tadi??
yang penting artis Indonesia laaa ye..kih3..
masa tengok lawan bola tadi ternampak laa beberapa artis sampai artis baru pon ada tapi fiz ingat2 lupa nama artis tersebut...
tapi yang mendapat perhatian adalah...

dia tengok bola sorang2 je...sebab ariel dlam penjara..kih3..



kenal tak sapa ni??
ni laa Manohara yang kahwin dengan kerabat diraja Kelantan tu...
bersemangat dia sokong indonnesia..
mesti nak balas dendam ni kan??kah3


sebenarnya banyak lagii..
tapi ni yang terhangat di pasaran..kih3..
nak tengok lagi??
tunggu entri lain ok?? =)




Hafiz: serabut jadi artis low class ni..kih3

~Ramalan Sotong Mirip Paul Meleset..!!!~

amacam??
suka tak Malaysia menang??
berdebar bila Indonesia masukkan gol ke-2..
nak tercabut jantung ni ha..sebab apa??
sebab betul ker si sotong yang mirip Paul ni pilih Indonesia menang???
tapi akhirnya salah belaka



ni laa sotong paul tapi bukan versi indonesia punya..kih3


Sotong tu di uji kaji di Sea World Ancol sampai dua jam baru membuahkan hasil bila sotong tu pilih kotak yang berisi makanan yang ada bendera Indonesia dan memingggirkan Malaysia..

nama sotong tu Gudel ( Gurita Dewa Laut ).......lepas dia makan tu..bersorak giler rakyat indonesia tu....tapi akhirnya Malaysia menang kan??..khurafat tu semua..!!!!!

jadi sebagai kesimpulan,,boleh laa rakyat indonesia jadikan Gudel tu sebagai.................................................



Sotong Gudel Goreng Tepung..!!!



hafiz: tiba2 rasa lapar pulak..kih3

~apa kata Nuffnang??~

hah??
apa dia kata kali ni??
apakah sangkaan anda semua tentang tajuk entri fiz ni??
dia ada cakap dengan fiz yang....
fiz dapat BE baru..!!!!!!!!
terkejut tau..!!
saja nak godek Nuffnang..rindu pula...
tup tap jumpa benda ni..huhuhu

nak tengok??



maaf laa ea..tarikh tak dapat di tayangkan..kih3
malu laa...
anda semua mesti lagi banyak kan??

anda semua jangan marah atau ada perasaan apa2 ek??
fiz saja nak kongsi ni...
untuk memberi anda semua lebih semangat nak blogging ni..
yeah..!!!!!!!


Terima Kasih Nuffnang..!!!!



Hafiz: nak lagi boleh??hehehehehe

~Rupa Coli Laser JUPE~

hah??
terkejut tak??
macam mana rupanya??
silau ke tak??
terpaku ke tak pemain kita nanti???

fiz memepersembahkan..taraaaaaaaaaaaaa...





amacam??silau tak??
kih3..
ni cuma banyangan je..
bukan betul2..
nak tengok yang betul??
tunggu esok ea??
kih3..



Hafiz: credit to Mr. F nak maklumat lanjut terjah sini =)

Tuesday, December 28, 2010

~Blog Review by Mr Nakal~



salam senja..kih3
namapak tak banner atas ni??
ni segmen terbaru cek nakal...
selalu juga fiz singgah blog cek nakal ni..
selalu cakap lepas je...ooppssyy.!!
bila cakap lepas ni..
memang kena laa dengan syarat2 cek nakal ni...

nak tau??
ni syarat cek nakal...taraaaa...

- Hangpa kena tahan mental

- Aku akan review sekali dengan tuan blog..hahaa(acah jer)

- Aku akn review secara jujur..kalau aku rasa boleh di puji aku puji,kalau boleh di kutuk aku kutuk(dah lama x kutuk orang ni..hohoho)


- Buat kan entri pasai apa hangpa minat di
review oleh aku dalam loghat kedah(tu pun klu blh.klu x blh x pa)..Pas tu tinggalkan url entri hangpa kat komen

P/s : Letakkan header blog aku dan link sekali yer...

hah??amcam dengan syarat cek nakal??anda mampu??kih3
fiz nak dengar juga orang komen blog fiz ni...
boleh ea cek nakal?? =)




Hafiz: nak tau maklumat lanjut sila tekan sini
rasa tak sabar pula... =P

~Nadya Bubble Givea-Away~



hah..!!..dapat tag dari cek humaira ..
dah lama tak dapat tag ni..
rindu pulak..kih3
katanya tukang yang buat giveaway ni,,dia dapat keputusan yang cemerlang dalam PMR..!!!
tahniah cek nadya..!!
teringant keputusan PMR yang hampeh..kah3

tapi ada syarat tau??
fiz pon nak copy paste je..kih3..
sebab cek humaira yang ajar...kih3

- Warganegara Malaysia.
- Mesti ada acc blogger / wordpress, kalau tak ada sila sign up sekarang !
- Wajib follow blog Nayda Bubble. HAHA ! Kejam kejam :p
- Buat satu entry tentang giveaway ni. Sila sertakan banner giveaway.
- Tag 2 orang blogger perempuan dan 2 orang blogger lelaki.
- Sila tinggalkan link di entry ini.





fiz nak tag tok pompuan :

http://najwa-licious.blogspot.com/

http://flyingwith1dream.blogspot.com/

fiz nak tag tok laki :

http://roqrock.blogspot.com/

http://www.sembangkosong.com/




Hafiz: amacam cek nadya??fiz boleh menang tak??kih3

~siapa penyanyi lagu tema Filem Nur Kasih??




hah..!!..ada berita hangat lagi MELETOP...!!!
kenapa??
ingat lagi tak tentang drama Nur Kasih yang di tayangkan di tv 3 di slot Zehra dulu??
Filemnya sudah siap sebelum syawal hari tu...
tapi masih di edit lagi lagi babak2 yang menarik...
untuk kepuasan anda semua laa kan??

macam tak sabar je kan nak tengok??
tapi masih tergendala sebab Siapa Yang Akan Nyanyi Lagu Tema Filem Nur Kasih??
fiz dengar laa kan...lagu nya lebih kurang macam filem Ayat Ayat Cinta yang dinyanyikan Rossa..
mesti shahdu kan??

lagu baru ni dicipta sepenuhnya oleh Hafiz Jauhari..!!..eh salah...Hafiz Hamidun..!!
yang bertajuk Bertemu Cinta...
sejuk je perut mendengar tajuk nya kan??kan??

dengar khabar ramai artis yang kena reject sebab tak reti nak bagi feel dan mood dalam lagu tu..
antara artis yang kena reject adalah

- Misha Omar
- Azfar
- Aizat
- Bob Af2
- Mila

semua artis yang fiz senaraikan memang hebat kan??
tapi katanya Mila boleh sampai feel tu tapi kurang menyengat sikit laa katanya kan...
mugkin Dato' Daud Kilau nak cuba nasib??kih3..gurau saja...



bila semua artis ni dah tak layak nak nyanyikan...Sabhi Saddi yang nyanyi lagu Nadiku katanya cuba nasib juga..Bagaimana dengan nasib nya agak ek??..kena tunggu laa..kih3

macam susah sangat je kan??..senang suruh je Tiz Zaqiyah tu nyanyi dengan Remi Isyak kan??...ada ura2 kata Tiz Zaqiyah pon nak kembangkan bakat jadi penyanyi??sedap ke??..kih3..

Kita tunggu je laa ek nanti??





Hafiz: dengarnya lagi banyak babak sedih....kena beli tisu banyak2 ni..kih3

~Surat Untuk Malaysia dari Blogger Indonesia (Piala AFF Suzuki 2010)~

selamat pagi selasa semua..!!
ni entri pertama untuk hari selasa..
amacam??berdebar tak dengar tajuk entri ni??

baiklah,,fiz ada kenal seorang blogger dari Indonesia ni..
dia mintak post kan balik entri dia untuk tatapan rakyat Malaysia..
segala komen dia terima...
Tapi ingat..!!!
kita ni negara serumpun ok..!!

jemput la baca..

"Surat Untuk Malaysia dan Pesanan Untuk Indonesia"

Postingan ini saya buat atas niat saya sendiri. Karena melihat respon rakyat Indonesia yang kecewa pada hasil pertandingan Final 1st Leg AFF CUP 2010.

Sebelumnya saya juga minta maaf jika postingan ini menyakitkan satu, dua, beberapa, atau bahkan banyak pihak.
Dan postingan ini bertujuan untuk mengingatkan rakyat Indonesia bahwa Timnas kita belum sempurna, dan juga untuk menyadarkan rakyat Malaysia bahwa rakyat Indonesia kembali kecewa akan sikap supporter Malaysia.

Kita semua tahu, hubungan antara Malaysia dan Indonesia tidak baik. Kita semua tahu, banyak masalah yang membuat kami (Indonesia) dan kalian (Malaysia) menjadi seperti musuh.
Dan pada final kali ini, banyak orang Malaysia yang menurut kami salah bertindak yang pastinya memancing emosi rakyat Indonesia. Berikut beberapa contohnya:
1. Saat Malaysia kalah 5-1 di babak awal, banyak orang Malaysia yang tidak terima dengan kekalahannya dan berkata bahwa naturalisasi itu haram. Dan berpendapat bahwa Indonesia tak pantas menang.
Dan bagi kami, itu salah. Mengapa kalian menghujat kami dengan naturalisasi ini?! Sedangkan Singapura, Vietnam, dan Filiphina yang lebih banyak bermain dengan pemain naturalisasi tidak kalian hujat.

*hal ini saya temui di kaskus, forum diskusi terbesar di Indonesia, dan milik Indonesia
2. Irfan Bachdim diakui milik Malaysia. Hal ini pastilah hanya trik untuk memancing emosi rakyat Indonesia. Untuk apa kalian lakukan itu?! Hal yang hanya menambah kebencian rakyat Indonesia.

*hal ini saya temui saat saya mencari informasi di Google, dan di acara berita olahraga
3. Malaysia akan melecehkan lagu kebangsaan dan membakar bendera Indonesia. Lagi-lagi ini tak masuk akal, mana mungkin kalian berani melakukan itu?! Jika berani, pastilah FIFA akan memberi sanksi Malaysia dengan tegas. Sungguh banyak provokator di internet.

*hal ini saya temui di forum milik Malaysia.
4. Dan ini yang paling membuat rakyat Indonesia kecewa. Sinar laser yang selalu menyerang pada pemain Timnas kami, yang mengganggu konsentrasi bermain. Dan terbukti, 3 gol yang bersarang ke gawang kami terjadi saat Timnas kami memutuskan untuk mengentikan pertandingan sesaat, dan konsentrasi para pemain kami pecah. Hasilnya, kami kalah.
Padahal, FIFA telah melarang sinar laser itu, tapi mengapa masih saja tetap mengganggu?!

Sebenarnya, jika para supporter Malaysia tidak melakukan hal itu diatas, kami para supporter Indonesia akan menerima kekalahan dengan lapang dada.
Perang di dalam forum dengan hinaan sudah biasa, tapi saat di lapangan kita harus saling menjunjung sikap fair play. Dan kami kecewa terhadap laser tersebut. Karena itu tak mencerminkan sikap fair play yang selama ini dijunjung tinggi dalam setiap pertandingan sepakbola.

Bahkan seluruh orang di Indonesia menyindir Malaysia dengan sinar lasernya ini.
Mulai dari rakyat jelata, sampai pembawa acara televisi. Dan bersiaplah masalah sinar laser ini menjadi trending topic, terutama di twitter.


Dan untuk para supporter Timnas Indonesia, hal ini cukup untuk menyadarkan kita bahwa Timnas kita bukan yang terbaik. Jika kita bisa memenangkan Piala AFF ini, barulah Timnas kita bisa disebut yang terbaik (setidaknya pada level ASEAN).
Dan ingat, Timnas bukan seorang pemain saja.
Jadi jangan dukung Irfan saja, atau Gonzales saja, tapi dukung semuanya. Dan doakan yang terbaik bagi Timnas Indonesia.

Satu lagi, saya berikan kredit pada pemain kalian bernomor punggung 9. Sungguh hebat, mampu merusak lini belakang Timnas Indonesia.

Bukan saatnya menghujat para pemain Indonesia, tapi saatnya mempergiat doa dan dukungan.
Anggap ini pelajaran bagi kita, agar lebih berhati2 di SUGBK!
Dan memperbaiki kesalahan!
Ini semua belum berakhir!
Ingat, Timnas Indonesia dikalahkan supporter Malaysia, bukan Timnas Malaysia seutuhnya!

Jangan berhenti berdoa! Inilah saatnya Indonesia bangkit!
Jangan pernah lelah mendukung Timnas! Timnas butuh doa! Dan berharaplah tuah SUGBK!


Spanyol yang juara Piala Dunia saja pernah kalah, apalagi Indonesia.
Menang kalah itu biasa, tapi yang luar biasa adalah bagaimana jika kita bisa menghargai kemenangan, memperbaiki hasil imbang, dan belajar dari kesalahan.


KEPAKKAN SAYAPMU GARUDAKU! BANGKITLAH INDONESIAKU!

Salam damai selalu..
Semoga semuanya bisa belajar untuk menjadi lebih baik lagi..


by: higsweart benetz "




Hafiz: TOLONG jangan salah faham ok??..dan jangan kecam fiz pulak..kih3

Monday, December 27, 2010

~Yang Termanis dan Terpahit~




ada jemputan dari cek fyzal ni...
bila dah di jemput mesti laa datang kan??
macam jemputan kahwin kan??kih3
ni segmen terbaru tau kali pertama dari fyzal...
segmen nye macam dekat tajuk entri fiz ni ha..
maklumat lanjut klik sini atau klik je banner tu ok??

tanpa membuang masa kita mulakan segmen cek fyzal ok??

Yang Termanis: makan gula2 kapas kot??kih3...eh tak de laa..yang paling manis adalah pergi Melaka atau senang cakap dapat masuk universiti..ni kan impian semua orang kan??..dari sekolah rendah dulu fiz nak sangat masuk UiTM...dan ini adalah kali pertama fiz pergi Melaka...terasa seronok sangat...dapat UiTM dekat Melaka...dalam kos yang di idam2 kan pulak tu kan??....menangis ni tau nak masuk...ok..dah terkantoi... kah3.....bayangkan la result SPM dapat sedang2 je kan....dah masuk tu fiz buktikan kejayaan fiz dengan dapat Anugerah Dekan untuk sem 1 ni...nak menangis lagi time tuh....kah3....manis tak??

Yang Terpahit: makan jamu??..pahit tu tau..!!...huhuhu..yang pahit adalah...fiz di ketawakan orang semua orang ..fiz sedih sebab DI ketwakan tapi diaorang sedih sebab MENtertawakn fiz....kenapa DI ketawakan??buat lawak ke??..bukan2..tapi disebabkan kekurangan fiz...tapi fiz bukan OKU tau..!!!...cuma setiap manusia yang di lahirkan ada kekurangan kelekbihan masing2..hurmmm..SUDAH..!!..jangan nak emosi dekat sini....kih3

Kesimpulan dari Yang Termanis dan Terpahit: Fiz tetap diri fiz..dari kekurangan tu fiz buktikan yang fiz boleh berjaya..... =) ..tu laa kesimpulan yang ringkas lagi sendat untuk cek fyzal dan pembaca semua..!!!



Hafiz : cari tisu kejap....

~Saya Blogger Johor~



nampak tak banner atas tu??
ini tentang aktiviti terbaru Blog Pilihan Malaysia 2010
teringat pula masa pengundian Blog Baru Pilihan Malaysia hari tu..
cuma tersenarai untuk kali pertama je..kih3...

tapi tak apa laa..
kita join segmen terbaru ea??
nampak tak tajuk entri tu??
untuk maklumat lanjut bolek klik sini dan klik banner ok??

baiklah..fiz kena jawab soalan dari cek Azman Roslan ni:

Nama: nama glamer Hafiz Jauhari ,, nama tak glamer panggil je Hafiz dan nama komersial panggil je Fiz...untuk mudahkan perbualan...kih3

Status: dalam percintaan kot??tapi ada ke yang nak dengan fiz ni kan??...senang cakap "single not available" je laa ea??..boleh??

Cara Hubung:
Facebook : taip je Hafiz Jauhari / mofude_hafuzu.wateva@yahoo.com
Email : mofude_hafuzu.wateva@yahoo.com
Formspring : www.formspring.me/hafizjauhari
Twitter : tak minat..kih3

Daerah/Jajahan: Daerah Kota Tinggi....ingat tak tentang banjir besar dulu pada bulan disember??

Tempat Tinggal: fiz ni orang FELDA...alamat tetap di Kampung Felda Air Tawar 2.....tapi disebabkan nak ruang yang selesa sikit,, pindah di Kampung Baru Felda Pasak..tak jauh pon..dalam beberapa minit je dah sampai......tapi tetap ulang
alik dekat rumah di Felda Air Tawar 2 tu =)

Tempat Menarik: banyak juga tempat menarik di Kota Tinggi ni antaranya:

+ Pantai Desaru di Bandar Penawar..


+ Teluk Sengat :

-Makanan Seafood segar dari ladang....eh..dari laut..kih3

- Ladang Buaya...dari sekecil tapak tangan sampai laa sebesar saiz 5 orang dewasa


- Tempat memancing...tiap minggu ada je pertandingan..
  • Felda Semenchu - Homestay yang terkenal tu??
  • Sungai Johor - Kunang-kunang/kelip-kelip...menarik tau....
  • Muzium Sejarah
  • Muzium Nelayan
  • Ladang Burung Unta...boleh tunggang sekali tau..!!
  • Air Terjun Kota Tinggi
  • Restoran Baser - Tempat Nasi Ayam yang tersedap
  • ada 1 warung ni sebelah stesen minyak Petronas meghala ke Johor- Warung Mee Rebus Ayam Goreng...sekali makan,,esok nak datang lagi..
  • Restoran Belangkas di Jalan Tun Sri Lanang dekat bandar Kota ni..
  • Felda Air Tawar 2- Masjid Al - Faizin...berapa juta ntah??lupa..hehehehhe
dan macam2 lagi laa....
banyak kalau nak cerita ni...
siapa2 yang nak datang Kota Tinggi ni cakap laa..kih3



Hafiz: amacam cek Azman Roslan..boleh tak entri ni??kih3

~Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"~



hari ni mulakan perjalanan dan baru mula je da jumpa giveaway dari cek eqbalzack
hah??amacam??join laa??

tapi ada syarat2 nya:
antaranya adalah:

- jadi follower cek eqbalzack.com
- buat satu enti yang bertajuk macam fiz buat tu..
-letak banner dan jangan lupa linkkan ke blog cek eqbalzack ok??
-yang paling mudah tagkan dekat 1 orang blogger nak lebih pun cek eqbal tak kesah..kih3...tapi pastikan mereka tahu..
- dan tinggalkan entri di blog cek eqbalzack..

tarikh2 penting ni:


Tarikh tutup:
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan:
1.1.11 jam 11.11 pagi
hah??faham tak??huhu
nak tau apa hadiah nya??boleh klik sini atau klik je banner tu ea??

fiz tag:

http://www.miss-toinxtoinx.blogspot.com/

Sunday, December 26, 2010

~Contest Aku Dan Kaca Mata~



nampak tak banner kat atas ni??
bukan tanya ensem ke tak...kih3
tapi fiz lagi ensem kan??...
ok..dah melalut ni..

fiz nak join contest ni tapi dalam2 banyak contest yang memerlukan gambar seseorang..
gambar fiz untuk contest ni sangat laa..
maluu laa nak cakap..
tengok laa ek??
harap2 menang laaa ni...

tapi apa??ada syarat tau..

1. kena jadi follower cek shafiq
2. memerlukan gambar yang memakai cermin mata ye??
3.tinggalkan entri dekat komen cek shafiq dan letak banner di sidebar ukey??
4. dan tag 2 orang.

maklumat lanjut boleh klik sini ok??

dan untuk contest ni fiz taruhkan....taraaaaaa...




tengok tuh..siap ada effect cahaya matahari lagi tau??kih3
gambar ni di ambil sempena English Week dekat UiTM Melaka beberapa bulan lepas
dan fiz berlakon dalam sketsa...memegang watak Dr. Saadom..
Dr yang gedik..jadi lahirlah gambar tersebut...kih3..
katanya dapat nombor 2 untuk Best Actor cuma beza 1 markah dekat bahagian grammar..
sayang kan??

tapi fokus dekat bahagian kaca mata tu je..kih3
amacam cek shafiq??fiz boleh menang tak??hehehehehehe


fiz tag:

http://mantegakacang.blogspot.com/

http://ettylukeman.blogspot.com/


Hafiz: sudah selesai untuk cek shafiq..yeah..!!~

~Feel Free To Fly: Barangan Body Shop Untuk Di Menangi~



untuk contest ni fiz letak...taraaaaa....




PEHA BESAR TERBANG



Mari sertai FEEL FREE TO FLY CONTEST dan menangi hadiah menarik lagi tertarik (sebab wangi ) :


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00

fiz tag:

http://kynalovetta.blogspot.com/

http://myraayreenmurshemellow.blogspot.com/

http://worldanduniverse.blogspot.com/


~JOM JOIN CONTEST Tiqaa Wonderland!~

kita teruskan dengan contest yang sterusnya..
sekarang ni kita pergi ke Tiqaa Wonderland..!!~
seronok tau kalau singgah ke sini...
sebab apa??
sebab dapat join contest laa..kih3...
betul tak cek tiqaa??

dalam contest ni ada dua kategori...
- Gambar Candid Saya
- Senyuman Kegembiraan

anda boleh pilih satu atau dua2 yaww..dan fiz pilih dua2...sebab..tuah ayam nampak di kaki,,tuah manusia??..

jom kita mulakan...tapi..kalau nak tau syarat2nya yang mudah,,boleh klik sini
relax je syarat2 cek tiqaa ni..

ok..untuk Gambar Candid Saya..fiz sumbatkan...taraaaaa..;


nampak tak candid nya??
mesti anda dan cek tiqaa tak nampak kan??
untuk pengetahun cek tiqaa....ni kali pertama fiz makan kentang yang dogoreng macam potato chips tu....sangat berdebar ea....ntah apa rasa laa kan...
sebab tu kejam mata dan fiz pesan jangan ambil gambar.....dia kata ok..memang tak pandang camera laa...
tup tap...da ad kat fb...sabar je laa..huhuhu


dan untuk Senyuman Kegembiraan pula..fiz sumbat ni..taraaaaaaaa..:


hah..!!..masa ni jamuan kelas untuk sem 1 hari tu..
dekat pantai Pengkalan Balak,Melaka...
memang gembira sangat masa ni tau...
makan ramai..
paling sedap sotong goreng tepung..kih3


amacam cek tiqaa...boleh menang tak ni??
kih3..harap2 laa ye...huhuhu

fiz tag:

http://ceritasyarafina.blogspot.com/

http://www.bumi2bulat.blogspot.com/



Hafiz: tengah senyum ni untuk cek tiqaa ..kih3





~Contest: Di Mana Sahabat Baik Anda?~



kita serang contest cek humaira...
sedap nama dia..
serius..!!!

contest nya adalah Di Mana Sahabat Anda??
tiba sayup je...
disebabkan fiz sekarang study dekat UiTM Melaka...
fiz masukkan gambar mereka...
banyak gambar lain..
tapi ni special sikit..
nak tau kenapa??????


.
.
.
.
.
.
.
.

tapi sebelum tuh sesiapa yang nak join boleh klik sini
dah nak tamat tau..!!!
syarat2 dia totally unik..!!
terjah laa...

.
.
.
.
.
.
.

cek humaira,,
fiz tak kesah menang atau tak...
sebab pershabatan tak dapat dinilai dari pelbagai segi walaupun dengan hadiah....
tapi kalau menang nanti fiz nak kongsi duit tu dengan kawan fiz ni...
barulaa seronok...
sebab ni kenangan kitaorang betul tak??
huhuhuhu
.
.
.
.
.
.
.
dan gambarnya adalah...taraaaaaaa



baiklah,,untuk pengetahuan semua dan cek humaira,,kiteorang ni pelajar semester 1 di UiTM Melaka dalam kos Komunikasi dan Pengajian Media....kiteorang ni satu kelas tau..!!..DMC1K....kiteorang kenal sangat unik sebab masing2 mengutuk antara satu sama lain..kah3...kitaorang panggil kutukan 3 segi....kenapa??...tapi sebelum tu...fiz nak kenalkan diaorang dulu...yang pakai selendang tu namanya Atiqah ,, yang pakai tudung hitam tuh namanya Masliya..dan yang tengah2 tu Hafiz...ensem tak??jangan tipu??kah3......Hafiz dari Johor,,Masliya dari N.Sembilan dan Atiqah dari Perak....dapat bayangkan tak macam mana??kih3...jauh kan??..dan berbeza.......kita cakap balik kutukan 3 segi ok???..cerita nya sebab.. masa sesi suai kenal dulu tiqah kutuk fiz dan mas pula kutuk fiz dan fiz pulak kutuk pula c tiqah ni....hah??dapat bayangkan tak??...huhuhuhu...dari situlah bermula sesi sahabat ni...

kenangan yang paling best adalah kitaorang dapat Anugerah Dekan atau Dean List untuk sem 1 ni...kitaorang study sama dan buat macam2 sama2 gax...tapi yang elok2 laa..kih3............gambar ni fiz ambil masa bulan puasa sebab inilah kali pertama kitaorang bula puasa sama2...tanpa keluarga masing2 d sisi...sedih gila...dan bukan tu ja..kitaorang pernah nanges sama2...!!..kah3...dodol sangat ye masa tu..kih3..tapi kitorang pon pernah gaduh juga...biasa laa..baru kenal dalam 6 bulan kan??..kih3

untuk mengukuhkan contest ni...dengar laa lagu ni ea??



khas untuk semua sahabat termasuk cek humaira =)



Hafiz: rindu pulak dengan budak2 ni sebab sekarang ni cuti sem..naik bulan 1 nanti... =P

~Your Url Story Contest~



hah??besar tak cek merazati??
cuba teka kenapa??
sebab nak menag ni tau...
kih3..
tak menang pon tak pe..
janji fiz suka joint...
kenapa lagi??
sebab fiz nak terangkan sangat kenapa fiz pilih url ni...
berkobar2 ni...taraaaaaa...

sebelum tu kena dengar syarat2 nya..:

-buat 1 entry dan letak banner macam fiz buat tuh...lagi besar lagi bagus agaknya..kih3
-cerita tentang url anda tu..kalau ada domain sendiri pon cerita laa...
-tag 2 orang untuk join..
-tinggalkan entri dalam komen cek merazati..
-dan paling gempak pemenang dibahagi kepada LELAKI dan PEREMPUAN.....fiz ada peluang tak cek merazati??kih3...

ok2..
kenapa fiz pilih url http://hafizpunyadrama.blogspot.com??

kali pertama orang baca atau dengar mesti gelak kan??yelaa..ni blog laki ke perempuan??sebab perempuan je yang minat drama2 ni kan??....tapi kita lihat balik..sekarang perempuan nak mendominasi lelaki..dan laki mendominasi lelaki..macam sekarang ni...laki merupakan tukang masak terkenal??..jururawat laki??...hah..!!..bukti tu kan??...DRAMA bukan hanya simbol bagi wanita..!!...tapi universal....

DRAMA dalam url fiz juga ingin mengelak kebosanan url orang lain...maksod fiz...DRAMA = STORY...betul tak??...setiap orang ada STORY dia dan sama laa dengan fiz yang ada DRAMA sendiri cuma mungkin olahan dan pandangan yang berbeza....kan berbeza dengan perkataan STORY tu..kata nak jadi rakyat yang mampu berfikiran di luar kotak masing2.. dan salah satu aspek psiko untuk semua orang bahawa blog ni kepunyaan siapa dan ada apa damlam blog tersebut....betul tak cek mezawati???

manakala PUNYA...menunujukkan kepunyaan seseorang...atau hak milik ...atau hak cipta ...

dan HAFIZ pula...adalah berasal dari perkataan arab yang bermaksud HAFAZ.....dan itu adalah nama tuan punya blog ni...fiz lebih suka guna nama sendiri untuk letak dalam url kerana kita ada identiti sendiri...dan kenapa kita perlu letak nama bukan2???..nama adalah doa...ingat tuh..!!

setalah di gabungkan jadilah http://hafizpunyadrama.blogspot.com

amacam cek merazati???boleh menang tak???hehehehe
teringin sangat ni..kih3.,,
ok..maap fiz gedik..kah3..


fiz tag:

http://sekeping-cinta.blogspot.com/

http://mynameismryna.blogspot.com/


Hafiz: faham tak tentang url fiz ni??kih3...


~Contest: Siapa Awang Hafiz?~



setelah berehat sebentar bersama kenduri kahwin...
kita teruskan dengan contest...
dah macam marathon contest kan??kih3

okey..
kembali kepada contest...
sekarang kita join contest Siapa Awang Hafiz..
tengok??nama pon sama kan??mana tau ada lauck kan cek awang??kih3..
disebabkan contest ni mencabar..
kena baca semua sntry...tapi mungkin ada yang terlepas pandang kot??..hehehehehe
tapi entry yang best..tentang cek aawang kuruskan badan...letup..!!

dah melalut ni....
kita terus ke syarat2 ea??

i) Buatkan satu entri dgn tajuk "Contest: Siapa Awang Hafiz?"
ii) Paste gambar kat atas ni dalam entri tersebut dan link ke entri cek awang.
iii) X perlu follow blog cek awang tapi kalau follow jugak, lagi bagus!
iv) Jawab soalan2 berikut:

1. Apakah warna kegemaran Awang Hafiz
a) Hijau
b) Biru
c) Merah

Jawapan: fiz pilih B

2. Apakah sukan kegemaran Awang Hafiz
a) Mendaki gunung
b) Bola sepak
c) Squash

Jawapan: fiz pilih A

3. Apakah makanan kegemaran Awang Hafiz
a) Lemang
b) Roti Jala
c) Ayam Penyet

Jawapan: fiz pilih C

4. Apakah minuman kegemaran Awang Hafiz
a) Milo Ais
b) Susu
c) Air mineral

Jawapan: fiz pilih A

fiz nak bagi sebab tapi cek awang tak suro pon kan??

v) dan syarat yang akhir adalh postkan link entri anda di bahagian comment entri cek awang.

nak tau tentang hadiah??..tekan sini..
nak tau maklumat lanjut??tekan banner...(macam laa ada beza??kih3)


Hafiz: contest yang unik iaitu tak perlu tag orang lain..!!kih3

~siapa ada contest??~




hah..!!
disebabkan semangat hari ni berkobar2 nak joint contest....
ada lelongan di c ni...
sesiapa yang ada contest atau anda nak bagi tau tentang sebarang contest..
boleh laa bg tau d c ni yaww....
tapi yang fiz mampu nak joint laa ea??kih3

~contest aksi freestyle epalgreen.blogspot.com~


ni contest seterusnya yang fiz join...
semangat pula nak join..
kalau menang lagi bagus kan cek mahira??kih3

untuk contest ni pon ada syarat..apa dia??

-semua boleh joint tak kira jantina dan umur..bangsa??..boleh rasanya kan cek mahira??kih3
-kena copy banner kat atas ni
-masukkan gambar menarik kita bersama orang yang tersayang macam kawan2 dan ahli keluarga...
-lengkapkan slogan mengikut citarasa anda...panjang patah perkataan??cek mahira tak bagi tau pula...buat karangan pon tak pe kot??kih3

gambar ini menarik kerana..........

-sila tinggalkan url di tempat komen yang disediakan ok??
-sila ikut syarat atau penyertaan anda tidak sah..!!!...ni yang paling seram syarat cek mahira..kih3..

fiz tag:

http://akal-emosi.blogspot.com/

http://babyfiyrepublic.blogspot.com/

http://since-8-july.blogspot.com/

http://royalarsenalfc.blogspot.com/


dan fiz melontar gambar...taraaa..




gambar ini menarik kerana ini kali pertama fiz dengan kawan2 mewancara seorang penulis atau bekas peguam (di tengah2 antara dua orang perempuan tu)..ini untuk memenuhi assingment subjek COM161..dan untuk result subjek ni fiz dapat A- ....ini tugas yang paling mencabar kerana fiz dan kawan2 merupakan pelajar semester 1 dalam course Pengajian Komunikasi dan Pengajian Media......betapa susahnya nak menguruskan jadual pertemuan....dari Melaka ke Seremban....ditambah kali pertama menemuramah segala bagai kan....akhirnya berjaya..pengalaman freestyle yang menarik untuk cek mahira..kih3


hah??amacam cek mahira??boleh menang tak??kih3
harap2 laa ek..kih3



Hafiz: maklumat lanjut boleh klik pada banner atau sini

~Candid itu cun laa..!~



hari minggu ni fiz nak join contest banyak2...kalau boleh laa..kih3..
fiz tak kesah menang ke tak..
yang penting join...
ada seorang senior ni cakap kita kena join contest supaya menambah kenalan n bla..bla..bla...
macam2 laa dia cakap....
so....cek dilla...fiz join ni....kih3


baiklah..kita fokus pada entry ok??
dengarnya ni 1st time cek dilla buat contest..bagus laa..seronok..kih3..
sebelum nak joint..kena ada syarat nya tau??

apa dia??

-terbuka kepada semua jantina
-kena copy banner yang kat atas ni,,link kan ke blog dilla then buat entry tajuk "candid itu cun laa..!"
-kali ni tiada paksaan untuk menjadi follower..kih3
-jangan lupa letak url dekat tempat komen cek dilla
-tag 3 org atau lebih
-buat caption tau....sikit pon tak pe..
-tarikh tutup 10 januari tau..!!

fiz mencampak gambar ni...taraaaa




hah??cek dilla..amacam boleh menag tak??kih3
masa ni suruh kawan tangkap gambar....pose punya laa lama tpi rupa2 nya dia rakam..lepas tu kelam kabut dia tukar mood dan jadi laa gambar ni....fiz tnagah cover ketawa ni..kih3..
Tarikh: 18 Disember 2010
Masa: 6.00 petang
Tempat: Mc Donald Kota Tinggi Johor
Siapa yang ikut??: Shahira salimin(dalam gambar) dan Siti zulaiha (ambil gambar)


ok..dah kan cek dilla??kih3..

fiz tag:

http://coretanakukahini.blogspot.com/

http://saxoni.blogspot.com/

http://epalgreen.blogspot.com/



Hafiz: nak join juga??tekan sini tau tekan banner tu... =)


Saturday, December 25, 2010

~Pengganti Zizan & Erra dalam Teater Muzikal Tun Mahathir 2~




dah keagamaan kita pergi pula gossip semula..
cerita tentang pengganti Zizn dengan Erra...
tapi macam tak sesuai laa...
terutama yang ganti zizan tuh...
cuba teka sapa yang ganti mereka berdua tuh????
dah semestinya Ezany Nazarif dan Elly Mazlien....






bukan tu je..watak Misha Omar pon dah di ganti tau..
sebagai isteri mantan perdana menteri pada zaman beliau remaja yang mana watak zaman remaja dan dewasa..sebelum ni Erra yang jadi kan??

untuk menambak lemak berkrim dalam teater ni...pengarah tambah dua watak baru...

Sarimah Ibrahim - Sebagai susur atau pencerita
Datuk AC Mizal - Sebagai Aziz,, Rakan Tun Mahathir

nak tempah tiket??
baca bawah ni..

Teater muzikal yang turut mendapat kerjasama Istana Budaya, Persatuan Penulis Wanita Malaysia dan Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) ini akan dipentaskan bermila 21 hingga 30 Januari 2011 di Panggung Sari, IB. Tiket-tiket dijual pada harga RM32, RM52, RM82, RM102, RM152 dan RM302. Ia boleh didapati dengan melayari www.ticket2u.biz.



ok..amacam??anda semua puas hati tak dengan pelakon baru ni???



Hafiz: teringin nak tengok..ada orang nak belanja tiket??hhehehehe

~Rahsia Mekah & Nombor 1.618~

hah...dah beberapa hari ni kita bergosip je kan??
apa kita selami ilmu keagamaan sikit ea??
kepada yang bukan islam boleh tengok sebagai kebesaran islam ok??

tapi tengok dekat you tube bawah ni laa...
kepada yang guna BERUKBENG a.k.a Broadband,,harap maaf ye kalau ada masalah..kih3


~Ceritera Cinta Taylor Swift~

pagi ni nak cerita tentang gadis hollywood berambut perang..
siapa lagi kalau bukan Taylor Swift kan???
tapi fiz buat entri pendek je ni...





dan taraaaaaaaaa..


SPEAK NOW and don’t be MEAN.IF THIS WAS A MOVIE ,you’d be HAUNTED. Wait your prince charming with WHITE HORSE. I know you are FEARLESS. Your LOVE STORY will remain happy because YOU BELONG WITH ME. I felt happy when I was FIFTEEN. But now he makes me CRAZIER. And I know TODAY WAS A FAIRYTALE. When I go BACK TO DECEMBER, I remember you. And you know why? Because you are MINE !



*dia ada cakap BACK TO DCEMBER..bufday fiz 24 DECEMBER..kih3



hah??amacam??ni adalah gabungan lagu2 popular Taylor Swift...
letup tak u ollss??
sweet je kan??

dah belek2 tuh kita betukarlah ke Ceritera Cinta Taylor Swift yang sebenar nya...



dan taraaaaaaaa lagi sekali.


.

tajuk cerpen yang semakin meletup di cerpen on9 ni..kih3

nak baca???nak tau cerita selanjutnya??
tekan laa sini



Hafiz: suka lagu Speak Now dia..!!!

Friday, December 24, 2010

~Senarai Pemenang Anugerah SKRIN 2010~



bila dia buat??hari lahir fiz laa..!!!..kih3

hah??fiz dah catit semua senarai pemenang..
kepada sesiapa yang terlupa atau malas nak tengok Anugerah SKRIN yang bertemakan glamour ni...
tengok laa...

Drama Terbaik - Antara Garisan/Astro

Filem Terbaik - Muallaf

Drama Rantaian Terbaik - Nur Kasih/TV3

Anugerah Yasmin Ahmad(Anugerah Khas) - Shaheizy Sam...ermmbrtul tak fiz eja ni??kih3..

Rancangan Muzikal Terbaik - Anugerah Juara Lagu 24

Pengarah Terbaik Drama - Murali Abdullah/Sebelum Akhirat

Pengarah Terbaik Filem - Yasmin Ahmad/ Muallaf

Pelakon Lelaki Terbaik Drama - Fauzi Nawawi/Sebelum Akhirat

Pelakon Wanita Terbaik Drama - Noorkhiriah/Di Antara Garisan

Pelakon Lelaki Terbaik Filem - Bront Palare/ Belukar

Pelakon Wanita Terbaik Filem - Sharifah Amani/ Muallaf

Videografi Terbaik - Datang Bulan.

Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik - Astro Prima,Epik Suatu Ketika,Laskar Pelangi

Rancangan Laporan Khas?berita Terbaik - TV3,Aduan Rakyat,Berbumbung Langit

Rancangan Bual Bicara Terbaik - RTM,Isu Khas Gaza,,Kami Bersamamu

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem - Fazura/Pisau Cukur

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem - Aaron Aziz/Evolusi KL Drift

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama - Isma Yusuf/Di Antara Garisan

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama - Fazilah Mansor/Sebelum Akhirat

Rancangan Hiburan Terbaik - Anugerah Bintang Popular

Lakon TV Terbaik Drama - Antara Garisan

Drama Komedi Terbaik - Simpang 3

Pelakon Layar Terbaik - SYamsul Yusof/Evolusi KL Drift 2010

Rancangan Realiti Terbaik Showdown 2010


Hah??macam mana??menepati citarasa tak??
ada komen??
pengacara ok??
pentas ok??
pakaian artis ok??
semuanya ok??..kih3



Hafiz: Kelakar Baju Sharifah Amani...kih3~

~Selamat Hari Lahir Hafiz ..!!!~

ehem....
lambat update ni..sibuk siket..huhuhuhu
hari lahir siapa ni??
siapa hafiz??
kenal tak??
Hafiz Jauhari laa..!!
tuan punya blog ni ha laa....
yang ke berapa??
macam dah tua sangat ja kan???
tapi baru je...
pada 24 Disember 2010..kih3


hah??caya tak??
masih bergetah lagi tau..!!!
seksi lagi meletup...
ok..fiz gedik..kah3...
hah...ada siapa2 nak wish ke??bagi hadiah ke??
pos je kat rumah ea??kih3....

sekarang dah boleh tengok 18SX,,18PG..18PL..hehehehe..
eh tak de laa..gurau je laa.




sebelum kita tiup kek.
fiz nak buat wish dulu.....
erm....haa...urmmmm..owhhh...wuu....
ok..yang terbesar wish fiz hari ni adalah
fiz nak camera DSLR
dan
surprise party dari semua orang terutama kawan2 laa..hehehehe
boleh tak??







Hafiz: birthday yang bosan sebab hujong tahun...huhuhu

Thursday, December 23, 2010

~Heliza Helmi bertunang dengan Hafiz Hamidun??~

hah??terkejut tak??
ni berita lebih panas dari biasa...
mugkin ada yang tak kenal siapa kan??




Heliza Helmi..cute tak??


Hafiz Hamidun..kacak tak??kih3


dari gambar di atas tu..kenal tak??
Heliza Helmi atau Heliza AF yang berlakon dalam Filem Syurga Cinta di khabarkan akan bertunang dengan Hafiz Hamidun merupakan seorang komposer dan aktif di RTM sebagai pengacara...dulu ada desas desus mereka bercinta kan???yelaa dulu rapat semacam je kan??..
katanya akan buat pengumuman dalam masa terdekat ini...dan akan berkahwin pada tahun hadapan....

seronok juga dengar mereka nak berkahwin..pasangan Double H ni juga nak mengeluarkan produk wangian yang menggabungkan nama mereka...dan bukan tu je....siap nak buat filem hantu lagi dan sedang mencari hero heroin....siapa yang bakal terpilih nanti??tapi mungkin filem hantu bercorak keagamman agaknya nanti kan??kah3....

dari perkembangan terbaru ni menunjukkan berita ni makin kukuh yang mereka dah nak bertunang kan??..apa2 pun fiz doakan mereka kekal bahagia....sejuk je perut memandang,,kih3





Hafiz: sedang bercinta dan Double H juga....Hafiz dan H..........kah3.

~Tips Mengapa Remaja Lari Dari Rumah~

ehem2...fiz kembali lagi..!!
di malam hari laa..kih3
dah macam burung hantu kan??
bila malam baru laa nak post macam2..kih3..

ok laa,,kita kembali di tajuk kita ea??
malam ni nak cerita tentang Tips Mengapa Remaja Lari Rumah..!!
tapi macam tak sesuai sikit kan tajuk nya??kih3...
sesuai untuk ibu bapa ni..tapi ada ke orang yang dah ada anak nak baca blog fiz ni kan??hurmmm..

antara sebab nya adalah:

  • Berkelahi dengan ibu atau bapa...
  • Ibu bapa berkelahi depan anak2..
  • Ibu selalu membebel..
  • Ibu bapa memberi tekanan..
  • disisihkan daripada adik beradik yang lain..
  • mengandung anak luar nikah
  • cinta ikut teman lelaki dan ada juga teman sejenis..kih3
  • terlalu memberi kebebasan
  • Cara Gaya Disiplin ibu bapa yang terlalu ketat..
  • personaliti remaja iaitu penghargaan kendiri yang rendah..
  • keadaan rumah yang sempit
  • penderaan fizikal atau seksual
  • tidak sehaluan dengan ibu atau bapa tiri
  • kekurangan kasih sayang
  • kemiskinan..
  • kelurga yang bercerai..

hah..!!..kepada sesiapa nak lari rumah tu ikut laa tips ni..mudah kan??kih3..


sekarang guna rambut je..kih3





Hafiz: fikir banyak kali nak lari dari rumah yaww..!!..kih3

~Selebriti Carian Tertinggi di Internet 2010~

sudah hampir penghujung tahun kan??
pejam celik pejam celik pejam terus pon ada..kih3...
hari tuh kita dah tahu tentang carian yang tertinggi di Malaysia kan??
pagi ni fiz nak cerita tentang dunia pulak..

sebelum nak memulakan ni..dalam senarai ni akan ada bukan tentang selebriti tapi ramai selebriti dalam ni...ermm..faham tak??..kih3..

ukey kita mula dari no 1 ea??

1. Kes Kebocoran Telaga Minyak British Petroleum (BP) di Amerika Syarikat (AS)...kenapa ek sampai paling banyak di cari??..

2. Piala Dunia 2010...siapa yang menang??Sepanyol???kih3...teringat lagu Shakira tuh...Wakawaka??..move your body..!!..yeah...kih3..

3. hah ni baru selebriti iaitu Miley Cyrus...kenapa jadi "WANTED" dalam 2010 ni??..ni tentang video lucah untuk lagunya Who Owns My Heart ....pernah tengok??..18sx tak boleh tengok ea??kih3..




4. Bintang realiti tv Kim Kardashian tengah buat penggambaran rancangan terbaru dengan kedai dia New York....ulang seklai lagi..New York..!! dan yang lebih Gempak adalah gambar telanjang bulat dia di muka depan majalah WOW..hebat tak?kih3




5. baru laa Lady Gaga...kenapa nombor 5 ek??kih3....ni sebab dia pakai baju daging + perdebatan antara John Mac Cain tentang gay dalam pasukan tentera..




6. iPhone...ni disebabkan pengeluaran iPhone4 yang terbaru tuh...best kan??

7. Megan Fox dapat no 7..ni disebabkan dia mencaci,mengkeji,,mengutuk filem Tranformers3: Dark Of The Moon sebab dia tak dapat berlakon dalam filem tuh..gedik kan??kih3..bukan tu je...dia kahwin dengan teman lelaki dia ,,Brian Austin Green...dah kahwin kan??

8. Justin Bieber barulah nombor 8..ni disebabkan CD dia yang laris bak pisang goreng kat kedai depan tu denagn konsert jelajah dia..dan dapat 4 Anugerah Muzik Amerika..dan kisah cinta monyet dia dengan Kim Kardashian...ingat lagi tak tentang ugut bunuh tu??



9. jatuh pada Program Realiti yang popular iaitu American Idol..

10. Tangga terakhir di menangi oleh Britney Spears....apa perkembangan dia??






Hafiz: teringat dekat orang tuh..kih3

Wednesday, December 22, 2010

~Tips Blogging Bersama HOT Fm..~

hai..hai...
thanks kepada yang singgah blog ni..
sementara segmen dengan blog Ben Ashaari bermual..fiz nak post satu entri jap..kih3..
nak baca tak??..
ukey2...
kenal atau pernah dengar tak Radio HOT FM..


sejak dua menjak ni...terdengar pulak iklan yang "dicakapkan" oleh Tini tentang blog ni..
mugkin disebabkan kisah Hanis Zalikha yang terjojol muka depan Metro kan??ditambah lagi dengan ruangan blog2 yang disenarai dalam majalah macam majalah Remaja tuh kan??YEZZ pon ada...pandai Hot Fm ambil kesempatan ni kan??...mula2 macam tak percaya jugak sebab tiba2 je Hot Fm buat strategi baru...nak melahirkan lagi Cendawan Blog..kih3..

setakat ni fiz baru dengar 2 tips dari Hot fm..nak dengar??

1. Sempaena musim cuti hujung tahun ni...macam cuti sekolah.,pelajar sekolah habis spm,,daripada membazir masa dan melepak tak tentu hala baik buat hobi baru dengan berblogging bukan??dapat menambah kawan dan masa pon lebih teratur =P

2. siapa kata blogging ni membazir dan tiada guna??blogging ni juga dapat menambah pendapatan..sebab blog ni juga merupakan tempat memasarkan barangan dairpada agensi pengiklanan yang hanya memerlukan orang yang mengunjung untuk kli banner tersebut dan kita dapat untung...semakin ramai yang kli semakin banyak la penadapatan kita... =)

ha..dapat tak apa yang nak di sampaikan ni??kih3..
mungkin ada kekurangan atau penambahan sedikit ayat...yela..bukan fiz hafal sebijik2 kan??



Hafiz: kalau ada lagi..nanti fiz tambah dalam PART 2 ok???hehehe

PREVIOUS POST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...